Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért mondják, hogy legyen...

Miért mondják, hogy legyen több önbizalmam, amikor pont ők ássák alá?

Figyelt kérdés
Duci voltam tiniként, még az a generáció vagyok, amikor a vékonyság volt a divat, és nem lehetett M-L méretre csinos ruhát kapni normális áron. A családom úgy viselkedett velem, hogy piszkáltak a súlyom miatt, meg mondtak olyanokat, hogy ez a ruha a vékony lányoknak való, másrészt meg ment a sértődés, ha nem ettem desszertet. Akkor mondták, hogy még fiatal vagyok ehhez . Leadtam 10 kilót (több zöldséget ettem, naponta, szüleim edzőterembe irattak), akkor mondták, hogy fejlődő szervezetnek nem szabad diétáznia. Ehhez képest beállt a menzeszem, eltűntek a pattanásaim, és jobb lett az állóképesség. Utána évekig kihangsúlyozták, hogy a Szandikának aztán ne cukrozd meg a kávéját, mert felszed fél kilót. Utána beszólogattak, hogy úgy könnyű vékonynak maradni, hogy anyu-apu megveszi a kondibérletet, és van pénz friss élelmiszerre. Majd látni akarnak, hogy 2 gyerek után lesz-e energiám külön főzni magamnak. Amikor elkezdtem a fősulit és felszedtem pár kilót, egyikük beszólt, hogy na mivan fitnesszlady, csak nem híztál, de olyan kárörömmel, hogy a fél perc kuss volt a szobában. 1 év múlva nemcsak leadtam a feleslegemet, de a hasam kockás is lett, ugyanaz az ember szólt be, hogyo úgy nézek ki mint egy férfi.
2019. febr. 28. 08:56
1 2
 11/13 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
"Miért mondják, hogy legyen több önbizalmam, amikor pont ők ássák alá?" Ezzel szembesítsd is őket! Példákkal alátámasztva.
2019. febr. 28. 10:15
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kik ezek az ők? Gondolom, nem a szüleid, mert úgy tűnik, ők támogatnak. Egy családban néha tényleg kellemetlen visszaszólni a nagynéniknek, nagybácsiknak, sógornőknek, de nekik meg nincs joguk ahhoz, hogy lelki boxzsáknak nézzenek. Ráadásul süt belőlük az irigység. Próbálj meg indulatmentesen válaszolni. "Burokban éltél, így könnyű." - "Igen, a szüleim támogattak, ezért végtelenül hálás vagyok nekik. Szerintem egy normális családban így szokás. Sajnállak téged, Józsi bácsi, hogy neked ez nem adatott meg. De nem akarok bűntudatot érezni azért, mert nekem jó szüleim vannak."

Vagy ha a súlyoddal piszkálnak. "Bármilyen is a súlyom az életem adott pillanatában, az csak rám tartozik, az is, hogy mit eszem és mit nem. Ne szóljatok ezért, én sem mondom, hogy mennyire undorító az a sok zsíros étel / alkohol, stb., amit ti magatokba tömtök." "Hát igen, szerencsés vagyok, hogy van pénz friss élelmiszerre, ugyanis nem kocsmázom el, mint egyesek."Stb.

2019. febr. 28. 19:54
 13/13 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos aki odahaza nem zsir diszno azt megbélyegzik h beteg,pedig ő betegek.. tévé zaba tévé zaba ennyi az élet örömük..
2019. febr. 28. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!