Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi késztet valaki nagyon...

Mi késztet valaki nagyon távoli rokont és a sokadik távoli családtag ismerősét, hogy megpróbáljon beleszólni teljesen az életembe?

Figyelt kérdés
Még azt is észre vettem, hogy sok idős falusi rokonom teljesen nem tudja elhelyezni a beszédtémát. Most egy meg nem történtet mondok, de például egy esküvőn egy elhalálozást simán felhoznának. Meg a szokásos témákat miért kérdezik meg mindig, ha úgysem fogunk rá őszintén válaszolni vagy ha igen, akkor is gyorsan le fogjuk zárni a beszélgetést. Például mi a szitu a párkapcsolatban, az esküvővel, első-, második- és sokadik gyerekkel. Szüleim és nagyszüleim sosem faggatnának erről, ellenben távoli idős rokonok igen. Pedig egyikőjükkel sem szoktam gyakran találkozni (a szüleimmel is havonta egy-egy napra).

2018. júl. 6. 23:17
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Látom, rosszul tettem fel a kérdéseket. Az egyik a fent említett. Van olyan rokonom, aki a teljes életembe bele akarna szólni és nem csak engem, hanem mindenkit irányítani akarnak. És miért lehet ilyen?

A másik kérdést pedig lentebb írtam le, miszerint akiknek semmi közük hozzám. Volt olyan helyzetem, hogy egy szomorú helyzetben, nagymamám temetésen illemtelenül kérdezgetett a magánéletemről ez az idős hölgy! És ha soha nem keresnek, csak ott próbálnak jópofiskodni, akkor miért vagyok hibás? Igaz az a dolog, hogy nem nagyon vagyok szociális, de vannak haverjaim, barátnőm. És nem faggatni kellene erőltetetten, hanem ha elmondom, akkor elmondom. Ha meg nem igazán közeli rokonaim, akkor nem fogok nekik mesélni róla, mert úgy vélem, hogy csupán pletykálni akarnának. Volt már ilyenre példa, nem is egy! Meg akivel nem vagyok jóban, azzal feleslegesen nem fogok beszélgetni ilyen témákról, marad az időjárás és az ottani kaják. Ez is egy antiszociális szöveg lehet, de attól még nem fogok jópofizni senkinek sem, csak udvariasan és semlegesen fogok velük beszélgetni. És arra lennék kíváncsi, hogy miért lehet valaki olyan illemtelen, hogy egy jó vagy rossz események közepette egy ellenkező hangulatú szövegbe kezd bele olyankor, amikor alapból csendben kellene lennie?

2018. júl. 7. 14:25
 12/12 anonim ***** válasza:
52%

Nem beleszólás, tapintatlanság!

Falun ez teljesen megszokott dolog!

Azt próbáld elképzelni, hogy mikor ők voltak fiatalok, ővelük ugyanezt tették az akkori vén szipirtyók.

Ha ők ezt engedték, az az ő bajuk volt.

Példáim:

-mikor összeköltöztem a nejemmel, az anyós bátyja úgy viselkedett velem, mintha őt is elvettem volna feleségül, napi szinten ki akarta osztani nekem a melót, nem is laktunk együtt stb..

-szomszéd utcában lakó nő: mennyit kerestél a múlt hónapban?

-anyós nagybátyja az első találkozásunkkor: tudod-e én ki vagyok?

2018. júl. 8. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!