Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megsértődnél, ha a rokonok...

Megsértődnél, ha a rokonok nem hívnának meg az esküvőre, mert 5-10 éve nem beszéltetek?

Figyelt kérdés

Mostanában irjuk össze a vendéglistát. Apukámnak az unokatesóival kb 5 éve találkoztam. Akkor mindenki mindenkit bejelölt a FB-n.

Korábban nem emlékszem, hogy valaha is találkoztunk volna velük. Ők emlékeznek rá, milyen cuki voltam 5-6 évesen.

Nagyjából 20-22 főröl van szó, akiket a mamám és apukám szerint meg kell hívni, mert rokonaim.

(Apu unokatesói, azok feleségei, gyerekek és a párjuk)

Az elmúlt 5 évben egy szót sem váltottunk, mamát kb 3 havonta felhivják.

Mama persze azonnal elpletykálta az eljegyzést, apu unokatesója meg azt mondta, hogy nagyon szeretne végre egy jó lagziba elmenni.

2019. márc. 12. 18:45
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
85%

Ez az egész esküvői buli egy nagy stressz , szinte mindenkinek.

A házasulandók nem érzik jól magukat, mert mindenki őket nézi.

Én nem érzem jól magam, mert utálom, hogy az esküvőn ugrálnom kell , mintha jól érezném magam.

Sokan meg azon stresszelnek, hogy mit vegyek nekik, vagy éppen azon, hogy miből fogom visszafizetni a kölcsönt, amiből megvettem amit megvettem.

Az ember életét végig kíséri jó pár esküvő.

És ahogy mondani szoktam:

6 éves koromban egy esküvőn az öregasszonyok csipkedték az arcomat és viccesen azt mondták, hogy jól figyeljek , mert én leszek a következő.

Azóta eltelt sok-sok év és, ha néha napján összetalálkozom az öregasszonyokkal egy-egy temetésen, nem mondok mást, mint , hogy jól figyeljenek, mert ők lesznek a következők.

Nem szokták érteni a poént...

:D

2019. márc. 12. 19:14
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Alapból nem tartom értelmes dolognak a sértődést. Másrészt örülnék, hogy nem hívnak. Én sem hívnék valakit meg, csak azért mert rokon.

Nekem lány unokatestvérem esküvője volt kötelező program. Akkoriban még kocsim sem volt, a lagzi is kint volt a pusztában soha nem untam még annyira magam, mint akkor. Elmenni sem akartam, de anyám mondta az illik ott lenni meg jóban lenni szöveget.

Utólag azt mondom, maximum az egyházi/polgári szertartás után lelépnék.

Hozzá tenném, az elmúlt 10 évben vagy 5 alkalommal beszéltünk, elég is volt.

2019. márc. 12. 19:19
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy sértődnék meg. Nekem csak nyűg lenne, ha meg lennék hívva ilyen esetben.
2019. márc. 12. 20:08
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

'Nagyjából 20-22 főröl van szó, akiket a mamám és apukám szerint meg kell hívni, mert rokonaim.'

gondolom kesobb majd a szuletendo gyerek nevet, esetleg a nemet is apu meg a mama dontik el, ugye?

nehogy mar mas mondja meg kiket _kell_ meghivni a sajat eskuvodre, hallo! az emlitettek apuka rokonai, a tieid csak tavolrol, raadasul kapcsolat sincs koztetek.

2019. márc. 12. 20:14
 15/33 anonim ***** válasza:
10%
Miért írod ki megint ezt a kérdést??
2019. márc. 12. 21:35
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
A lehető legboldogabb lennék, ha nem kéne az (n+1). esküvőt végigkínlódni.
2019. márc. 12. 21:50
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Remek ötlet, kb 300 ezer ft többletköltség kapásból... Szeretem, amikor a család a fiatalok költségére szervezkedik. Az pedig nem kapcsolat valakivel, hogy életedben egyszer beszéltél vele. Ennyi erővel mind az 500 fb ismerősödet hívd meg és takarító nénit a munkahelyedről.

Nővérem is most fog házasodni, szóval el tudom mondani, hogy normális helyen ez hogy néz ki. Nagy a család és mindenki tisztában van vele, hogy valahol meg kell húzni a határt, ha nem 150 fős esküvőt akarnak. A szüleink nem támasztanak kifejezett elvárásokat, hogy kit kötelező meghívni és kijelentették, hogy akkor sincs harag, ha elrepülnek vegasba ketten megoldják.

2019. márc. 12. 22:11
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Sőt, gondolkodnék, hogy mi a frászt keresek az illető esküvőjén, ha jó 10 éve azt se tudom, hogy él-e, hal-e.

És természetesen lemondanám.

2019. márc. 12. 22:35
 19/33 anonim ***** válasza:
15%
ez mar egy anyagias vilag ,mindenki onzo, tisztelet a kivetelnek,az eskuvo temetes arrol szol,hogy a regnem latott rokonokal ossze jonni egy napot eltolteni,elbeszelgetni arrol miert nincs kapcsolatunk,?stb, most pl husz ember nem sokat jelent,lehet hogy nem mindenki jon el ,de ez egy joleso gesztus reszetekrol gratulalok az eskovotokhoz!!!
2019. márc. 12. 23:09
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Normális ember nem sértődik meg ilyesmin. Ha elhívjátok, de ő is úgy érzi, hogy nem annyira szoros a kapcsolatotok, akkor könnyen lehet, hogy vagy kimenti magát vagy csak a szertartásra megy el. Persze van, akinek mindegy kinél, de bulizni akar, illetve akad, aki a potyakajára megy.

Az apósom unokatestvérével hasonlóképpen jártunk: ritkán találkoznak, de pont az esküvő előtt összefutottak, szóba jött az esküvő és nagyon fellelkesült, úgyhogy meghívták családostul. Ez végül jól sült el, mert kiderült, hogy jó fejek, csinálták a hangulatot a táncparketten és anyagilag is hozzájárultak az esküvőhöz, ami ugye ilyenkor kényes téma (annyit adtak kb., mint amennyibe az a +4 fő került). A szüleim unokatestvéreit egyébként is hívtam volna, de kimentették magukat. Igaz, mi elég későn küldtük ki a papír alapú meghívókat, úgyhogy volt, akinek akkorra már programja volt.

2019. márc. 12. 23:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!