Ti mit csinálnátok, ha az egyik rokon azt javasolná, hogy ezentúl csak a gyerekek kapjanak karácsonykor ajándékot, a felnőttek nem?
Én voltam ez a gonosz... Minden évben kiteszem szívem-lelkem, hogy megtaláljam a "tökéletes" ajándékot, amit mindenki szeret, én mégis rendszeresen olyan ajándékokat kapok "cserébe", amire allergiás rohamot kapok ha megeszem (mogyoró, már 25 éve!!!), mégis 3. éve kapok ilyen csokit. Most kaptam egy rossz villanytűzhelyt is, mert nekem egy régi gáztűzhelyem van (ami működik).
Tudom, nem az ajándék a lényeg, de miután egész nap azt hallgatom, hogy mikor lesz esküvő-gyerek, mekkora egy elkényeztetett senkiházi vagyok (mert a lakásfelújítást nem szeretném a mostohámmal megcsináltatni majd, aki dührohamában simán ököllel megüt) ez tette be a kaput. Allergiás vagyok rá és a saját anyám nem emlékszik rá vagy csak ennyire tojik a fejemre. Más rokonoktól meg egy zsíros, nem működő gáztűzhelyet.
Lekopott a mosolyom és jeleztem, hogy mi is bevezethetnénk azt, hogy csak a gyerekek kapjanak ajándékot, de egységesen elutasították az ötletet.
Ti ilyen esetben hogyan változtatnátok ezen? Kihagynátok azt az 1 rokont, aki jelezte, hogy nem szeretné folytatni a hagyományt? Vagy ezentúl jelképes ajándékok legyenek?
Kinyitottam a számat, azzal a lendülettel visszanyújtottam a csokit, hogy "köszi, de még mindig allergiás vagyok rá, nem gyógyultam meg tavaly óta".
A gáztűzhelyt meglátva meg az volt az első mondatom, hogy nagyon kedves, de ránézésre is túl széles (még mielött közölték, hogy kontakthibás). Azután lett belőle egy vita, miszerint én nem akarom hazavinni, holott egy szerelő olcsón megcsinálná és minden megoldható, cserélhetek konyhaszekrényt, akkor befér. Ebből következett, hogy el vagyok kényeztetve, mert nekem biztos csak az új jó.
Eléggé csúnya dolgok hanzottak el, miután mindenki lenyugodott vetettem fel az ötletet. Egyébként tesóm egy drágább alkoholt kapott közel absztinensként, nem csak nálam fogtak mellé.
Mig unokatesommal kicsik voltunk, mindig pénzt adott egymásnak a két család, mondván mindenki vegyen a gyerekének amit szeretne. Rájöttünk, hogy semmi értelme odaadni egy boritékot, aztán visszaadni egy másikat ugyanannyi pénzzel, szoval letettünk a dologrol. A felnöttek egymás között mindig aproságokat adtak, kb 1000-2000 értékben. Felesleges ennél nagyobb ajándékot adni.
Nem tudom mennyire közeli a rokonod, viszont én nem vágtam volna a szemébe, hogy nem kell a tüzhelyed. Valoszinü szová tetted, hogy szeretnél egy másikat, azért jutott eszükbe odaadni. Azért letakarithatták volna, és ha valoban olyan olcson megcsinálja szerelö, akkor átvállalhatták volna magukra. Ez viszont vicc, hogy cseréld le emiatt a konyhabutorod, mintha az olyan olcso dolog lenne.. Na mindegy, én elfogadtam volna a tüzhelyet csendben, aztán kész, csak hogy ne nézzenek bunkonak. Felvetettem az ötletet, sajnálom ha nekik nem tetszik, jövöre, karácsony elött biztos szová tenném, hogy mint mondtam nem kivánok ajándékozni, és ehhez is tartanám magam.
A konkrét kérdésre: támogatnám.
Most részmunkaidőben dolgozom, és kb. minimálbért keresek. Barátom családjánál viszont nagy hagyománya van az agy nélküli költekezésnek-utána persze jön a nincsen semmire pénz duma, és tőlem is elvárják a drágább ajándékot. Tehát minimálbérből nyolc embernek minimum 5ezres ajándék. De azért jó, ha tízezer.
Barátom hiába mondta nekik idén is, hogy mi legyen a limit, csak sikerült durván túlmenni rajta.
Mi is bevezettük,ugyanezen okoból.
Nincs agykapacitásom azon filózni,mit vegyek +13 embernek.
Az 5 gyerkőc kap és kész.
Ne kérdezd, hanem kijelentsd:
Te jövőre csak a gyerekeknek fogsz venni ajándékot karácsonyra. Pont.
Előre szóltál.
Aki pattog, annak elmondhatod, hogy te inkább olyat kaptál eddig, ami sértő. Ha ezt nem értik, akkor nincs pénzed.
Felnőtt ember vagy, ne kérj engedélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!