Meddig "normális" emiatt ilyen szinten haragudni?
A nővéremék kicsit több mint 1 évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedtek, a két 5 év alatti gyerekükkel, és a sógorommal a volánnál.
Hatalmas szerencséjük volt,a 4 éves unokaöcsém kiesett a gyerekülésből (de az autóból nem zuhant ki) lett egy kisebb vágás a fején,rajta kívül egyedül a sógorom szenvedett súlyosabb sérüléseket, de ő is maradandó sérülések nélkül teljesen felépült 1-2 hónap alatt.
Vizes volt az út, és megcsúszott az autójuk, fának majd oszlopnak ütköztek.
A történet szempontjából fontos,hogy a sógorom notórius gyorshajtó, anyukám pedig sokat veszekedett már vele emiatt, sőt be sem ült mellé.Több alkalommal is figyelmeztette,hogyha baja esik a családból bárkinek is a gyorshajtás miatt akkor ne kerüljön a szeme elé a sógorom
A baleset után anyukám egyikükkel sem beszélt, nem engedte,hogy ide jöjjenek, ha a gyerekekre kellett vigyázni akkor apukám vagy én hoztuk ide, de ha a nővéremék jöttek anyukám akkor is vagy veszekedett velük, vagy bement a szobába olvasni, és nem szólt hozzájuk.
Aztán mikor a rendőrség megállapította,hogy a gyerek ugyan be volt kötve, de nem rendeltetésszerűen használták az ülést,akkor állt szóba anyukám újra a nővéremmel, de csak vele.(mert azt hitte,hogy annyira sem voltak képesek,hogy becsatolják a gyereket az ülésbe)
Viszont a sógorommal azóta sem beszél, nagyon maximum ha valamit be kell neki szólni, azt megteszi, de semmi "jópofizás" egy pillanatig sem, még önfeledt hangulatban is figyel rá,hogy a sógorommal nincs "bratyizás".
Mint a nővéremtől megtudtam nem pusztán megcsúszott a sógorom, hanem egy autót előzött, és akkor csúszott meg.Viszont az az autós nem állt meg segíteni, így a rendőrség sem tud a létezéséről.
A rendőrség álláspontja szerint 80-100-as tempóval haladtak a baleset pillanatában (és 60 volt a legnagyobb megengedett sebesség)
A sógorom bátyja megmutatta az autóban lévő nyomkövető adatait nekem, és nagyjából tényleg annyival mentek amit a rendőrség megállapított, de a baleset előtt volt még egy egyenes út, ott a nyomkövető szerint 177-el is mentek.Úgyhogy ez a 100 körüli tempó is szerencse volt (mármint hogy csak annyival mentek).
Anyukám ezeket még a mai napig sem tudja, csak amit a rendőrség mondott.
Az autó totálkárosnak lett minősítve úgy kell elképzelni a balesetet, és nem egy régi autó volt.
Viszont így 1 év távlatából kezd zavaró lenni,hogy anyukám és a sógorom között ilyen ellentét van, jó lenne már ha megenyhülne valamennyire, mert nehéz így bármilyen családi programot is szervezni, a sógorom is egyre kevesebbszer jön ide, anyukám miatt.
Normális ennyi ideig haragudni?Nem várom,hogy puszipajtások legyenek, de legalább színleljék a család érdekében,hogy elviselik egymást.
Örüljön a hapsi, hogy ezek után odamehet egyáltalán.
De a testvéred is megér egy misét.
Rendre veszélyeztette az életét, a gyerekei életét, majd be is következett a baj.
Én nem lennék vele ezek után, és férfiként se tudnék rá tekinteni.
Nem védem a sógoromat, én is felfogom,hogy mekkora baj lehetett volna, láttam az autóroncsot, minden létező légzsák kipukkant, nem maradt a kocsin egy ép karosszéria elem sem, sem elől sem hátul.
Az oszlopot is cserélni kellett a baleset után (nem tört el, csak veszélyesnek ítélték), a faára a mai napig nem nőtt vissza a kéreg.
A sógorom viselkedése változott, ha ott a család teljesen normálisan vezet, autópályán sem megy a megengedettnél gyorsabban.
Viszont ha egyedül van akkor száguldozik, ennek szemtanúja is voltam már.
Nem azért akarom,hogy kibéküljenek, mert ez semmi, meg hogy el kéne felejteni.
Csak régen mindig összejártunk, késő estig beszélgettünk,bográcsoztunk, együtt ebédeltünk stb, és ezek most nincsenek, vagy csak évente ha egyszer-kétszer, de anyukám akkor sem beszél a sógorommal.
Teljesen egyetértek vele,hogy jó darabig így viselkedett, de lássuk be, nem haragudhat emiatt örökké.10 év múlva sem fog vele beszélni?
A sógorom dolgozik, normális ember, nem hasonlítható egy drogos hozzátartozóhoz.
Anyukád nyilván nem akarja, hogy a felelőtlen veje megölje a lányát és az unokáit, vagy másokat. Te is írtad, hogy csak a szerencsén múlott, hogy senkinek nem történt nagy baja.
Sógorod legalább tanult az esetből? Azóta is notórius gyorshajtó vagy visszavett?
Anyukád helyében én sem szívesen állnék szóba egy ilyen barommal. Ha a balesetet követő években azt látnám, hogy tényleg észbe kapott, visszavett és mindig felelősségteljesen vezet, akkor enyhülnék.
Igaza van, minek kéne jópofizni egy ilyen kreténnel? Neki úgyse fontos a család, ha már életveszélynek teszi ki a gyerekeit, akkor mit kéne erőlködni?
Igazából a nővéredet nem értem az egész sztoriban, miért ülteti be a gyerekeit egy ilyen vadbarom mögé????
8-as vagyok.
Miből gondolod,hogy hozzá hasonlítottam?
Csak leírtam,hogy én miért vagyok így velük.
Ez alapján megértem anyukád.
Mindkét esetben fa...opóról beszélünk.(ebben hasonlítanak vitathatatlanul)
jól értem, hogy neked lenne igényed ezzel a barommal összejárni?
majdnem megölte a testvéredet és a gyerekeit
minek akarod a családi körben tudni?
Ne haragudjatok, látom nagy az egyetértés, de én másként gondolom.
Most őszintén. Szerintetek mit számít a sógor vezetési stílusa szempontjából, hogy a mama nem beszél vele? Mit is ér el ezzel? Semmit. Az égadta egy világon semmit! Ha változtatni fog a vezetési stílusán az nem azért lesz mert a mama nem beszél vele. (ráad a mama azután sem fog beszélni vele)
Ne értsetek félre, én is elítélem amit az illető tett és szívből remélem, hogy tanult az esetből. De a "Haragszom rág és többet nem beszélünk" számomra hasonlóan visszataszító és rettentően gyerekes dolog.
Ha jól értem akkor az unokákat és a kérdező nővérét is ignorálja (átmegy a másik szobába olvasni). Ez meg szintén egy okos megoldás. Biztos jobb minta az unokákkal tölthetné az időt. Nem gondolom én sem, hogy jópofizni kell. Azt gondolom, hogy MEGBOCSÁJTANI KELL. És elfelejteni ami történt, hisz változtatni nem tud rajta.
Az egyetlen akinek joga lenne haragudni az a kérdező nővére, hisz az Ő gyermekeit veszélyeztette. De mivel ő a jelek szerint megbocsájtott (még együtt vannak) innentől a mamának is ezt kellene tennie véleményem szerint.
Kérdezőtől kérdezném, hogy változott-e az illető vezetési stílusa az eset óta?
Nem teljesen értem... én nem azért szakítanám meg egy ilyennel a kapcsolatot, mert azt várnám, hogy megváltozzon, hanem egész egyszerűen azért, mert NEM AKAROK ilyennel kapcsolatban lenni. Nem azért, mert ezzel büntetni akarom, vagy rávenni bármire, vagy jól megmutatni neki, hanem szimplán nem tartok igényt ilyen "ember" közelségére.
#19 Ezzel nekem csak két problémám van.
Egyrészt ugye a sofőrök nagy része sok esetben nem tartja be a sebességhatárokat. Megvannak a statisztikák, mindenki tudja, mindenki tojik rá. Ennek ellenére úgy teszünk, mintha legalábbis soha senki nem szegett volna meg semmilyen (közlekedési vagy egyéb) szabályt. Igen, hibázott, igen nagyon nagy baj lehetett volna, igen az ő hibája. Lehet rajt változtatni? Igen. Kérdező írta, hogy a családdal óvatosan vezet azóta. Az esetnek megvolt az "eredménye". Ennél többet mit lehet elvárni tőle.
Másrészt a " NEM AKAROK ilyennel kapcsolatban lenni" dologgal azt nem értem, hogy ebben az esetben a mamának nem kell ilyen kapcsolatban élnie. A lányának (kérdező nővére) kell ilyen kapcsolatban élnie. És ő bizony a jelek szerint akar egy ilyen kapcsolatban élni. A családnak azt gondolom ezt tiszteletben kellene tartania főleg úgy, hogy korábban sem volt ezzel gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!