Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan hívja a gyerekem...

Hogyan hívja a gyerekem apukámat? Azt mondta ő a papa megszólítástól rosszul van.

Figyelt kérdés

Szóval a lényeg az hogy nemsokára születik az első babánk, én 26 éves vagyok. Apukám 46 éves és valahogy még csak most kezdődik nála ez a kapuzárási pánik, bár mindig is laza volt, minden barátom, barátnőm tengezhette iskolában, a bulikba ha kellett éjfél után is értünk jött, csapatostul vitt minket haza, és együtt járunk nyaralni is, igazából nagyon fiatalos. Mostani barátnője is 28 éves, szóval mondhatni hogy nem igazán tudja elfogadni sajnos hogy telik az idő felette, mindig kapaszkodik valamibe, ami fiatalítja. Most hogy jön a baba nálunk, kikötötte hogy ő nem papa, őt ne hívjuk így, a mai mérce szerint még bőven lehetne apuka stb stb...

tudom hogy ez a részéről nem egészséges hozzáállás, de mivel egyébként imádjuk, rengeteget segít nekünk a párommal, anyagilag, lelkileg, barátilag mindenhogy, szeretném figyelembe venni ezt a lökött kérését. A keresztnevén nem szeretném ha szólítaná a gyerek, mivel van egy ugyanilyen nevű testvére a páromnak, így keveredés lenne, plusz azért jó lenne ha a gyerek majd tudná hogy van valami rokoni kapcsolat....

Valakinek van valami jó ötlete ami kedves/humoros és legfőképpen egy gyerek számára elfogadható a szokásos nagypapa/papa/nagyi helyett?

Köszönöm előre is!

2019. ápr. 9. 23:40
1 2 3 4
 21/31 Mansour ***** válasza:
55%
Még egy ötlet: nagyapszi
2019. ápr. 10. 12:31
 22/31 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem még ezzel most ne törődj.Majd ha meglesz a baba, és mutatod neki:Nézd, ott a papa!Ezen apukád ki fog borulni, és akkor tedd fel a kérdést:Mit mondjak rád, kije vagy az unokádnak? Ha nem talál ki semmit,akkor mindaddig papának mondanám, míg valamit ki nem talál.Ez nem a te ügyed legyen, hanem apádé.Ő oldja meg.
2019. ápr. 10. 13:01
 23/31 anonim ***** válasza:
37%
Van aki jobban elfogadja a papi szót mint a papa szòt.
2019. ápr. 10. 13:41
 24/31 anonim ***** válasza:
23%

Én se értem, miért gáz, ha ugyanaz a keresztnév van a családban. Nálunk a kicsit kiterjedtebb famíliában öt Laci van (szerintem ezzel tartjuk a rekordot), mindig sikerült kommunikálni, kiről van szó.

Nagypapánál se zavar be, hogy mindkettőt nagypapának hívják sok helyen, meg lehet azt is különböztetni ("megyünk a szegedi papához" / "megyünk a miskolci papához") ugyanez keresztnevekkel is simán működhet.

2019. ápr. 10. 16:04
 25/31 anonim ***** válasza:
30%

Anyám munkatársa 36 éves,és feleségül vett egy 50 feletti nőt,akinek már van unokája,és "Papónak" hívja:d

Elég gáz...

2019. ápr. 10. 18:00
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

"Béla bá"

Ez marha parasztos.

2019. ápr. 10. 18:01
 27/31 anonim ***** válasza:
56%

Az én kislányom Papis-nak hívja apukámat :)

Mikor beszélni kezdett akkor Gyigyi volt. Aztán valahogy átnevezte Papisra :) Ha anyukámat emlegeti, akkor csak simán Mamának hívja. :)

2019. ápr. 10. 20:39
 28/31 anonim ***** válasza:
39%

Utolsó vagyok.

Az én apukám is 46 éves.

2019. ápr. 10. 20:41
 29/31 anonim ***** válasza:
45%
Nálunk anyukám a nagyi,férjem apa én meg mama.
2019. ápr. 11. 05:56
 30/31 anonim ***** válasza:
56%
Ne stresszeld magad ezen, mert egy, ezt apukádnak kell eldönteni, kettő, mire odajuttok, lehet apukád saját magát nevezi papának a gyerek előtt.
2019. ápr. 11. 06:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!