Milyen jogon nevezi az unokatestvérem neveletlennek a fiamat?
Nem tudom mi van ennek a nőnek a fejében és hogyan kéne kezelnem, talán nektek lesz néhány tippetek.
Az unokatesóm fiatalon elcseszte az életét és szült egy gyereket, aki most apa nélkül nő fel. Ő soha nem tett semmit a családért, mindig ő szorult segítségre. Most a szüleinek és a közös nagyszüleinknek hála van már lakása és stabil állása. (A lakáshoz az önrészt a szülei tolták alá, a mamánk pedig fizetett neki egy két évig tartó szakma tanulást, plusz beajánlotta ismerős által oda ahol most dolgozik) Tehát nem sok dolog van amit nem úgy kapott, mégis veri a mellét, hogy ő egyedülálló anya. (Magának csinálta) és hogy ő dolgozik (ez alap!)
Nem rég volt nagy családi összejövetel és a fiam elhintett egy csúnya szót az unokatesóm nagylánya felé, mire az unokatesóm durvább hangon rászólt az én fiamra, hogy ilyet nem illik. Kértem, hogy csak ne neveljen helyettem, majd én elrendezem, mire hozzám vágta, hogy kezdjem el, mert a fiam neveletlen. Ő beszél? Miután a feneke ki van nyalva? Nagyra van azzal, hogy a lánya jól tanul, meg hogy sosem beszél csúnyán, de a kisasszony sem tökéletes. Ismerem a lány tanítónőjét és megudtam, hogy a "hercegnőnek" bozony kell fejlesztő foglalkozás bőven, mert nem megy a számolás. Bezzeg azzal már nem dicsekszik az unokatesóm hogy a szuper intelligens lánya nem tud kettőt meg kettőt összeadni. De hogy az én fiam egyszer csúnyán beszélt, az már neveletlenség!
"kedves" kérdező.
Előttem mind a 41 ember elmondta a véleményét,a többség ugyan az. Teljesen egyet értek velük. Csak még annyit szeretnék írni, hogy Te egy undorító "nő" vagy. Amit arra a kislányra mondtál minősíthetetlen és te mered magad "anyának" és "nőnek" nevezni. De ne aggódj a karma dolgozik. Nehogy minden tantárgyból plusz órákra járasd a fiadat.
Azért mert őt sokat segítették az életben, miért ne foglalhatna állást a fiaddal kapcsolatban? Ugyanúgy kinyilváníthatja a véleményét. (És igaza is volt.) Egyébként ritka undorító stílusban beszélsz a másik gyerekről.
Ja és valóban neked kellett volna rászólni a fiadra, hogy-hogy nem tetted meg?
Ha nincs is kimondottan bátorítva a gyerek, de 100%, hogy érzékeli a feszkót és, hogy anyu nem bírja X-et meg a lányát. Csoda, hogy rákáromkodik?
Szerintem ha jót akartok magatoknak, akkor megbeszélitek a problémakat az unokatesóval, mert ez csak rosszabb lesz.
(a gyerekre meg BÁRKI rászólhat, ha az tiszteletlen, ezt kéne bevésni a mamik fejébe…)
Ugyanakkor valószínűleg csak hirtelen felment a pumpa az unokatestvéredben. Ezért mondta, amit mondott, és lehet, hogy nem is gondolta komolyan. Ez pont olyan, hogy egy négy éves sem gondolja sokszor komolyan, még akkor sem, ha már netán pontosan tudja, miket beszél, mivel bánt meg másokat.
Ha legközelebb találkoztok, kérj utólag is elnézést azért, amit a fiad mondott, és tedd hozzá, hogy ő (vagyis az unokatesód) is elnézést kérhetne, amiért neveletlennek nevezte a gyereked. Ennyi, már ki is békültetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!