Miért hülyülnek meg az idősek? (úgy, hogy nincs Alzheimer vagy demencia)
Makacskodnak, bedacolnak, mint valami gyerek, elmagyarázol nekik valamit, úgy tűnik, megértik, de pár nap múlva megint a magukét mondják.
Nagyapám többdiplomás, művelt embert, de mostanában majompofájú nigerezik meg bzizuk.
Másik nagymamám (akinek nyolc általánosa van, de mindig megvolt a magához való esze), 17 éves korom kiteteti velem a kezemet, hogy megnézze, van-e rajta eljegyzési gyűrű.
Miért ilyen hülyék a fiatalok?
Először ezt kérdezd meg.
Mindkettő értelmes ember volt, akikre felnéztem. Egy dolog, hogy valaki konzervatív vagy demens. Előbbi egy vélemény, utóbbi egy sajnálatos eset.
Amikor valamelyiküket meglátogatom, olyan, mintha valami időkapszulába csöppennék. Csak nosztalgiáznak, meg panaszkodnak, meg gyűlölködnek (migránsok, bzuik, nigerek, Amerika, libsik, minden politikust gyűlölünk). Két teljesen más származású emberről van szó, mégis mindketten csak keserűek, agresszívek, gyűlölködőek, és semmi racionalitás nincs az érvelésükben.
Apai nagyapám többdiplomás, megyeszékhelyen élő, olvasott ember, aki kb. egész Európát beutazta. 3-szor nősült, kétszer vált, ateista.
Ayai agymamám nyolc általánost végzett földműves, aki két faluban élt egész életében. 50 évig házas volt, szerintem ateista, de illemből mindig eljárt templomba.
Dehogynem ez határoz meg. Neveltetés, környezet, tanulmányok, ismeretség - hogy mit gondolsz, mik a normáid, mit tartasz deviánsnak.
De rá akartam mutatni, hogy mennyire különbözőek, mégis ugyanott kötöttek ki - otthon gubbasztanak, panaszkodnak, és gyűlölködnek.
"3-szor nősült, kétszer vált"
Ezek után nem csodálkozom, hogy idős korára megkeseredett. :DDD
2 diplomás, valaha igazgató és cégtulajdonos, majd műveltséget terjesztő alapítvány kuratóriumi elnöke idén 80 éves. Nem szenilis és nem beszél hülyeségeket, ám: zsidózik, migránsozik, sorosozik, háttérhatalmazik, vannak író és régi politikus ismerősei, akikkel ezeken témáznak, összeesküvéselméletes cikkeket küldözgetnek egymásnak facebookon és emailben. És örökké fröcsög, szerinte csak az orbán mentheti meg az országot.
Holott régen egy nagyon felvilágosult ember volt. Ma meg sokszor érzem rajta, hogy nincs energiája és képes direkt olyan bírálatokat és kötekedéseket mondani, hogy felbassa az agyamat. (én 46F) Amióta tudatossággal megtanultam autonóm lenni, nem függeni egy picit sem a véleményétől, higgadtan reagálni, teljesen nyugodtnak lenni, azóta az van, hogy belémköt, én finoman, semlegesen reagálok vagy érvelek, ő felhúzza magát, elkezd üvöltözni és durcázni és engemet lehordani, hogy én veszekedést provokálok. Ekkor én pár napig nem nézek feléje, nem sértődésből, csak elhatárolódásból, aztán egy darabig oké minden. Alsó felső szomszédai vagyunk egymásnak, illetve az alapítványába én is bedolgozom, tehát üzleti kapcsolatunk is van, elkerülhetetlen a napi kapcsolat, de megtanultam kezelni.
Amúgy sajnos az van, hogy míg a testünket lecsutakoljuk naponta, addig sajnos a lelkünkkel ezt nem tesszük meg. Minden ember, aki nem lét a tudatosság útjára, minél idősebb, annál több réteget és szemetet szed fel a tiszta tudatára és ez ütközik ki. Ennek okozata az, amit a kérdező kérdezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!