A névadó szülőséget meg lehet szüntetni úgy, hogy papíron se legyünk kapcsolatban a névadókkal?
Figyelt kérdés
2017. nov. 9. 22:22
1/16 anonim válasza:
Mi az a névadó szülőség? Soha nem hallottam még ilyenről.
4/16 anonim válasza:
Tegnap én is névadó voltam, elneveztem a borjút Riskának.
5/16 A kérdező kommentje:
Ha nem templomban kereszttelik meg a gyereket mert nem vallásosak akkor a polgármesteri hivatalba szokott lenni névadó a kisgyerekeknek. Ahol hivatalossá teszik a "keresztszülőket" .
2017. nov. 9. 23:20
6/16 anonim válasza:
Keresztszulo a templomban van, ami nem hivatalos nevadas.
A gyerek nevet szuleteskor diktaljak be.
Nem tudom van-e meg nevadoi unnepseg, de jogilag semmi jelentosege, soha senki nem fogja ezt kerdezni.
7/16 anonim válasza:
Ez valami helyi szokás akkor. Semmit nem jelent az egész, nincs mit megszüntetni.
8/16 anonim válasza:
Nekem is volt névadóm 30 éve. De ez nem hivatalos státusz, nincs szerződés vagy ilyesmi. Gyakorlatilag a keresztszülőnek felel meg nem vallásos családokban.
9/16 anonim válasza:
A névad ó egy ünnepség, van ugyan anyakönyvvezető (nekünk legalábbis volt), és a "keresztszülők" kapnak valami oklevél félét, de ez nem hivatalos, nincs semmilyen jogi következménye.
10/16 anonim válasza:
#7 Nem helyi szokás, a rendszerváltás előtt gyakori volt (kommunisták így próbálták kiszorítani a keresztelőt, de a valóságban a legtöbb embernek volt névadó is, keresztelő is), azóta visszaszorult, de még van. Jogilag egyik sem jelent semmit, ez csak ceremónia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!