Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » S. O. S. Most ez mire megy...

S. O. S. Most ez mire megy ki? Mi a célja ezzel? Szeretetbol vagy a vagyonert teszi? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Nagymamank idős mar, 78 éves. 2 honapja korhazba került, többféle betegség is elojott nála, állandó apolasra szorul ezentúl ha kiengedik a korhazbol.

A lánya nem vallalja, így a batyammal megegyeztek ők ketten, hogy o és a felesége veszik gondozasba nagymamankat en mar kész tények elé lettem állítva.azt is megbeszeltek hogy a mamank lánya le mond az orokosodeserol amit o kapna az anyja után a batyam nevere en pedig szinten mondjak le az enyemrol.

(Hazresz, földek stb)

Akkor így a batyamek odakoltoznek mamankhoz és segítik majd, a saját hazukat meg eladjak.

Talan en látom rosszul de en ebben nem azt latom hogy a batyam szeretetbol vallalna a nagyanyankat. kérlek ebben segitsetek.

Ez így a helyes?

2019. febr. 2. 21:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem kényszeríthették, hogy lemondj. A nagyi köthet velük eltartási szerződést, és rájuk hagyhat mindent. De ez az apai örökségedet nem befolyásolja.
2019. febr. 2. 22:23
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

Nosza rajta, költözz oda te is, és ápoljátok a nagyit.

A nagyit egyébként megkérdezte erröl valaki?

Bár nem értem azzal kezdted a történetet hogy állandó ápolásra szorul, aztán meg hogy teljesen el tudja látni magát???

A ti családotokban senkinek sincs munkája, saját élete, hogy csak úgy gond nélkül tud mindenki költözni és egy idős hölgyet ápolni 0-24-ben??

2019. febr. 3. 06:02
 13/18 Karena26 ***** válasza:
80%

Senkinek nincs joga helyetted dönteni sem a nagyi ápolását, sem a nagyi után járó jövőbeli örökséget illetően!!! Csak a nagymamádnak bizonyos keretek között. Végülis rá tartozik leginkább, hogy ki gondoskodjon róla.

Ha a nagynénéd és a bátyád a feleségével megegyeztek a saját örökségüket és a mama ápolását illetően, az az ő dolguk, de tőled független. Ha te is be szeretnél segíteni a nagyinak, vele beszéld meg, hogy mire van szüksége, elvégre azt írtad, hogy szellemileg teljesen ép, csak gyenge csak teste!

Amúgy a nagyid sem adhatja az örökrészedet másnak, csak ha eltartási szerződést köt bátyádékkal, de ebben az esetben, innentől bátyádék felelősségge lenne a nagyi élete 100%-ban, mind anyagi, mind erkölcsi, mind jogi téren, tehát akkor neked onnantól semmi más dolgod nem lenne, mint szeretni és látogatni a nagymamádat.

2019. febr. 3. 08:21
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem elég hülyén fogalmazott az elején a kérdező.

Én úgy veszem ki, hogy a bátyja, és a bátyjának a felesége vállalták az ápolást. A nagynéni (aki a mama lánya), ő nem vállalja.

2019. febr. 3. 11:59
 15/18 anonim ***** válasza:

" tehát akkor neked onnantól semmi más dolgod nem lenne, mint szeretni és látogatni a nagymamádat."

Igen, egyértelmű, hogy akkor SEMMI dolga nem lenne a kérdezőnek a Nagyival. Max. időnként meglátogathatja, ha kedve van.

2019. febr. 3. 12:00
 16/18 anonim ***** válasza:
A nagyi még él, szóval nincs szó örökségről... de persze, az belefér, hogy a majdani halála után lemondasz az örökségedről. De a meglévő tulajdonrészről biztos, hogy nem mondanék le. Az már most sem a nagyié, így nem tárgyalási alap.
2019. febr. 3. 13:35
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
A nagyi halala utan mar nem tud lemondani az oroksegrol.Nekem tavaly halt meg az anyukam, es en szerettem volna mindenrol lemondani a hugom javara,hiszen o apolta, o gondoskodott rola evekig,mivel en kulfoldon elek, de kiderult, hogy meg anyukam eleteben, az o alairasaval tehettem volna egy nyilatkozatot, ha jol emlekszem az volt a hivatalos neve, hogy "orokseg elutasitasa" vagy valami hasonlo.De igy , a halala utan, akar akartam, akar nem, bizony orokolnom kellett.Egy kis jogi csurcsavarassal tudtam a testveremnek atjatszani az oroksegemet.
2019. febr. 3. 15:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Miért ne tudna? Ezért van a hagyatéki tárgyalás... simán mondhatja, hogy a másik örökös javára lemond az őt illető örökségről. Nálunk is volt ilyen családban, pont ugyanilyen kapcsán, hogy ne aprózódjon a tulajdonjog az örökösök közt, ha úgyis egyikük él a házban, lemondtak a javára, így nem kellett ajándékozgatni meg egyéb jogi (és költséges) macerákkal szórakozni.

Viszont ez a korábbi hagyatékot (apuka után) nem érinti, csak a mama majdani részét.

2019. febr. 3. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!