Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha van olyan családtagom -már...

Ha van olyan családtagom -már pedig szerintem mindenkinek van- akit nem igazán kedvelek, de muszáj vele kedvesnek lenne, ezt mások hogyan tudják agyban megvalósítani?

Figyelt kérdés
Amikor találkozunk, akkor nem vagyok bunkó vele, de ha szóba kerül vagy csak gondolok rá, akkor elfog az utálat. És pontosan tudom, hogy ezzel magamnak ártok, de valahogy mégsem tudom az agyammal ezt megértetni. Már arra is gondoltam, hogy pszichológushoz fordulok... : (
2017. márc. 9. 08:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

" egy szalvétát nem tesz keresztbe"

Először beszélgessetek, mi a célja az életben, mit szeretne, érdeklődj iránta, majd később észrevétlenül bevonhatod a segítésbe terítéskor, stb.

Ha tetszik, ha nem, a párod lánya - ha a párodat szereted, a lánya is hozzá tartozik - még akkor is, ha esetleg el van kényeztetve. De az is lehet, hogy direkt Téged húz :-)

2017. márc. 9. 09:45
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
És ki az oka annak, hogy ilyen lett? Az apja, őt mégis szereted. Akkor ezek szerint mégis csak a te értékrendeddel (is) van a hiba.
2017. márc. 9. 10:14
 13/20 anonim ***** válasza:
72%
Hogy milyen debil nyomorékok vagytok!! Miért nem lehet felfogni, hogy néha ugyan az elvált szülők gyereke is lehet egy elkényeztetett kiállhatatlan hülye kis p@csa. Miért kell alapból védeni? De gondolom, hogyha a kedves kommentelőknek kellene egy ilyen kis "dögöt" nap mint nap elviselni, sírna a szájuk. A kérdezőnek csak annyit tudok mondani, hogy ne foglalkozz vele, felesleges idegesíteni magad, nem éri meg. Megváltoztatni úgyse tudod. Köszönés után menj tovább, nem kell vele jópofizni, nem vagy te pincsikutya, hogy pitizz neki. Előbb vagy utóbb az élettől kapott pofonok úgyis helyre teszik. Ha a párod meg nem képes kezelni az elkényeztetett tini királynőt nem is jó apa, és nem férfi.
2017. márc. 9. 10:34
 14/20 anonim ***** válasza:
39%
Ugyanúgy, ahogy valakinek a saját gyereke is lehet elkényeztetett, mégsem látsz olyan kérdéseket, hogy utálom a gyerekem, hogyan viselkedjek vele kedvesen? Nem azért, mert a szülő cseszte el a nevelést, hanem azért, mert így is szeretik. A kérdezőnek sem lenne semmi baja, ha megpróbálná megismerni a gyerekeket, de az, hogy erre nem hajlandó, csak a saját igazát kergeti már abból is látszik, hogy az eredeti kérdésből nem tudhattad, hogy ez a helyzet. Mikor nem igazolták az álláspontját, akkor leírta, hogy a párja lányáról van szó. Mikor még most is neki nem tetsző válaszokat kapott, akkor írta le, mi is konkrétan a probléma. Ilyen hozzáállással szerintem az érzése a gyerek felé kölcsönös.
2017. márc. 9. 11:41
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
Azért egyvalamit nem árt tisztázni. A gyerek nem egyenlő az atyaúristennel, igenis nem kell neki mindent elnézni, ha szemét módon viselkedik. Sok szülő itt rontja el, és ezekből lesznek az elviselhetetlen hisztis kis p@csák.
2017. márc. 9. 12:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és?! Egy felnőtt emberrel nem a te dolgod foglalkozni, és mivel nem veletek él, azt csinál, amit akar.

Szép is lenne, ha a mostohám 1000km-ről pofázna az életembe :D

2017. márc. 9. 13:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Sok szülő itt rontja el, " - igen ám, csakhogy a kérdező nem szülő.(legalábbis nem a lányé), sőt, még egyenlőre csak a "párja" lánya. Tehát vagy találkozgatnak vagy együtt élnek (nem tudjuk, milyen stádiumban van a kapcsolat).

Mondjuk az még nem hangzott el (és nem is értem, miért nem?), hogy talán az apukával, azaz a kérdező párjával is érdemes lenne leülni beszélgetni. Ő melyik oldalon áll? Ha én lennék a "gonosz mostoha", akkor biztosan megpróbálnám ezt rendezni, a következő sorrendben - közelednék a lányhoz, megpróbálnám megérteni. Ha ez nem megy, akkor leülnék a párommal beszélgetni és ha ez sem hoz hosszabb távon eredményt, akkor 3-asban.

Persze ehhez nyitni kellene a lány felé és nem eleve elutasítólag állni hozzá: nem vetélytárs és attól még Ő is ember, hogy más az értékrendje.

Nem tudjuk azt sem, hogy a kérdező együtt él-e a párjával, azt sem, hogy a lány velük él vagy külön lakik és csak néha látogat fel vagy a lány az anyjával lakik és az neveli ellene, stb.

2017. márc. 9. 13:45
 18/20 A kérdező kommentje:

Ismét köszönöm az értékes válaszokat!

Lehetséges, hogy valóban rosszul tettem fel a kérdést, mert nem arra keresel választ, hogy melyikünk a nagyobb pycsa... mondjuk ez is megérne egy kérdést.

A választ arra szeretném megtalálni, hogy hogyan képesek emberek olyan dolgokat megvalósítani, ami a szívükkel teljesen ellentétes bár az eszük tudja, hogy meg kellene tenni. Lehet, hogy rossz kategóriában kérdeztem, de az élethelyzet miatt írtam ide.

2017. márc. 9. 13:49
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálunk a családban van pár illető akit igazán nem sokat kedvelnek de szerencsére elég távoli rokon ahhoz hogy ne találkozzunk, a közeli családban meg nincs ilyen.
2017. márc. 9. 19:34
 20/20 anonim ***** válasza:
31%
Létezik egy hely, ahol az ilyen emberek közötti gátak leomlanak, és helyettük hidak és új kapcsok épülnek közéjük. Megismerhetitek egymást úgy, ahogy azelőtt még nem, és másnapra garantáltan közelebb kerültök egymáshoz. Úgy hívják: kocsma.
2017. márc. 10. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!