Egyszerűen képtelen vagyok megkedvelni?
Unokatesóm, egy helyen lakunk, szellemi fogyatékos, minden családtag kedvence. Kivéve engem, a hangja hallatán már megfeszülök. Ha bejön egy szobába, ahol én is vagyok, akkor kimegyek onnan. Kedvesen, de távolságtartóan beszélek vele röviden ha megszólít és gyorsan elmegyek a közeléből.
Az a tipikus, "szeretlek" és csomószor megölel egy nap bárkit. Valakinek feltűnt ez és azóta mindenki beszólogat, sérteget, hogy milyen szemét vagyok, mert nem tudom megszeretni, holott próbáltam. Amikor feltűnt ez, akkor bementem hozzá játszani, beszélgetni, barátkozni, de minden alkalommal halálra idegesített az első ártatlan mondatával, berzenkedek a gondolattól, hogy látnom kell megint... És bennem van a gondolat, hogy olyan, mintha belerúgnék egy kölyökkutyába, mert ott zokog a rokonoknak, hogy utálom.
Gondoltam arra, hogy gyerekként alakult ez ki bennem, mikor neki mindent szabadott (még engem leköpni és verni is), én meg meg se védhettem magam, mert figyelembe kell vennem a fogyatékosságát és én idősebb vagyok 2 évvel, de ez már nagyon régen volt és az elidegenedésem csak évekkel később mutatkozott meg, nem akkor.
Mindenki velem ordibál (kb felváltva jönnek be a szobámba), de nem tudok mit tenni ez ellen :(
Szóval: hogyan kell valakivel hosszútávon jópofizni, mikor már a hangjától is lenyúznád a bőröd?
Nekem gyanus, hogy mindketten elmondhatnátok: "Unokatesóm, egy helyen lakunk, ..... fogyatékos..."
Nem kell vele jopofizni, de egy elfogadás, egy tudomásulvétel azért neki is jár. Ha a hangjátol is lenyuznád a böröd az már téged minösit (le a béka szint alá!!!).
Nekem is van szellemi fogyatékos rokonom.
Ráadásul szintén a közelben lakott, gyakran járt nálunk.
Köztünk csupán pár hónap volt, én lány ő fiú.
Rendszeresen ütlegelt, volt egy kis barátnőmtől kapott kulcstartóm, azért kicsavarta a kezem.
Anyu utána mindig azt mondta, hogy akkor szóljak amikor történik, meg hogy nem tehet róla, beteg.
Féltem tőle.
És heti szinten tűrnöm kellett, hogy bánt.
Végül neki is sikerült addig fejlődnie, amíg fel nem fogta, hogy ilyet nem csinálunk.
Nem gyűlölöm már, szimpla közönyt érzek.
De ezt csak az tudhatja aki ebben nő fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!