Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szoktatok irigykedni azokra...

Szoktatok irigykedni azokra akiknek nagy családjuk van? (sok testvér, unokatestvér, stb)

Figyelt kérdés

Mi csak ketten vagyunk anyával meg van egy nővérem de ő külföldön él. Igazából mindig ez volt a normális hogy csak 3an vagyunk

(inkább ketten) de a legtöbb ismerősünknek hatalmas családja van, 4-5-6 testvér,tízen-huszon valahány unokatesó, azoknak a családja,stb és minden hétvégén vagy 2 hetente családi összeröffenéseket tartanak,sok ugye a szülinap,ilyenek. nekem ez annyira "szimpatikus", sokszor irigylem őket hogy de jó nekik,mindig van kikkel találkozni,beszélgetni szórakozni és hát ők a, úgy fogtam fel hogy "milyen rossz lehet nekik állandóan egymás nyakán vannak és mindig van kötelező program" de most húsz éves fejjel úgy gondolom nekem pont ez hiányzott az életemből. Persze van párom, barátaim,de az mégsem ugyanaz mintha rokonság lenne.

Ti hogy vagytok ezzel?

Akinek nagy családja van,szereti hogy sokan vannak?

2018. ápr. 22. 09:13
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
* régebben úgy fogtam fel hogy "milyen rossz lehet nekik állandóan egymás nyakán vannak és mindig van kötelező program" bocsi kitörlődött pár szó
2018. ápr. 22. 09:14
 2/25 anonim ***** válasza:
82%
Nem.
2018. ápr. 22. 09:17
 3/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem. Még csak az kéne. Soha egy nyugis perc.
2018. ápr. 22. 09:19
 4/25 anonim ***** válasza:
44%
Ki hogyan fogja fel. Kinek a pap, kinek a papné. Nekünk két gyerekünk van, akik két testvérrel házasodtak, tehát közös az anyós-após kettős. Születés- és névnapok alkalmából szeretünk összejönni (14-17 ember, mikor hányan). Viszály, harag, odaszólás nincs, de (ez magától értetődő) vannak néha eltérő nézetek, de ezeken nem lovagolunk.
2018. ápr. 22. 09:34
 5/25 anonim ***** válasza:
55%
Sokszor nagyon jó hogy nagy a rokonságunk, de néha idegesitő is. Mindennek van előnye meg hátránya is. Azért nálunk sokkal több az előny, összetartó család vagyunk.
2018. ápr. 22. 09:35
 6/25 anonim ***** válasza:
47%
Váh hülyét is kapok a nagy családtól meg sok embertől :D
2018. ápr. 22. 09:45
 7/25 anonim ***** válasza:
58%
Én nagyon szeretem, hogy sokan vagyunk. Összetartó a családunk, szeretjük egymást, de mindenkinek megvan az élettere. Egymás nyakára nem megyünk hívatlanul, inkább kerti partikon találkozunk (78 fő!), ami nem kötelező, de mindannyian igényeljük és várjuk!
2018. ápr. 22. 10:06
 8/25 anonim ***** válasza:
68%
Áruljátok már el, egy ilyen kérdésnél miért kell lepontozgatni? Ha valaki szereti a családját miért rossz?
2018. ápr. 22. 10:09
 9/25 anonim ***** válasza:
79%

Nekünk nem volt soha nagy család, mióta nagyszüleim és apám nem élnek azóta a rokonlátogatások is elmaradnak.

Azt viszont bánom, hogy apám nem halt meg hamarabb. Egész életében alkoholista volt, sokkal boldogabb családunk lett volna, ha csak 3-an vagyunk anyámmal és öcsémmel. Szeretetben és nem gyűlöletben nőttünk volna fel.

2018. ápr. 22. 10:14
 10/25 anonim ***** válasza:
21%
Nem. Soha nem lenne nyugtom, mindenen osztozni kéne, kevesebbet kapnék.
2018. ápr. 22. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!