Rokonaimmal teljesen ellentétes az értékrendem. Minden egyes találkozás lemerít, mert figyelnem kell, hogy nehogy kicsússzon olyan a számon, amit nem akarnak hallani. Ennek így mi értelme? Nem szívesen találkozom velük, de muszáj jópofozni.
Fura, de nem egyformák az emberek. Mégis meg tudunk lenni egymás mellett. Többnyire.
A választás a tiéd. Azt csinálsz, amit te szeretnél. Ritkán kényszer, amit csinálsz. Inkább választás.
"semleges témáról sem tudunk beszélgetmi pl.főzés, mert abban is eltér az ízlésünk."
Attól még lehet beszélgetni, hogy nem ugyanazokat szeretitek.
Nemcsak erről a három témáról lehet beszélgetni. A lakásberendezésről szerintem pl. életemben nem beszélgettem vendégségben.
Lehet beszélgetni az időjárásról, a te vagy az ő munkájáról. Ha külföldön élsz, akkor mesélhetsz arról, mennyiben más vagy nem más ott az élet, mint nálunk.
Beszéltesd őt, úgyis mindenki szereti, ha érdeklődnek iránta. Ha gyereke van, meséljen a gyerekéről. Ha idősebb, akkor az egészségéről érdeklődj.
Nálunk pl. a politika a kényes téma. Feleségem és én másképp gondolkodunk, mint az összes többi családtagom és rokonom (az én ágamon). Ha bárki politizálni kezd, nem reagálok rá, de minden másról szívesen beszélgetek velük.
Nem igazán értem, miért ne lehetne beszélgetni? Nem opció, hogy őszintén elmondod te is a véleményed, és beszélgettek tovább?
Nem kell össze is veszni mindenen, főleg nem a lakberendezésen.
Külföldön éltek, ÖNÁLLÓ vagy, mégis itt vergődsz? Nőj már fel, a rokonokat meg ignoráld. :D
Én sem véletlen jöttem el 1000 km-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!