Ezek után hogy viszonyulnátok az ajándekozáshoz?
Férjem testvérééknek 3 éves a kisfia,mi vagyunk a keresztszülei is. Születésétől fogva bármi ajándekot kapott az minőségi játék volt,legtöbbször 8-10ezer,de ha olyat láttunk meg vagy tudtuk hogy jo lenne volt drágabb is.
Most már nekünk is van egy kisfiunk,fél éves. Volt névnap karácsony mikulás. Pepcos és piacos 1-2ezres játékok és keresztgyerekre már nem jó és nem eladott ruhát kapott...(most vettként feltüntetve de hülye se vagyok látom hogy árulja csak nem vitték el).
Ha anyagilag rosszul állnának akkor szavam se lenne. De jobban keresnek mint mi,kocsijuk annyiba kerül mint nekünk a ház...Mi se élünk rosszul,megvesszük ami a gyereknek kell,de amikor a pepcos sz@r a gyerek kezét felsérti azért felcsesz.
De ha átterünk arra hogy mi is csak gagyit veszünk azzal nem a szülőkkel tolunk ki,a gyerek semmiről nem tehet. (felnőttek nem ajándékozzuk egymást)
Ti mit csinálnátok?
Semmit nem szólnék. Nekem is 3 éves a keresztfiam, sosem vettem neki 8-10 ezres ajándékokat. Egyrészt azért, mert a szülőktől, nagyszülőktől gyakorlatilag mindent megkap. Másrészt azért, mert a keresztszülőség nem a minél jobb és minél drágább ajándékokról szól.
A használt ruhát simán elfogadnám, úgyis kinövi pár hónap után, fölösleges mindenből újat venni. A játékokkal ugyanez a helyet. Sőt, jó is ha megszokja, hogy nem "jár" neki automatikusan mindenből a legújabb. Amíg meg pici, addig úgyis csak ugyanazzal a pár játékkal játszik. Persze, ha balesetveszélyes a játék, akkor szólnék (fogalmam sincs, hogy mi az a Pepcos játék).
#36: "Ha a kérdező lenne a jómódú sógornő, és azt kérdezné, hogy attól, hogy az anyagilag náluk kevésbé jól álló rokon nagyvonalúan ajándékozza az ő gyerekét, de ő azért vásárolhat-e gagyit viszonzásul, akkor is ilyen megértőek lennétek?"
Hadd válaszoljak erre is!
Nos, én azt tanácsolnám neki, hogy beszélje meg a szerényebb helyzetű rokonával, hogy FÖLÖSLEGES költségekbe vernie magát, és hogy EGYÁLTALÁN NEM VÁRJUK EZT EL TŐLE. Esetleg ha ügyesebb az anyuka (szerényebb jövedelműek olykor nagyon leleményesek ajándékügyben), akkor szívesen fogadunk saját készítésű dolgokat vagy ilyesmiket.
És ezek után jó szívvel adhat a jómódú is olcsóbb ajándékot.
(Amúgy az olcsó nem okvetlen egyenlő a gagyival, erre azért felhívnám #36-os figyelmét!)
Én megértem a kérdezőt. Mindenkinek csak addig nagy a szája, amíg mással történik és nem vele.
Sajnos ezt a békát le kell nyelned. BÁr még az sem jó megoldás, csak most, ugyanis a ti fiatok később észre fogja venni, hogy az ő és a másik gyerek ajándéka közötti különbséget.
Szerintem szép fokozatosan vegyél vissza. A 3 éves még nm érti meg, és nem tudja összehasonlítani az 1 éves ajándékával. Ki nem szúrsz a gyerekkel, mert mint írtad, jómódúak a sógorék, így meg tudják venni a gyereknek, ha akarják. Az már nem a te dolgod.
Osztjátok itt az észt, de ha veletek történne meg az, hogy utánajártok, időt szántok a másik ajándékára, nem gagyit vesztek, mert valljuk be, gyerekjátéknál fontos a minőség és mondjuk egy sz*rt kap a gyereketek ezért cserébe, nem tudom, milyen képet vágnátok. A használt cucc, amit nem tudsz eladni és az egy eséstől szét törő gyerekjátékot pont hogy én sem köszönném meg. Mennyi képmutatás, itt gyerekekről van szó, mégis egyesek képesek idekeverni a burzsujságot. Pláne minőségit vennék, ha megtehetném. Egy gyereknek az ajándék nagy öröm, mert gyerek. Bár kérdező, ha nem jó a kapcsolat, mert valljuk be, nem az, nem tudom miért te lettél a keresztszülő...
Csak hogy szemléltessem itt a sok agyatlannak az élő példát: Mi babát vettünk férjem kereszlányának, azt hiszem akciósan volt 3500,amúgy meg talán 6 ezer, ami valljuk be, játéknál átlag embernek a középkategória. De nem hiszem, hogy burzsujok lennénk azért, mert nem az 990 forintos műszemes, gyagyin összerakott babát vettük, amitől első körben megfulladhat, második körben meg 2 perc alatt tönkremegy.
Bár a Pepco az jó, tehát a kérdezőnek sincs teljesen igaza, de azért nyilván az ő gyereke is megérdemelné a jót. Nem a kérdező, a gyereke!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!