Ha van olyan családtagom -már pedig szerintem mindenkinek van- akit nem igazán kedvelek, de muszáj vele kedvesnek lenne, ezt mások hogyan tudják agyban megvalósítani?
" egy szalvétát nem tesz keresztbe"
Először beszélgessetek, mi a célja az életben, mit szeretne, érdeklődj iránta, majd később észrevétlenül bevonhatod a segítésbe terítéskor, stb.
Ha tetszik, ha nem, a párod lánya - ha a párodat szereted, a lánya is hozzá tartozik - még akkor is, ha esetleg el van kényeztetve. De az is lehet, hogy direkt Téged húz :-)
Igen, és?! Egy felnőtt emberrel nem a te dolgod foglalkozni, és mivel nem veletek él, azt csinál, amit akar.
Szép is lenne, ha a mostohám 1000km-ről pofázna az életembe :D
"Sok szülő itt rontja el, " - igen ám, csakhogy a kérdező nem szülő.(legalábbis nem a lányé), sőt, még egyenlőre csak a "párja" lánya. Tehát vagy találkozgatnak vagy együtt élnek (nem tudjuk, milyen stádiumban van a kapcsolat).
Mondjuk az még nem hangzott el (és nem is értem, miért nem?), hogy talán az apukával, azaz a kérdező párjával is érdemes lenne leülni beszélgetni. Ő melyik oldalon áll? Ha én lennék a "gonosz mostoha", akkor biztosan megpróbálnám ezt rendezni, a következő sorrendben - közelednék a lányhoz, megpróbálnám megérteni. Ha ez nem megy, akkor leülnék a párommal beszélgetni és ha ez sem hoz hosszabb távon eredményt, akkor 3-asban.
Persze ehhez nyitni kellene a lány felé és nem eleve elutasítólag állni hozzá: nem vetélytárs és attól még Ő is ember, hogy más az értékrendje.
Nem tudjuk azt sem, hogy a kérdező együtt él-e a párjával, azt sem, hogy a lány velük él vagy külön lakik és csak néha látogat fel vagy a lány az anyjával lakik és az neveli ellene, stb.
Ismét köszönöm az értékes válaszokat!
Lehetséges, hogy valóban rosszul tettem fel a kérdést, mert nem arra keresel választ, hogy melyikünk a nagyobb pycsa... mondjuk ez is megérne egy kérdést.
A választ arra szeretném megtalálni, hogy hogyan képesek emberek olyan dolgokat megvalósítani, ami a szívükkel teljesen ellentétes bár az eszük tudja, hogy meg kellene tenni. Lehet, hogy rossz kategóriában kérdeztem, de az élethelyzet miatt írtam ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!