Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Meghívnátok-e nagybátyátokat...

Meghívnátok-e nagybátyátokat és családját az esküvőtökre, ha amúgy nem tartjátok a kapcsolatot, de "úgy illik"?

Figyelt kérdés
2018. febr. 3. 16:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Meghívni? Minek?
2018. febr. 4. 08:01
 12/17 anonim ***** válasza:

Nekünk nyáron lesz az esküvőnk. Mi nem rokoni fokozattól tettük függővé, hogy kiket hívunk meg, hanem a kapcsolat minőségétől.

Egy példa: Apámnak is és anyámnak is van egy húga. Anyu húgával nagyon jó a viszonyom, telefonon is beszélünk, emailezünk is, ha Magyarországon jár(nak), találkozunk. Nyáron voltunk is nála kint a vőlegényemmel. Őt meghívjuk természetesen (férjével, fiával együtt).

Apám húga háromszor látott életemben, különösebben igényünk sincs egymásra. Őt értelemszerűen nem hívjuk meg.

(Nálunk szűkkörű, kb. huszonöten leszünk.)

2018. febr. 4. 20:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe nem jutna. Sose izgatott, mit illik, ha rokonságról van szó.
2018. febr. 5. 09:11
 14/17 anonim ***** válasza:
Előfordulhat, hogy igen...aztán meg úgy illik, hogy nem fogadja el :D
2018. febr. 6. 21:31
 15/17 anonim ***** válasza:
ha feltűnési viszketegségük van, akkor szerintem ne. csak elrontanák a TE esküvődet
2018. febr. 7. 08:49
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megerősítettek, egyre inkább hajlok arra, hogy ne hívjuk meg. Bár már előre félek, milyen botrány lesz belőle, leszek én minden, csak jó nem(:
2018. febr. 8. 14:00
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem. Szűk körű esküvőt tervezünk ahova nem rokoni fok hanem kapcsolat alapján hívunk meg embereket. Esélyes hogy egyik nagybátyámat se fogom meghívni, mert az egyikkel világéletemben évente ötször találkoztunk ami mióta különköltöztem redukálódott évi kettőre, a másikat pedig 2014-ben láttam utoljára a nagypapám temetésén. A párom nagybátyja valószínűleg ott lesz mert ők jóban vannak, ő viszont lehet sajnos hogy az apját nem fogja hívni. Az a mi napunk, a mi szerelmünkről szól, nem a rokonság egójáról.
2018. febr. 18. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!