Miért hülyülnek meg az idősek? (úgy, hogy nincs Alzheimer vagy demencia)
Makacskodnak, bedacolnak, mint valami gyerek, elmagyarázol nekik valamit, úgy tűnik, megértik, de pár nap múlva megint a magukét mondják.
Nagyapám többdiplomás, művelt embert, de mostanában majompofájú nigerezik meg bzizuk.
Másik nagymamám (akinek nyolc általánosa van, de mindig megvolt a magához való esze), 17 éves korom kiteteti velem a kezemet, hogy megnézze, van-e rajta eljegyzési gyűrű.
Korosodó emberként - aki őszintén reméli, hogy még nem (teljesen) szenilis - csak a saját tapasztalatomat tudom leírni.
Ahogy egy ember idősödik egyre kevésbé akar megfelelni másoknak. Magamon tapasztalom, hogy simán kimondok olyan dolgokat, amiket 5-10 éve még nem mondtam volna ki, ilyen, vagy olyan megfontolásból.
Vagy mert nem lett volna praktikus az emberi kapcsolatok és az előrehaladás, esetleg csak a békesség kedvéért, esetleg a gyerek neveltetése szempontjából gondolta meg az ember, hogy mit beszél.
Ma már ezek nincsenek egy idős ember életében.
Hidd el Kérdező, a nagyapádnak mindig is ez volt a véleménye a boozikról és a négerekről, csak visszafogta magát, az említett okok miatt. Ma már nincs tétje, ezért nyugodtan mondja. Egyet tehetsz, hogy ráhagyod!...mert meggyőzni már nem fogod semmiről.
Csatlakozom az előttem szóló 13-ashoz.
Ugyanezeket érzem, gondolom.
Csak én az a "jámbor" öreg vagyok, aki mindenkit meghallgat, de senkivel nem áll le már vitázni.
Senkit nem akarok téríteni vagy meggyőzni, mindenkinek végig kell járnia a maga útját, aztán a finisben le kell vonnia a tanulságokat az általa egy életen keresztül tapasztaltakból.
Én is ezt teszem, ezért vagyok meggyőzhetetlen és ezért nem vitázom senkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!