Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kihívtak rokonok az USA-ba de...

Kihívtak rokonok az USA-ba de nem fogadtam el a meghívást, nehogy azt higyjék hogy csak emiatt barátkoztam velük! Nem szeretem az élősködést amúgy sem. Tévedtem?

Figyelt kérdés

Nagypapám testvére él évtizedek óta kinnt. Az ő fia és annak felesége (35 évesek) voltak nálunk látogatóban. Bátyám és unokatestvéreim már hetekkel előtte azt tervezgették hogy kihivatják magukat velük. Amikor ideértek akkor is rájuk tapadtak, hurcolták őket mindenhova, puncsoltak nekik, célozgattak a dologra. Én szégyellősebb tipus vagyok, nem az a nagydumás, de több este is négyesben beszélgettünk velük a barátnőmmel. Mondták hogy majd egyszer menjünk ki az USA-ba (de nem meghívásra, csak menjük el) aztán mondtuk hogy nekünk nincs erre fedezetünk, drága a szállás, minden. De nem sajnáltattuk magunkat!

Amikor mentek haza, kiutaztunk velük a reptérre. Ott mondták hogy nagyon megkedveltek engem és a barátnőmet, meghívnak minket 3 hónapra magukhoz, a repjegyet is fizetik (menő IT szakember a srác, a felesége luxusban háztartásbeli).

Aztán utólag mondtam nekik Skypeon hogy nem tudjuk elfogadni a meghívást sajnos.

Olyan érzésem volt/van mintha ki akarnánk használni őket! Mintha mi is azért barátkoztunk volna mint a tesómék ..... és hogy biztos ezt hiszik ők is. Nem szeretek kihasználni senkit, őszintén megkedveltük őket.

Barátnőm szerint tiszta hülye vagyok, de én nem szeretek élősködő lenni vagy ilyesmi. A látszatát sem! Már az is sok volt nekem hogy menő éttermeket akartak itthon kipróbálni és ők fizették mindig a teljes számlát.

2017. okt. 6. 13:57
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
87%

Én azt mondtam volna, hogy ne három hónap, hanem kevesebb, mert nem akartok rajtuk élősködni.

A rokonok sem hülyék, nyilván levágták a dolgot, hogy mit akarnak a tesódék, és hogy te nem ilyen vagy, ezért téged hívtak és nem őket. Mint mondod, nekik a pénz nem jelent gondot. Szerintem ez egy jó kompromisszum lehet - ha szóba kerül még -, hogy mondjuk csak pár hétre néztek ki, így érzékelteted velük is, hogy nem akarjátok őket kihasználni.

2017. okt. 7. 09:20
 22/25 anonim ***** válasza:
74%

69 százalékos: jönnek azért ide is, na de itt azért nem nagyon van semmi Pesten meg a Balcsin kívül, ami extra látvány lehet az utazónak. A hegyeket, borvidékeket már nyugatabbra is megkapja, szebbet, nagyobbat, híresebbet.

Ne mondd már, hogy nem szeretsz utazni, nem mennél az óceánhoz, nem néznéd meg az inka romvárosokat vagy a Nagy Falat. Alaszkában a jégmezőket, Írországban a sziklás tengerpartot a kastélyokkal. Nem sorolom tovább. Csak érdekelne téged is valami. Lehet, pont nem Amerika.

2017. okt. 7. 09:26
 23/25 anonim ***** válasza:
36%

Igazabol nem. De tenyleg. Mar altalanos suliban szervezett INGYENES kulfoldi utazasrol sem szoltam a szuleimnek, csak hogy ne kelljen menjek. Sot, miota doolgozom, boven maradt volna a fizetesbol kulfoldi utakra. De igy sem mentem vilagot latni.

De biztos velem van baj, hisz ahol elek, mindenki mondja hogy szep, gyonyoru taj, uristen hasra kell esni hogy milyen csodas. Es en? Korbenezek, es latom a hegyeket, dombokat, volgyeket, fakat, bokrokat, madarakat, vagy epp medveket. Es rohadtul nem ertem hogy mi tud ebben szep lenni.

2017. okt. 7. 09:40
 24/25 anonim ***** válasza:
83%
nem azért kell kimenni mert USA hanem mert egy őszinte meghívást nem szép elutasítani
2017. okt. 7. 10:00
 25/25 anonim ***** válasza:
Ennek a mártírkodásnak én se látom értelmét!
2017. okt. 12. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!