Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megsértődnél, ha a rokonok...

Megsértődnél, ha a rokonok nem hívnának meg az esküvőre, mert 5-10 éve nem beszéltetek?

Figyelt kérdés

Mostanában irjuk össze a vendéglistát. Apukámnak az unokatesóival kb 5 éve találkoztam. Akkor mindenki mindenkit bejelölt a FB-n.

Korábban nem emlékszem, hogy valaha is találkoztunk volna velük. Ők emlékeznek rá, milyen cuki voltam 5-6 évesen.

Nagyjából 20-22 főröl van szó, akiket a mamám és apukám szerint meg kell hívni, mert rokonaim.

(Apu unokatesói, azok feleségei, gyerekek és a párjuk)

Az elmúlt 5 évben egy szót sem váltottunk, mamát kb 3 havonta felhivják.

Mama persze azonnal elpletykálta az eljegyzést, apu unokatesója meg azt mondta, hogy nagyon szeretne végre egy jó lagziba elmenni.

2019. márc. 12. 18:45
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:
67%
Szerintem ez család függő. Kinél mi a szokás. Pl az én családomba még a szomszédot is meghívták, pedig csak köszönő viszonyba voltak. És szerintem egy esküvő általában jó buli és emlékek nyilván stressz mindenkinek, de azért szerintem jól szokták érezni magukat az emberek. Meg itt találkozhat azokkal a rokonokkal akikkel nem tartod úgy a kapcsolatot. De nyilván a te és a párod döntése.
2019. márc. 12. 23:30
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem, még örülnék is! Nemhiába nem beszéltünk évek óta.
2019. márc. 12. 23:33
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbb esküvön sok rokon csak zabálbi inni megy leszarja a párt,,,
2019. márc. 13. 05:58
 24/33 anonim ***** válasza:
92%

Mi már a szervezés elején közöltük a szüleinkkel, hogy a vendéglistát mi fogjuk összeállítani, és nem lesz minden rokon meghívva. Még azok közül sem hívtunk meg mindenkit, akikkel amúgy elég jó a viszony és évente 1-2-szer találkozunk. Mert nem szerettünk volna nagy esküvőt, kb 50 fővel számoltunk, így is 60 lett a végére. Nagy a rokonságunk, kimaradt így egy csomó rokon, de szerencsére megértették a szüleink. Az fel sem merült, hogy olyan rokonokat meghívjunk, akikkel nem is tartjuk a kapcsolatot. És én is kellemetlenül érezném magam, ha meghívnának így.

De hát sok családban még mindig él a hagyomány, hogy a szülők is beleszólnak a vendéglistába, szóval ezt előre kell tisztázni szerintem. Pl. anyósom munkahelyén szokás, hogy a kollégák elmennek egymás gyerekeinek az esküvőjére. Tök mindegy, milyen a kapcsolat, szoktak-e egyáltalán találkozni a kollégák a házasulandóval. Az én férjem pl. gyerekkorában párszor járt az anyukája munkahelyén, és ennyi. Nekem meg nyilván semmi közöm hozzájuk. :D és még így is furcsának tartották, amikor anyósom mondta nekik, hogy a mi esküvőnkre ők nem hivatalosak, az egyikük állítólag meg is sértődött...

Ez még onnan ered, hogy régen az esküvő igazából a szülők bulija volt, a szülő "adta házasságba" a gyermeket, ők szerveztek és fizettek mindent, ők adták a hozományt, stb, és a meghívottakról is ők (is) döntöttek. Bizonyos családokban ez ma is így van, ha ti nem így akarjátok, előre közlitek és kész, ha valaki megsértődik, az ő baja.

Azt meg ki nem állhatom, ha valaki kvázi meghívatja magát egy esküvőre a "szeretnék végre egy jó lagziba elmenni" szöveggel...

2019. márc. 13. 07:59
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Én az egyik unokatestveremmel gyerek korunk óta barátok voltunk, minden nyarat felvaltva egymasnal töltöttünk, de amint elkerultunk egyetemre, egymástól messze valahogy megszakadt a kapcsolat. Se ő se én nem kereste a másikat. Több mint 5 éven keresztül. Végül az esküvőmre sem lett meghivva, bár nálunk nagyon szűk körű volt, csak szülők és testvérek, unokatestvérek és azok családja már nem. Egyébként én sem sértődnék meg ha ő sem hív majd meg az esküvőjére. Egyszerűen megszakadt a kapcsolat ez van, és egyikonket sem érdekel a kapcsolat felélesztése, túl távol is lakunk egymástól hogy egyáltalán értelme legyen.

5 éve egy szót sem váltottatok, halott kapcsolat mintha idegenek lennétek, így mi értelme van meg hívni? Feszengenel stb q saját esküvődön amiert szinte idegen emberek vannak ott. Mert igen, 5 év alatt sokat tud az ember változni, hiába rokon, attól még idegenné tud válni ennyi idő alatt.

2019. márc. 13. 10:31
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez a helyzet. Szűk családi kör, amibe nem tartoznak bele olyan rokonok, akikkel nem beszélsz. Mindenki úgy szervezi a saját esküvőjét, ahogy akarja. Nálunk még lehet a saját apám sem lesz meghívva, mert állandóan csak beleugat mindenbe, kérdezés nélkül, de segíteni nem segít. Ennyi. Aki megsértődik, az így járt. Mindenki ilyenkor feljogosítva érzi magát mindenre, csak arra nem, hogy csendben maradjon. Ne engedd, hogy beleszóljanak.
2019. márc. 13. 10:40
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
a mamám és apukám szerint meg kell hívni, mert rokonaim. - nem, nem KELL meghívni. Nem apád-anyád esküvője lesz, hanem a tiéd, egyedül nektek van jogotok meghatározni, kit hívtok meg. Pont. Olyan rokont nem hívnék meg, akivel életemben nem találkoztam.
2019. márc. 13. 12:27
 28/33 anonim ***** válasza:
53%
hat igy szakadnak szet a kapcsolatok,azt az egy napot ki lehet birni ,tavoli rokonnal, sosem tudod,mikor lesz ra szukseged,barmiben,egy hidat sosem eges fel magad utan!
2019. márc. 13. 21:31
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Először is rengeteg boldog évet kívánok az ifjú párnak!☺ Másodszor pedig nagyjából más fél éve volt 3 unokatesóm esküvője is. Egyikre sem mentem el, mert legutoljára kis koromban találkoztam velük. Nem fogok jó pofizni egy olyannak a lagzijában, akit nem is ismerek, akit nem láttam már sok-sok éve. Nálunk már megvolt a kérés, az esküvőt szervezzük. Csak a legfontosabb személyek lesznek meghívva. Szülők, testvérek, legjobb barátok és párjaik, legjobb barátnők és párjaik. Ennyi fő bőven elég lesz, így is szerintem állatira fogunk stresszelni. Legalább is én biztosan fogok, mert eléggé lámpa lázas vagyok.
2019. márc. 14. 08:28
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Én nem sertődnék meg. Egyik exem nővére, amikor esküdőtt, felkereste a sosem látott rokonokat is. Akikkel talán csak a nagyanyja beszélt utoljára. Nem ismerte a rokonságot, viszont a vőlegény meg sok vendéget hívott, mivel sokan tartoztak hozzá, így gondolom szeretett volna ő is néhányat a listára írni. Viszont a fiúk keresztelőjén csak a férj rokonai voltak az anyjánk, apján, öccsén kívül.
2019. márc. 15. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!