Milyen jogon nevezi az unokatestvérem neveletlennek a fiamat?
Nem tudom mi van ennek a nőnek a fejében és hogyan kéne kezelnem, talán nektek lesz néhány tippetek.
Az unokatesóm fiatalon elcseszte az életét és szült egy gyereket, aki most apa nélkül nő fel. Ő soha nem tett semmit a családért, mindig ő szorult segítségre. Most a szüleinek és a közös nagyszüleinknek hála van már lakása és stabil állása. (A lakáshoz az önrészt a szülei tolták alá, a mamánk pedig fizetett neki egy két évig tartó szakma tanulást, plusz beajánlotta ismerős által oda ahol most dolgozik) Tehát nem sok dolog van amit nem úgy kapott, mégis veri a mellét, hogy ő egyedülálló anya. (Magának csinálta) és hogy ő dolgozik (ez alap!)
Nem rég volt nagy családi összejövetel és a fiam elhintett egy csúnya szót az unokatesóm nagylánya felé, mire az unokatesóm durvább hangon rászólt az én fiamra, hogy ilyet nem illik. Kértem, hogy csak ne neveljen helyettem, majd én elrendezem, mire hozzám vágta, hogy kezdjem el, mert a fiam neveletlen. Ő beszél? Miután a feneke ki van nyalva? Nagyra van azzal, hogy a lánya jól tanul, meg hogy sosem beszél csúnyán, de a kisasszony sem tökéletes. Ismerem a lány tanítónőjét és megudtam, hogy a "hercegnőnek" bozony kell fejlesztő foglalkozás bőven, mert nem megy a számolás. Bezzeg azzal már nem dicsekszik az unokatesóm hogy a szuper intelligens lánya nem tud kettőt meg kettőt összeadni. De hogy az én fiam egyszer csúnyán beszélt, az már neveletlenség!
Kérdező ugye tudod hogy az értelmi képességek(számolás stb) az egy dolog és a neveletlen viselkedés(csúnya beszéd, illetlenség) az meg egy másik?
Az képességekről nem tehet az ember a neveletlenségről nagyon is. Ha az ő lánya hercegnő akkor a te fiad kisherceg akire rá se lehet szólni?
Felejtsük már el ezt a hülyeséget, hogy "más csak ne nevelje az én gyerekemet"!
De igenis nevelje, mert úgy látszik szükség van rá, ugyanis te nem tudtam rendesen megnevelni.
Ha a gyereked csúnyán beszól a lányomnak, akkor én maradjak csendben és mosolyogjak, merthogy én neveljem a gyereked? Hát egy francot!
Ha valaki a lányomat bántja (szóval), az engem is bánt, és nem fogom annyiban hagyni, és megnevelem a másik felet, ha már neked nem sikerült.
Nem a gyerekek hibája hogy ti utáljátok egymást, a tanácsom hogy őket hagyjátok ki a kicsinyes meccsetekből.. Mert a lényeg lejött,ti vagytok a probléma gyökere,az egymás felé irányuló irigység ellenszenv utálat..
58N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!