Miért nem a házastárs az első?
15-ös minden szavaddal egyetértek. Szerintem nem muszáj megházasodni, nem muszáj gyereket szülni, de ha az ember megteszi, akkor valahol ennek kellene az elsőnek lennie... "Életem párja" - de kevesen gondolják ezt ma így...
Amúgy direkt nem férjet vagy feleséget írtam a kérdésben, szerintem ez mindkét oldalról probléma lehet.
Kisgyerekes házas anyaként azt mondom, hogy én vagyok az első. Ahhoz, hogy szerethessem a férjemet és a gyerekeimet, önmagammal kell rendben lennem fizikailag és mentálisan is (nem vagyok tartósan beteg vagy fogyatékkal élő). Utána jönnek a gyerekem fiziológiai szükségletei - minél nagyobb, annál kevésbé szorul rá a gondoskodásomra. Utána jön a házasságom ápolása, majd a gyerekem igényei, és legvégül a saját "önmegvalósításom".
Normális állapotban nálam ez a felállás, persze betegség vagy anyagi problémák esetén új sorrend alakulna ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!