Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kellene elérnem bármit is?

Miért kellene elérnem bármit is?

Figyelt kérdés

Boldog párkapcsolatban élek. Nem szenvedek hiányt semmiben. Nekem ez így jó. Sose voltam törtető, se karrierista. Van állásom. Nem keresek sokat. De nincsen vele semmi bajom.

Apám és tesóm állandóan szekálnak hogy nem vittem semmire. Nem érek semennyit. Mi lesz így velem? Végezzek el ilyen olyan sulit. Apám múltkor kijelentette lehettem volna ügyvéd vagy orvos. Azok nagyon jól keresnek.

Nem érdekelnek az ilyen szakmák. Nem akarok karriert csak nyugodt, boldog életet. Mondtam nekik. Nem fogják fel. Keresztanyám is ezzel nyaggatott egy időben, hogy nem lett belőlem VALAKI ( közben tesco-ban dolgozott pékként) . Én sose szóltam meg ezért, nem is érdekelt mivel foglalkozik.

30 N

2017. aug. 20. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem te a leírásod alapján eléggé valaki vagy. A boldog párkapcsolat megteremtése és fenntartása az nem kis teljesítmény. Sőt!

Egy dolgot azért mindenképp el kell érned, az pedig a kilincs. Tudod, ha be akarsz lépni vhova ...:)

2017. aug. 20. 19:34
 2/7 anonim ***** válasza:
72%

Ne foglalkozz velük.

A leírásod alapján baromi jó életed van, valószínűleg csak irigyelnek, ezért próbálják elvenni a kedved.

2017. aug. 20. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Mond meg nekik hogy te nem akarsz gazdag lenni, csak nyugodtan akarsz élni.
2017. aug. 20. 20:23
 4/7 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem jo vagy igy ahogy vagy ne hallgass másokra!en eppej most vagyok mélyponton mert engem se érdekel semmilyen karrier csak egy nyugodt élet.sok sikert neked !!:)
2017. aug. 20. 20:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugyanez van.

Csak azért, mert nincs diplomám egy senki vagyok a szemükben.

Az nem zavarja őket, hogy egyébként boldog kapcsolatban élek, és SZERETEK konyhalánykodni, nem vágyam a védőnői, jogi pálya, amit ők szántak nekem.

Én már meg sem hallom a beszólogatásaikat, ezer km-re élünk, azt a két órát félévente meg kibírom velük.

2017. aug. 21. 08:25
 6/7 anonim válasza:
Tipikus eset, amikor a szülő erőlteti, hogy a gyerek végezze el azt, amit ők nem tudtak / akartak. Sokadik generációs "értelmiségiként", jónak mondható fizetéssel és egzisztenciával mondom, hogy nagyon sok mindent eldobnék egy boldog párkapcsolatért és rendezett családért. Néha már bánom azt az egyetemet és hidd el, ennyi idősen az orvosok és az ügyvédek sem lubickolnak a vagyonban. Szerintem inkább légy büszke arra, amid van és azzal foglalkozz, hogy téged kielégítsen az élet, amit élsz.
2017. aug. 21. 18:14
 7/7 anonim válasza:

Csak szólok, hogy az orvosok sem keresnek jól.

Ez egy általános tévedés!

A kórházi orvosok egyáltalán nem kapnak jó fizetést. Paraszolvencia (hálapénz) van, ha valaki elfogadja, de általánosságban egyébként ez sincs, és tévedés azt hinni, hogy minden orvos elfogadja. Általában az osztályvezetők, professzorok igen, de azok az orvosok, akik szakorvosként kezelnek téged egy kórházban, de nem vezetők, kb nettó 90-100-at visznek haza. Kortól függetlenül. A rezidensek még ennyit sem.

A szülészeten nyilván óriási hálapénz van, az más tészta... (sajnos).

A magánorvos megint más. Ott nyilván fizetsz.

Az, hogy diplomásnak kellett volna lenned, hülyeség. Én diplomás vagyok, jól keresek. De amikor kihívom a gáz szerelőt, elájulok, mennyit kér egy 10 perces munkáért. Az én diplomás fizetésem meg se közelíti azt az összeget! Így aztán azt gondolom, ha a gyerekem nem akar/tud majd diplomás lenni, tanuljon szakmát, abból valószínűleg még jobban meg is fog élni.

Van olyan barátnőm, aki szintén diplomás, de nem szerette. Fodrásznak kezdett el tanulni és most a saját fodrűszatát viszi és halálra keresi magát.

De olyan ismerősöm is van, aki bolti eladó, és imádja, hogy nincs felelőssége, nem kell félnie minden nap, hogy nagy döntéseket kell hoznia. Nem mindenki van erre kitalálva.

Nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy a szüleid ennyire nem tudnak ebbe beletörődni. Talán ők diplomások?

2017. aug. 22. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!