Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért mondják, hogy legyen...

Miért mondják, hogy legyen több önbizalmam, amikor pont ők ássák alá?

Figyelt kérdés
Duci voltam tiniként, még az a generáció vagyok, amikor a vékonyság volt a divat, és nem lehetett M-L méretre csinos ruhát kapni normális áron. A családom úgy viselkedett velem, hogy piszkáltak a súlyom miatt, meg mondtak olyanokat, hogy ez a ruha a vékony lányoknak való, másrészt meg ment a sértődés, ha nem ettem desszertet. Akkor mondták, hogy még fiatal vagyok ehhez . Leadtam 10 kilót (több zöldséget ettem, naponta, szüleim edzőterembe irattak), akkor mondták, hogy fejlődő szervezetnek nem szabad diétáznia. Ehhez képest beállt a menzeszem, eltűntek a pattanásaim, és jobb lett az állóképesség. Utána évekig kihangsúlyozták, hogy a Szandikának aztán ne cukrozd meg a kávéját, mert felszed fél kilót. Utána beszólogattak, hogy úgy könnyű vékonynak maradni, hogy anyu-apu megveszi a kondibérletet, és van pénz friss élelmiszerre. Majd látni akarnak, hogy 2 gyerek után lesz-e energiám külön főzni magamnak. Amikor elkezdtem a fősulit és felszedtem pár kilót, egyikük beszólt, hogy na mivan fitnesszlady, csak nem híztál, de olyan kárörömmel, hogy a fél perc kuss volt a szobában. 1 év múlva nemcsak leadtam a feleslegemet, de a hasam kockás is lett, ugyanaz az ember szólt be, hogyo úgy nézek ki mint egy férfi.
2019. febr. 28. 08:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus toxikus emberek. Teljesen mindegy, mit csinálsz, úgyis bele fognak kötni. Nem szabad, hogy tőlük függjön az önbecsülésed, az ilyeneknek még a dicsérete sem jószándékú...
2019. febr. 28. 09:09
 2/13 acelsziv ***** válasza:
100%
Szólj vissza: Nagyon nyomorult életed lehet, hogy mások szapulásával akarod elfelejteni.
2019. febr. 28. 09:11
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek ne akarj megfelelni, mindegy, mit csinálsz, be fognak szólni.

Felnőttként inkább azon pörögj, hogy legközelebb amikor beszól, mivel tudsz visszavágni. Biztosan van neki is olyan pontja - valószínűleg pont a súlya - ami fájó pont. Gondolj ki pár frappáns mondatot, és ne félj használni. Hidd el, többet nem fog piszkálni.

2019. febr. 28. 09:14
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem merek visszaszólni két okból.

1. Minden vitából én jövök ki vesztesen (tipikkus érvek: ők szültek gyereket, ők maguk dolgoztak meg a kondibérletért, nekik annak idején senki sem magyarázta el, hogy mi az egészséges és mi nem, és burokban élek, ha az a legnagyobb bajom, hogy S vagy M-es a méretem)

2. Köztük tényleg van olyan, akinek sokkal több fájó pontja van, mint nekem, és nem lenne fair visszaszólni. pl. szülés után szétnyílt a hasizma és nem állt neki vissza, hitelt kellett felvenniük, nem tudják kifizetni a gyerekek ballagásai öltönyét, nem jönnek ki hó végén stb...

2019. febr. 28. 09:19
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

Toxikus emberek, igen, de benned is van ám hiba rendesen. Ha ennyire meg akarsz felelni mindenkinek, akkor sok változást ne remélj. Kondibérlet nélkül, otthoni torna is hasznos, ugyanis a fogyás nem a mozgáson múlik, csakis a kalóriadeficiten. Bolognai spagettit ettem tegnap, diétázok, kalóriát számolok, mégis fogyok.

Amíg el nem költözöl és nem alakulnak ki a saját szokásaid, saját pénzből, addig mindig ilyen kis nyámnyila leszel. Mégis mit vársz ettől a kérdéstől? Idióta a családod, ez tény, de ha ezt 500-an leírjuk, akkor fog valami változni? Semmi, kizárólag csak akkor fog, ha te felemeled a hangod.

2019. febr. 28. 09:19
 6/13 A kérdező kommentje:
volt, akinek nem jött össze a gyerek, pedig nagyon szerettek volna és az anyja őt hibáztatja, hogy nincs unokája.
2019. febr. 28. 09:20
 7/13 A kérdező kommentje:
Azóta önálló vagyok és elköltöztem (nem szoktam a szüleimtől pénzt kérni, csak annyi, hogy küldenek kaját, és édesanyám megosztja velem a cégtől kapott ruhaszámláját, amiből a ruháim vannak). Most azzal jönnek, hogy nekem mindig könnyű volt és minden alám volt téve és mindig mindent megkaptam. (mármint nem a mostani életemről beszélnek, hanem az elmúlt 25 évről)
2019. febr. 28. 09:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Onnan indulnék ki, hogy már a családodban tőlük komoly sérüléseket szenvedtél. Aki a legjobban piszkált ezzel téged, az nincs ezzel a dologgal kapcsolatban rendben. Normális esetben nem ennek kellene a központi témának lennie egy gyerekkel kapcsolatban. Persze oda kell figyelni. Téged valamiért nagyon megtalálnak a súlyoddal kapcsolatban. Néhány ötlet: 1. Vonzom az őrülteket, hát szia! 2. Én is szeretlek!(mellé bájos vigyor, küldjél neki egy puszit is) 3. Attól a hülyétől meg kérdezd meg, hogy mit szólna, ha mind a ketten átoperáltatnátok magatokat férfivá? :)
2019. febr. 28. 09:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Jé ilyen családom lenne elküldeném mindet a pics@ba. "Mindig minden könnyű volt neked" LOL. Pont hogy ilyen emberekkel rohadt nehéz az élet. Család pont arra van, hogy segítsenek, nem azért hogy amit tesznek érted állandóan az arcodba vágják. Biztos nem kellene a segítségük egy ilyen beszólás után.
2019. febr. 28. 09:55
 10/13 anonymousreview60 ***** válasza:
70%

Sajnos rossz érzés lehet neked, de ezekkel a többé-kevésbé szeretett emberekkel szemben KI KELL ÁLLNI!

„elkezdtem a fősulit és felszedtem pár kilót, egyikük beszólt, hogy na mivan fitnesszlady, csak nem híztál, de olyan kárörömmel, hogy a fél perc kuss volt a szobában.” emiatt szerintem is „Szólj vissza: Nagyon nyomorult életed lehet, hogy mások szapulásával akarod elfelejteni.” Ha ennek nem a szüleid a címzettjei, akkor mindenképpen.

„Felnőttként inkább azon pörögj, hogy legközelebb amikor beszól, mivel tudsz visszavágni. Biztosan van neki is olyan pontja - valószínűleg pont a súlya - ami fájó pont.” Ha nem arcoskodsz a fittségeddel (hanem csak szépen, illendőséggel „viseled”), akkor VÁGJ VISSZA NEKI. Egyrészt, mert egy neked fájó pont (a tinikori duciság) révén támadja, kicsinyli le az elért eredményedet. Másrészt, mert aki ilyen miatt ilyen szöveggel támad, az nemigen ért a szép szóból. Annyit esetleg érdemes lehet tenni, hogy 2-3 alkalommal elmagyarázod neki, hogy miért zavar téged, amit csinál, miért illene leállnia, és lehet, hogy neki is van támadható pontja. Ha ebből nem ért, támadj vissza!

„Ők szültek gyereket, ők maguk dolgoztak meg a kondibérletért, nekik annak idején senki sem magyarázta el, hogy mi az egészséges és mi nem, és burokban élek, ha az a legnagyobb bajom, hogy S vagy M-es a méretem” Ha a szüleid mondják ezt, akkor ott nagy baj van. A szülőnek segíteni kell a gyereket, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki magából, úgy is akár, hogy ehhez kis segítség kell. „nekik annak idején senki sem magyarázta el” Ez nem állja meg a helyét. Ez őket menti, hogy ők miért nem éltek úgy, de azt nem igazolja, hogy te miért érezd magadat rosszabbul emiatt. A gyereknek az aktuálisan elérhető legjobbat kell adni. Pl. ők nem voltak fogszabályozva, ezért csálék a fogaik, OKÉ. De ma már elérhető, ezért kell is ilyent végeztetni a gyereken, ha neki indokolt.

„volt, akinek nem jött össze a gyerek, pedig nagyon szerettek volna és az anyja őt hibáztatja, hogy nincs unokája.” Emiatt őt senkinek nincs joga támadni, de ezt a frusztrációt neki sincs joga máson levezetni.

2019. febr. 28. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!