Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csinálnátok, ha örökölnéte...

Mit csinálnátok, ha örökölnétek és minden gyorsan, hirtelen történne? Mit kezdenétek az örökséggel?

Figyelt kérdés
Egy lakást eladnátok vagy inkább megtartanátok?Mennyire jó ötlet megtartani?
2018. szept. 5. 20:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
55%

Kiadnám, ha nincs túl távol és azon a környéken lenne kereslet rá, más esetben eladnám és vennék egy kiadhatót.

Persze, ha adósságaim vagy más terveim lennének eladnám és arra fordítanám a pénzt.

2018. szept. 6. 08:00
 12/31 anonim ***** válasza:
25%
Vennék egy másik lakást helyette.Nem szeretnék olyan lakásban élni,ahol hozzátartozóm lakott.Minden ember bizonyos nyomatokat hagy élete során egy adott lakásban,ez lehet negatív,pozitív.És általában érzem ezeket.
2018. szept. 6. 09:02
 13/31 anonim ***** válasza:

Azért az öröklés nem történik gyorsan és hirtelen.

Az egy dolog, hogy váratlanul hal meg valaki, de az örökséghez jó ha fél év múlva hozzájutsz.

Édesapám március elején halt meg, most lesz a hagyatékija.

Unokatesóm apja tavaly áprilisban halt meg, novemberben volt a hagyatékija.

Az alatt az idő alatt ami a hagyatékiig van, el tudod dönteni, hogy számodra mi a legjobb:

- van lakásunk, ezt nem tudnánk jól kiadni (ország másik végén van, vagy olyan helyen ahol nem mennek a kiadó lakások), akkor eladni

- nincs lakásunk, ez pedig olyan helyen van ami nekünk megfelelő, de nem mennek a lakáseladások, akkor megtartani

és ez csak a két véglet.

2018. szept. 6. 09:47
 14/31 anonim ***** válasza:

1)meglepődnek

2)gyaszolnek egy kicsit(nem lehet túl közeli hozzátartozóm, mert ők mar nem elnek)

3)varnam a tenyleges hagyatékit es csendben orulnek illetve aggodnek mas örökösök miatt

4)tartozasom nincs, lakásom van így nem biztos h eladnam, max ha olyan helyen lenne ahol nem érdemes kiadni alberletbe.

5)állapottól es helytől függ h mit kezdenek vele. Nem Budapesti vagyok, nem is szándékozom oda költözni, igy kiadnam, biztos bevetelem lenne, ha ott van a lakas.De ugye ez csak egy példa. De 3z tényleg attol fugg h mi merre hany meter :D

2018. szept. 6. 09:56
 15/31 anonim ***** válasza:
jelen allas szerint bekoltoznenk, majd ha megvan a szukseges oneronk vennenk egy hazat/jobb lakasba koltoznenk, az orokoltet kiadnam. Semmi keppen nem adnam el, inkabb gyujtogetnenk evekig majd a hitelt kifizetnem a lakberbol.Lehet ki is pofoznam hogy tobbet lehessen erte kerni.
2018. szept. 6. 10:48
 16/31 A kérdező kommentje:

21 éves vagyok és úgy adja a helyzet hogy rám akarnak hagyni egy lakást/házat a nagyszüleim akik 80felett vannak.

Én nem tudom mit kezdjek az ő szüleik dolgával és az övékével.Nincsen lakásom,albérletben lakok,de nem igazán hinném,hogy én erre is igényt akarok tartani.

2018. szept. 6. 12:25
 17/31 A kérdező kommentje:
És nem dolgoztam meg érte,így szerintem nem érdemlem meg.Más sokkal jobban megérdemelné,aki sokkal többet dolgozik,mint én amennyit tanulok a főiskolán.
2018. szept. 6. 12:26
 18/31 anonim ***** válasza:

Erre nem lehet így válaszolni.

Attól függ, milyen a lakás, mennyire lehet kiadni, és legfőképpen: milyen messze van tőlem.

Ha 100 km-nél messzebb, akkor biztos eladnám. Távoli ingatlant nagy macera fenntartani.

De ha pl. egy közeli faluban egy kis családi ház, akkor lehet, hogy se nem adnám el, se nem adnám ki, hanem hétvégi háznak használnám.

Ha nagyobb lakásba/házba akarnék költözni, vagy bővíteni akarnám meglévő házamat, akkor eladnám, és az árát (ill. annak egy részét) ebbe forgatnám.

Szóval ezerféle élethelyzet van, maga kérdés így nem válaszolható meg.

2018. szept. 6. 12:27
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.Még jöhet.
2018. szept. 6. 12:35
 20/31 A kérdező kommentje:
Én nem szeretem ha sokat érő dolgot kapok,vagy van nálam.Úgy gondolom nem érdemlem meg és valahogyan nem akarok sok pénzzel rendelkezni,inkább szegény lennék.Jobban szeretek megosztani dolgokat,mint elvenni,ami engem meg se illetne.
2018. szept. 6. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!