Megsértődnél, ha a rokonok nem hívnának meg az esküvőre, mert 5-10 éve nem beszéltetek?
Mostanában irjuk össze a vendéglistát. Apukámnak az unokatesóival kb 5 éve találkoztam. Akkor mindenki mindenkit bejelölt a FB-n.
Korábban nem emlékszem, hogy valaha is találkoztunk volna velük. Ők emlékeznek rá, milyen cuki voltam 5-6 évesen.
Nagyjából 20-22 főröl van szó, akiket a mamám és apukám szerint meg kell hívni, mert rokonaim.
(Apu unokatesói, azok feleségei, gyerekek és a párjuk)
Az elmúlt 5 évben egy szót sem váltottunk, mamát kb 3 havonta felhivják.
Mama persze azonnal elpletykálta az eljegyzést, apu unokatesója meg azt mondta, hogy nagyon szeretne végre egy jó lagziba elmenni.
Mi már a szervezés elején közöltük a szüleinkkel, hogy a vendéglistát mi fogjuk összeállítani, és nem lesz minden rokon meghívva. Még azok közül sem hívtunk meg mindenkit, akikkel amúgy elég jó a viszony és évente 1-2-szer találkozunk. Mert nem szerettünk volna nagy esküvőt, kb 50 fővel számoltunk, így is 60 lett a végére. Nagy a rokonságunk, kimaradt így egy csomó rokon, de szerencsére megértették a szüleink. Az fel sem merült, hogy olyan rokonokat meghívjunk, akikkel nem is tartjuk a kapcsolatot. És én is kellemetlenül érezném magam, ha meghívnának így.
De hát sok családban még mindig él a hagyomány, hogy a szülők is beleszólnak a vendéglistába, szóval ezt előre kell tisztázni szerintem. Pl. anyósom munkahelyén szokás, hogy a kollégák elmennek egymás gyerekeinek az esküvőjére. Tök mindegy, milyen a kapcsolat, szoktak-e egyáltalán találkozni a kollégák a házasulandóval. Az én férjem pl. gyerekkorában párszor járt az anyukája munkahelyén, és ennyi. Nekem meg nyilván semmi közöm hozzájuk. :D és még így is furcsának tartották, amikor anyósom mondta nekik, hogy a mi esküvőnkre ők nem hivatalosak, az egyikük állítólag meg is sértődött...
Ez még onnan ered, hogy régen az esküvő igazából a szülők bulija volt, a szülő "adta házasságba" a gyermeket, ők szerveztek és fizettek mindent, ők adták a hozományt, stb, és a meghívottakról is ők (is) döntöttek. Bizonyos családokban ez ma is így van, ha ti nem így akarjátok, előre közlitek és kész, ha valaki megsértődik, az ő baja.
Azt meg ki nem állhatom, ha valaki kvázi meghívatja magát egy esküvőre a "szeretnék végre egy jó lagziba elmenni" szöveggel...
Én az egyik unokatestveremmel gyerek korunk óta barátok voltunk, minden nyarat felvaltva egymasnal töltöttünk, de amint elkerultunk egyetemre, egymástól messze valahogy megszakadt a kapcsolat. Se ő se én nem kereste a másikat. Több mint 5 éven keresztül. Végül az esküvőmre sem lett meghivva, bár nálunk nagyon szűk körű volt, csak szülők és testvérek, unokatestvérek és azok családja már nem. Egyébként én sem sértődnék meg ha ő sem hív majd meg az esküvőjére. Egyszerűen megszakadt a kapcsolat ez van, és egyikonket sem érdekel a kapcsolat felélesztése, túl távol is lakunk egymástól hogy egyáltalán értelme legyen.
5 éve egy szót sem váltottatok, halott kapcsolat mintha idegenek lennétek, így mi értelme van meg hívni? Feszengenel stb q saját esküvődön amiert szinte idegen emberek vannak ott. Mert igen, 5 év alatt sokat tud az ember változni, hiába rokon, attól még idegenné tud válni ennyi idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!