Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anliában élünk 8 éve a férjemm...

Anliában élünk 8 éve a férjemmel, hogy kezelnétek a kérdést?

Figyelt kérdés

ő mérnök egy cégnél, én most nem dolgozom, három gyerekünk van, a legkisebb két éves. Tavaly felmerült, hogy a férjem húgának a lánya (18 éves) kijönne hozzánk, egész nyári szünetben (gimis), hogy itt munkát keressen arra a 2,5 hónapra, és pénzt tudjon félretenni (jogosítványra, egyebekre). Ki is jött, el is helyezkedett egy gyorsétteremben. Nyár végén hazament Magyarországra. Eddig sima ügy.

A gond ott van, hogy most újra felmerült, hogy jönne, egyész júlus-augusztusban, ugyanúgy, mint tavaly. Félre ne értse senki, nincs baj a lánnyal, normális, tisztelettudó, tényleg eljárt dolgozni. Volt hogy felajánlotta, vigyáz a legkisebbre (a két másik gyerekem már felső tagozatos). Szóval vigyáz a kicsire, ha el akarok menni valahova (de igazából én nem vagyok eljárkálós).

A gondom az, hogy én nagyon befelé forduló vagyok, zavar, ha 2-2,5 hónapig valakit kerülgetni kell itthon, akit lényegében nem én választottam be az életembe. Egy hét rokoni látogatás még oké lenne, megmutatni neki a klassz helyeket itt, de tavaly nyáron is a 2,5 hónap nekem sok volt. Úgy értve, hogy végülis megosztani az otthonomat valakivel, lényegében elment rá a nyaram. Haza nem jöttünk Magyarországra nyáron, férjem nemrég kezdett új munkahelyen, most szabit sem tud kivenni. Tavaly belementem, de nem éreztem jól magamat tőle a bőrömben. Most ha megint belemegyek, aztán jövőre megint, és van egy húga is (3 évvel fiatalabb), sosem lesz vége. Nekem sok, hogy a teljes nyáron így legyen. Szeretek otthon lenni, szeretem a lakásunkat, szeretem, hogy magam vagyok a gyerekekkel (a két kisebb van itthon, a legnagyobb általában nyaral 2-2 hetet a nagyiknál magyarországon). Férjem nem szól bele, szabad kezet ad, nem kényszerít rám semmit. Azt mondta, ha nem szeretném, hogy jöjjön az unokahúga, ő megmondja nekik szép finoman. De hát a sértődés nem kerülhető el. Anyósom már mondta, hogy persze, mert ez a fiam projektje, ezért húzza a száját a menyecske (ez vagyok én). Mert mikor szóba került, hogy megint jöhetne-e a lány, anyós volt ott, ő közvetített, és ezt utána mondta a férjemnek. De most akkor pár évig még minden nyaram menjen el úgy, hogy rokont kerülgetek az otthonunkban, mikor nekem is csak az az egy nyaram van egy évben.

Mi a véleményetek?

2018. jún. 28. 10:43
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
46%
46# nem, nem erről kérték a véleményed... De egy komplexusos nyomi vagy, akinek savanyú a szőlő.
2018. júl. 13. 14:38
 52/53 anonim ***** válasza:
21%

Az én véleményem, hogy mivel férj-feleség vagytok, gyerekek is vannak, ezért mindennek a felével te rendelkezel, felével a férjed. Vagyis a nyár felét illetően is a te döntésed, kívánságod kell, hogy érvényesüljön, a másik felében viszont az, amit a férjed szeretne. Most írhatod, hogy a férjed azt szeretné, ami neked jó, amit te szeretnél. De ez azért nem lenne teljesen igaz ugyebár, hiszen a férjed megengedné, hogy a leányzó egész nyáron nálatok lakjon, ha neked is megfelelne. Benne nem merült fel az, hogy ne jöjjön. Te vagy az, akinek nincs ínyére.

Tehát abból kell kiindulni, hogy a férjed szerint jöhet a lány, szerinted nem. Vagyis egy fél nyarat tölthet csak el nálatok. Ezt mondjátok meg nekik. Vagy, ha egy teljes nyarat szeretne kint tölteni megint a leányzó, akkor kétévente mehet hozzátok. Egyszerű!

2018. júl. 14. 22:41
 53/53 anonim ***** válasza:
16%

A milliók a bankszámlán nem érnek annyit, mint az együtt töltött, minőségi idő, a létező, valós anya-gyerek kapcsolat. Rosszul is lennék olyan nőtől mint az, aki itt veri a nyálát, hogy 3 gyereket hanyagol el egyszerre és ez nekik milyen jó.

Kérdező, én a helyedben átgondolnám ezt, mert a férjednek is jólesne ha belemennél, a sógornődék is hálásak lennének, és a lányka biztosan szívesen vigyázna a kicsire. Vegyél egy konditerem bérletet, Angliában olyan jó edzők vannak, uszodával, szaunával, lazíts egy kicsit. Én szívesen vállalnám, de mondjuk én imádom az unokahúgaimat, nálam ez nem gond.

2018. júl. 15. 20:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!