Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szoktatok irigykedni azokra...

Szoktatok irigykedni azokra akiknek nagy családjuk van? (sok testvér, unokatestvér, stb)

Figyelt kérdés

Mi csak ketten vagyunk anyával meg van egy nővérem de ő külföldön él. Igazából mindig ez volt a normális hogy csak 3an vagyunk

(inkább ketten) de a legtöbb ismerősünknek hatalmas családja van, 4-5-6 testvér,tízen-huszon valahány unokatesó, azoknak a családja,stb és minden hétvégén vagy 2 hetente családi összeröffenéseket tartanak,sok ugye a szülinap,ilyenek. nekem ez annyira "szimpatikus", sokszor irigylem őket hogy de jó nekik,mindig van kikkel találkozni,beszélgetni szórakozni és hát ők a, úgy fogtam fel hogy "milyen rossz lehet nekik állandóan egymás nyakán vannak és mindig van kötelező program" de most húsz éves fejjel úgy gondolom nekem pont ez hiányzott az életemből. Persze van párom, barátaim,de az mégsem ugyanaz mintha rokonság lenne.

Ti hogy vagytok ezzel?

Akinek nagy családja van,szereti hogy sokan vannak?

2018. ápr. 22. 09:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
46%
Nem, én sajnálom őket.
2018. ápr. 22. 11:24
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat! Tök érdekes mennyire különböznek a vélemények :)

Amúgy tini koromban mint írtam én mindig örültem hogy kis családunk van,mert hogy legalább nem kell havonta többször családi "bulikba" menni,amikor a barátnőimmel is lehetnék.Erőltetettnek láttam,gondoltam ott sem mindenki kíváncsi a másikra stb.

Aztán ahogy múlik az idő egyre jobban sajnálom,hogy nem így alakult az élet,hogy nagy a rokonság.

Aki írta hogy sajnálja őket,miért sajnálja?

2018. ápr. 22. 11:44
 13/25 anonim ***** válasza:
62%
Ez engem is érdekelne.
2018. ápr. 22. 16:25
 14/25 Metionin ***** válasza:
58%
Ez szerintem inkább ijesztő. Nekem is elég sok rokonom van de kamaszkorom körül hála az égnek abbamaradtak az összejárások. Szinte minden rokonom alkoholista, fogdosni próbáltak, stb. én tényleg hálát adtam amikor nem jöttek többet.
2018. ápr. 22. 16:40
 15/25 anonim ***** válasza:
77%
Nekem meg normális rokonságom van. Mindig jó volt együtt lenni az unokatesókkal. A szülőknek is jó volt, mert felválva volt hol az egyiknél, hol a másiknál az összes gyerek- minden szülőnek jutott pár hét gyerekmentesség-nekünk meg jó társaság, együtt szórakozások. És senki sem lett kicsinálva anyagilag közben. Ilyen ha a család megosztozik a feladatokban.
2018. ápr. 22. 16:51
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
*Ezt természetesen csak nyáron játszottuk el, ez kimaradt.
2018. ápr. 22. 17:20
 17/25 anonim válasza:
100%

Én irigylem a nagycsaládosokat.

Nekem nincs tesóm, csak anyukám és apukám,de ők is már 60 körüliek. Van pár unokatestvérem akik nálam 25-30 évvel idősebbek és nem is tartjuk a kapcsolatot mert messze laknak.

2018. ápr. 22. 21:08
 18/25 anonim ***** válasza:
18%
Nem. Ketten édesanyámmal hálistennek nehezen, de megélünk és tudunk együtt élni, de a mégegy ember lakna rendszeresen ebben. pici lakásban, mindhárman megőrülnénk.
2018. ápr. 23. 06:59
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Azt senki sem írta, hogy együtt kellene laknotok egy nagyon pici (vagy nagyobb) lakásban a rokonokkal.
2018. ápr. 23. 09:14
 20/25 anonim ***** válasza:
74%
Néha irigylem azokat, akiknek nagyobb (összetartóbb) családja van, de ez nálam ideig-óráig tart, leginkább csak karácsonykor hiányzik valószínűleg azért, mert a nagyszüleim már nem élnek. Introvertált vagyok, úgyhogy annyira nem villanyoz fel a gondolat, hogy például állandóan össze kellene járni, mindenki tudna rólam mindent, pláne ha még jogot is formálnának arra, hogy beleszóljanak az életembe. Hát kösz, de inkább nem :D
2018. ápr. 23. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!