Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A nagynéném miért rivalizál...

A nagynéném miért rivalizál velem, amikor neki mindene megvan a fiatalságán kívül?

Figyelt kérdés

Csinos és gazdag nő, aki boldog házasságban él harminc éve, és van két felnőtt gyereke. Volt egy-két mélypont az életében, ezért meg pláne nem értem, hogy miért viselkedik kicsinyesen.

15 éves korom óta folyton összehasonlítja a külsejét az enyémmel. Néha gyerekként kezel és babusgat, néha meg egy zöldszemű szörnyeteg, akinek fáj, hogy kisebb ruhaméretet hordok, mint ő.

Lenne pénze és ideje arra, hogy edzeni járjon és egészségesen étkezzen, de egyrészt túl egoista ahhoz, hogy változtasson a szokásain és belássa, hogy hülyén étkezik/mozog, másrészt meg lusta is hozzá. Ezért mindig valami buta villámdiétát csinál vagy pl. most is koplalt két héten át, hogy karácsonykor zabálhasson.

Nekem is beszólogat folyton, hogy füveket rágcsálok (csak mert szárnyason, rizsen, zöldségeken, és gyümölcsön élek). Ha vizsgaidőszakban kicsit magamra szedek, akkor rögtön beszólogat, hogy azért rajtam is van felesleg, ha fogyok egy picit, akkor gebe vagyok, ha csinosan öltözök fel, akkor kihívó vagyok, ha lazán, akkor slampos.

Amúgy jól kijövünk, csak a külsőmet mindig kritizálja.

Azt megérteném, hogy ha a férje szeretőjéről/trófeafeleségéről beszélne így vagy egy korabeli, nála sokkal szebb nőről, de miért a harminc évvel fiatalabb unokahúgával kell szórakoznia?

2017. dec. 25. 11:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Rengeteg olyan embert ismerek, akik főnek a saját levükben és utálnak mindenkit, akik sikeresebbek náluk. A nagynéném és a férje egész életükben keményen dolgoztak, hogy legyen elég pénzük (külföldi munkával és tanulással). Ilyen szempontból felnézek rá.
2017. dec. 25. 12:33
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem csak a külsőmet tartom értéknek, de az az egyetlen olyan tulajdonságom, ami a nagynénémnek már nincs meg.
2017. dec. 25. 12:34
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
"Az egyetlen "értékem" a szépségem és a fiatalságom. Miért sajnálja még ezt is tőlem?" Szóval?
2017. dec. 25. 12:42
 14/18 A kérdező kommentje:
Magyar-szakos létemre nem tudok fogalmazni... ki kell rúgni az egyetemről és eltiltani a katedrától :P
2017. dec. 25. 12:59
 15/18 anonim ***** válasza:
94%
Legtöbb esetben én meg forditva látom a helyzetet.Ugyanis azt vettem észre, hogy mintha a csinos idõsebb nõkkel a fiatalabbak rivalizálnak.Fõleg ha már 2.szer is elvált és max.30.-on van tul.
2017. dec. 25. 16:47
 16/18 anonim ***** válasza:
61%
Én is igy látom. És mivel semmit sem tudnak felmutatni, a korukat hiszik előnynek. Ami egy nagyon mulandó dolog..
2017. dec. 25. 18:25
 17/18 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem meg nem irigykedik, inkább te vagy irigy rá.

Minden gondolatod a súlyod és kaja körül forog.

Soha nem fogyóztam, 16 éves korom óta 50-53 kiló között mozgok, most 40+ vagyok, de agyfaxt kapok azoktól, akiknek a központi kérdése a fogyókúra.

AMúgy nem értem, vizsgaidőszakban tanulni kell, nem zabálni. Én legalább is így tettem.

2017. dec. 25. 20:04
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok rá irigy. Tele vagyok irigy és visszahúzó emberekkel magam körül, és felüdülés olyan ember társaságában lenni, aki vitte is valamire. Ha nem szekálna és szólogatna be, imádnám. Amúgy jól kijövünk, csak kicsit bántó tud lenni.
2017. dec. 25. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!