Megsértődnél, ha a rokonok nem hívnának meg az esküvőre, mert 5-10 éve nem beszéltetek?
Mostanában irjuk össze a vendéglistát. Apukámnak az unokatesóival kb 5 éve találkoztam. Akkor mindenki mindenkit bejelölt a FB-n.
Korábban nem emlékszem, hogy valaha is találkoztunk volna velük. Ők emlékeznek rá, milyen cuki voltam 5-6 évesen.
Nagyjából 20-22 főröl van szó, akiket a mamám és apukám szerint meg kell hívni, mert rokonaim.
(Apu unokatesói, azok feleségei, gyerekek és a párjuk)
Az elmúlt 5 évben egy szót sem váltottunk, mamát kb 3 havonta felhivják.
Mama persze azonnal elpletykálta az eljegyzést, apu unokatesója meg azt mondta, hogy nagyon szeretne végre egy jó lagziba elmenni.
Ez az egész esküvői buli egy nagy stressz , szinte mindenkinek.
A házasulandók nem érzik jól magukat, mert mindenki őket nézi.
Én nem érzem jól magam, mert utálom, hogy az esküvőn ugrálnom kell , mintha jól érezném magam.
Sokan meg azon stresszelnek, hogy mit vegyek nekik, vagy éppen azon, hogy miből fogom visszafizetni a kölcsönt, amiből megvettem amit megvettem.
Az ember életét végig kíséri jó pár esküvő.
És ahogy mondani szoktam:
6 éves koromban egy esküvőn az öregasszonyok csipkedték az arcomat és viccesen azt mondták, hogy jól figyeljek , mert én leszek a következő.
Azóta eltelt sok-sok év és, ha néha napján összetalálkozom az öregasszonyokkal egy-egy temetésen, nem mondok mást, mint , hogy jól figyeljenek, mert ők lesznek a következők.
Nem szokták érteni a poént...
:D
Alapból nem tartom értelmes dolognak a sértődést. Másrészt örülnék, hogy nem hívnak. Én sem hívnék valakit meg, csak azért mert rokon.
Nekem lány unokatestvérem esküvője volt kötelező program. Akkoriban még kocsim sem volt, a lagzi is kint volt a pusztában soha nem untam még annyira magam, mint akkor. Elmenni sem akartam, de anyám mondta az illik ott lenni meg jóban lenni szöveget.
Utólag azt mondom, maximum az egyházi/polgári szertartás után lelépnék.
Hozzá tenném, az elmúlt 10 évben vagy 5 alkalommal beszéltünk, elég is volt.
'Nagyjából 20-22 főröl van szó, akiket a mamám és apukám szerint meg kell hívni, mert rokonaim.'
gondolom kesobb majd a szuletendo gyerek nevet, esetleg a nemet is apu meg a mama dontik el, ugye?
nehogy mar mas mondja meg kiket _kell_ meghivni a sajat eskuvodre, hallo! az emlitettek apuka rokonai, a tieid csak tavolrol, raadasul kapcsolat sincs koztetek.
Remek ötlet, kb 300 ezer ft többletköltség kapásból... Szeretem, amikor a család a fiatalok költségére szervezkedik. Az pedig nem kapcsolat valakivel, hogy életedben egyszer beszéltél vele. Ennyi erővel mind az 500 fb ismerősödet hívd meg és takarító nénit a munkahelyedről.
Nővérem is most fog házasodni, szóval el tudom mondani, hogy normális helyen ez hogy néz ki. Nagy a család és mindenki tisztában van vele, hogy valahol meg kell húzni a határt, ha nem 150 fős esküvőt akarnak. A szüleink nem támasztanak kifejezett elvárásokat, hogy kit kötelező meghívni és kijelentették, hogy akkor sincs harag, ha elrepülnek vegasba ketten megoldják.
Nem. Sőt, gondolkodnék, hogy mi a frászt keresek az illető esküvőjén, ha jó 10 éve azt se tudom, hogy él-e, hal-e.
És természetesen lemondanám.
Normális ember nem sértődik meg ilyesmin. Ha elhívjátok, de ő is úgy érzi, hogy nem annyira szoros a kapcsolatotok, akkor könnyen lehet, hogy vagy kimenti magát vagy csak a szertartásra megy el. Persze van, akinek mindegy kinél, de bulizni akar, illetve akad, aki a potyakajára megy.
Az apósom unokatestvérével hasonlóképpen jártunk: ritkán találkoznak, de pont az esküvő előtt összefutottak, szóba jött az esküvő és nagyon fellelkesült, úgyhogy meghívták családostul. Ez végül jól sült el, mert kiderült, hogy jó fejek, csinálták a hangulatot a táncparketten és anyagilag is hozzájárultak az esküvőhöz, ami ugye ilyenkor kényes téma (annyit adtak kb., mint amennyibe az a +4 fő került). A szüleim unokatestvéreit egyébként is hívtam volna, de kimentették magukat. Igaz, mi elég későn küldtük ki a papír alapú meghívókat, úgyhogy volt, akinek akkorra már programja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!