Ilyen esetben mi a fontosabb: a rokoni kapcsolat vagy a közös pontok?
A rokonságot nem kötelező szeretni. Ergo a találkozóikra menni sem. A születésnap nagyon jó indok a lemondásra. Mondd azt, hogy már meg van szervezve, lemondani költséges lenne.
Ha meg valaki beszólogat, szólj vissza! Abból tanul. Vagy abból sem.
Én már rég nem járok ilyen összejövetelekre. Sem a saját családommal, sem a feleségem családjával. A testvéreinkkel találkozunk, ill. a szülőkkel, de unokatestvérekkel nem. Természetesen a rokonságból vannak, akikkel jóban vagyunk, de amit te leírtál, olyan összejövetelre nem mennék el. Senkivel nem tartom a kapcsolatot csak azért, mert rokon. Még megindokolni sem érezném szükségét. Nem tudunk elmenni. Ennyi.
Az embernek nagyon kevés a szabadideje ahhoz, hogy pofavizit céljából olyan emberekkel töltse az idejét, akiknek a társaságában csak feszeng. Pláne, hogy még utazni is kelljen hozzá. 40 felett vagyok. Nem megyek olyan szabadidős programokra, aminek alig várom, hogy vége legyen.
Én szerintem az elsőre még elmentem volna, de a többire nem.
Nem várhatják el, hogy 40 embernek egyszerre alkalmas legyen az időpont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!