Hogyan engeszteljek ki egy 11 éves kisfiút?
Féltestvérek vagyunk 10 év korkülönbséggel. Sosem éltünk egy háztartásban, nem tekint rám nővéreként. Az ő anyja az apánk volt felesége, az enyém az új. Tudom felmerül, hogy akkor miért én vagyok az idősebb? Nos, apám visszajáró vendég volt a régi háznál. Ami történt, megtörtént, de a volt feleség, vagy inkább néhai dugó partner mindig azon van, hogy tönkretegye a jó viszonyt köztem és az öcsém között.
Apánk ígéretet tett, hogy elviszi az öcsémet most hétvégén egy olyan programra, amire a kisöcsém régóta vágyott. A dolog azért hiúsult meg, mert rosszul lettem és ehelyett engem kellett kórházba vinni. Várandós vagyok. A párom külföldön dolgozik en meg a terhesseg utolsó hónapjára a szüleimhez költöztem, hogy ha baj van, ne legyek egyedül. És nem először volt baj. Mind megijedtünk.
Szoval miattam elmaradt az, ami az öcsémnek nagyon fontos. És ő most nagyot csalódott. Apámban is bennem is. Szerintem kicsi még ahhoz hogy igazán megértse, miért lett mellőzve. A dologra rátesz egy lapáttal, hogy olyan visszhangok jönnek vissza miszerint én direkt megjátszottam magam, hogy ne sikerüljön a programjuk. Sose tennék ilyet! Szeretem az öcsémet! Így is nehéz lesz ezt rendezni, de úgy még nehezebb, hogy az anyja ilyesmiket károg rólunk. Tudom, hogy ez speciális helyzet, de akinek van kistestvére/ kisfia, adnátok jó tanácsokat, hogy hogyan kezeljem a helyzetet? Nagyon szeretnék jó nővére lenni! (Nekem is fiam lesz! :D )
Beszélgethetsz vele erről, kiengesztelni, bocsánatot kérni nem kell, avval nem tartozol.
Igazi testvéri viszony viszont nem lesz köztetek, mert nem ugyanaz az anyátok, aki felnevelt titeket. Sajnos ez így szokott lennina féltestvéreknél, mert nem az apa tartja össze a családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!