Meghalt dédnagymamám, de kicsit sem tudom sajnálni azok után amiket az állataival tett. Joggal van rám kiakadva a rokonság?
Ez volt a bevett szokás. Nem nagyon rakták menhelybe anno, mert nem is nagyon volt, meg úgyis csak sinylődik.. Én sem értek egyet vele, de ez van, így tanulták.
Egyébként gondolj bele, hasonlót csinálnak sokan a saját gyermekükkel (!) is, lásd abortusz. Megsincs senki kiakadva rájuk, pedig nem "csak" állatról van szó.
A hibája az volt, hogy ezt nem gyerek előtt kellett volna csinálni.
Anno 1x láttam, hogy anyám vágja lefelé a tyúkot, nem is ettem tyukhust 18 éves koromig emiatt. Ez 9 éves korom körül lehetett, nagyon sajnáltam az állatokat. Anyámat attól még szerettem, hiszen megértettem, hogy ez az élet rendje.
Az érzéseiddel nem tudsz olyan sok mindent csinálni, de ha csak ennyi bűne volt, amúgy meg szeretett, törődött veled, akkor meg lehet érteni a rokonságot is.
Joggal van rád kiakadva.
Alapvető intelligencia, hogy gyászoló embert nem bántunk így meg.
Régen pedig nem volt ivartalanítás, főleg vidéken, máshogy nem tudtak gondoskodni a nem kívánt szaporulatról. Szerinted mitől humánusabb kirakni egy dobozba meghalni a kölyköket, ha már nem tud X álkatot etetni?
Az emberek a saját "szaporulatukkal" is így bántak régen (lásd angyalcsinálók), mivel nem volt fogamzásgátlás, a nő neve pedig kuss volt, a férje annyiszor mászta meg ahányszor akarta. Férjhez menni pedig muszáj volt, mert női munka nem volt.
Off:
Egy 3000 fős községben élek, de itt nem csapkodjàk agyon az àllatokat, a lakossàg 80%-a igyekszik az ivartalanítàst megoldani. A mi cicànk is ivartalanítva van, pàrom is, én is ragaszkodtunk ehhez.
Mindezt csak azért írom le, nehogy azt higyje mindenki, hogy mi vidékiek barlanglakó szadistàk vagyunk.
Kérdező, az érzéseiden nem tudsz vàltoztatni, próbàlj túllépni.
Belegondolnom is sokk, mi lenne ha a 9 éves lànyomnak ilyet kéne làtnia, ràadàsul nagy àllatbaràt.
Kedves 6-os! Majd persze, pont te fogod megmondani a tizedik emeleti pesti albérletedből, hogy milyen itt vidéken.
Ha azt mondod, hogy a falukban mindenki megöli az állatát, akkor ennyi erővel a városban meg az utcára teszik.
Nem értem, miért kell általánosítani, ab*rráltak mindenhol vannak.
De manapság az a jellemző, hogy elvisszük ivartalanítani az állatot, ha tudni szeretnéd.
Sajnos nem olyan elfeledett szokás ez. Én 24 vagyok, de a gyerekkoromból, iskoláskoromból vannak emlékeim, mikor emlegették, hogy ezt csinálják.
Ha ez az egy maradt meg, az elég szörnyű, de halottnak már nem kell felhánytorgatni.
Mindenesetre a család nem jogosan szekál, mindenkinek szíve joga úgy gyászolni - vagy épp nem gyászolni - ahogy akar. Erőltetni nem lehet, főleg, hogy már elment, és új emlék nem is lesz.
Uristen énis ugyanígy éreznék!
Borzalmas dolgott tett szerintem a nagymamád..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!