Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért csodálkoznak azon, hogy...

Miért csodálkoznak azon, hogy drágább autót szeretnék venni?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem támadna akárki, nem Bmw, Mercedes,Audi fajtákon gondolkodom, azt meghagyom másnak.

Jelenleg dolgozok, gyűjtök saját autóra, de nem ilyen 200-300ezres Suzuki Swift-re mint sok kortársam. Inkább kivárok, veszek 3-4szeres áron egy jó Ford, Citroen vagy Peugeut autót. Nem felvágásból. Utóbbi autók fiatalabbak,sokkal több biztonsági felszereltség van bennük (blokkolás gátló, légszákok stb stb). Első sorban ezekmiatt döntöttem a drágább autóknál.

De lépten nyomon azt mesélik a szüleim, meg tapasztalom en is, hogy " olyan drágán?" Igen. Türelmes vagyok, otthon avval támogatnak, hogy a teljes fizetésem elrakhatom, nem kérnek semmit.

2017. okt. 15. 12:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%
Egy 200-300 ezer forintos Suzukiban is lehet légzsák és blokkolásgátló, de nyilván korszerűbb egy Focus II vagy egy 307-es. Az a baj, hogy 1 millió körül is jellemzően olyan kocsikat találsz, amelyek bevallottan 200-300 ezer kilométert futottak, így költeni valószínűleg azokra is kell majd, de talán még nem rohadnak annyira, mint az öregebb autók.
2017. okt. 15. 12:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak bátran! Magadnak veszed, nem másnak!
2017. okt. 15. 13:29
 3/12 anonim ***** válasza:
44%

Jó, de ezek közül melyik a jó?

Nem hiába van a mondás "F betűset nem szabad venni" (Ford, Fiat, francia...)

2017. okt. 15. 14:20
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

# 3 Már megint hülyeséget beszélsz! Ilyen szabály nincs xD

Kérdező! Jól gondolkozol nem kell leragadni a 2-300 ezres autóknál.

2017. okt. 15. 15:41
 5/12 anonim ***** válasza:
45%
Egy jó BMW többet ér, mint ez a 3 hulladék...
2017. okt. 15. 16:03
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Alapvetően jól gondolkodsz, hogy fiatalabb autót szeretnél, csak a márkákat nem értem... A gatyádat fogod rájuk költeni. Ezek nem igazán jók.

Akkor már jobb egy fiatalabb (drágább) Suzuki, vagy Opel.

2017. okt. 15. 16:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

azt szokták mondani, hogy más, ha van rá pénzed, meg más, ha megengedheted magadnak.

Gondolom alapvetően azzal van bajuk, hogy pár hónap gyűjtéssel vehetnél magadnak egy kocsit és utána fontosabb dolgokra öszpontosíthatnál/segíthetnéd esetleg őket, ehelyett meg egy felesleges pluszköltséget vállalsz.

De, mivel nem tudjuk, hogy mennyi az annyi, ezért szerintem: ha félre tudsz tenni havi 200 nettót, akkor vedd a millió feletti kocsit, ha ezalatt, akkor elégedj meg jelenleg egy olcsóbbal is, vagy ne sírj akkor anyádék kommentelgetése miatt.

2017. okt. 15. 16:23
 8/12 anonim ***** válasza:
78%
Nem állítottam, hogy ez a szabály, de már több helyen,több embertől hallottam. (3-as)
2017. okt. 15. 19:51
 9/12 anonim ***** válasza:
89%

" otthon avval támogatnak, hogy a teljes fizetésem elrakhatom, nem kérnek semmit."

Elsősorban azt kellene átgondolnod, milyen célból támogatnak így a szüleid? Pl ha az a céljuk ezzel a fajta támogatással, hogy mihamarabb össze tudj spórolni pénzt az önállósodásra, akkor érthető részükről, hogy nem örülnek.

2017. okt. 15. 21:21
 10/12 anonim ***** válasza:
#8 Szóval hallomásból osztod itt az észt, gratulálok! Legalább tapasztalatod lenne....
2017. okt. 16. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!