Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha van olyan családtagom -már...

Ha van olyan családtagom -már pedig szerintem mindenkinek van- akit nem igazán kedvelek, de muszáj vele kedvesnek lenne, ezt mások hogyan tudják agyban megvalósítani?

Figyelt kérdés
Amikor találkozunk, akkor nem vagyok bunkó vele, de ha szóba kerül vagy csak gondolok rá, akkor elfog az utálat. És pontosan tudom, hogy ezzel magamnak ártok, de valahogy mégsem tudom az agyammal ezt megértetni. Már arra is gondoltam, hogy pszichológushoz fordulok... : (
2017. márc. 9. 08:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Akit nem kedvelek, annak köszönök, és haladok tovább.
2017. márc. 9. 08:24
 2/20 anonim ***** válasza:
22%

Egyrészt, nekem nincs ilyen, habár ha lenne a családomban ilyen gyökér, mint te, akkor lenne, szóval ne általánosíts.

Másrészt nem vagyok egy osztonleny, nem okoz problémát valamit "agyban megvalósítani"

2017. márc. 9. 08:27
 3/20 anonim ***** válasza:
48%
Talán beszelhetnél vele többet, még az is lehet, hogy félreismerted. Próbáld megtalálni benne a pozitív oldalát, mert nem hiszem, hogy ne lenne neki.
2017. márc. 9. 08:34
 4/20 anonim ***** válasza:
51%
A párom testvérének a párja ilyen velem szembe. Utál, ott fúr, ahol tud, a szemembe meg jópofizik. És a probléma nálad is, hogy ,,amikor találkozunk nem vagyok bunkó vele", mit vársz, ezért tapsoljunk meg? Foglalkozz te is inkább magaddal, sportolj, találj magadnak hobbit, ne mással legyél elfoglalva.
2017. márc. 9. 08:34
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Természetesen nem várok tapsot... Köszönöm!

Mivel a párom lánya, ezért kénytelen vagyok foglalkozni vele. Ettől még élem az életem és képzeld sportolok is.

2017. márc. 9. 08:53
 6/20 anonim ***** válasza:
49%
Ja, az más helyzet. Bocsi, elragadtattam magam. Ha pedig a párod lánya, próbálj nyitni felé, ha kisebb akkor játszani vele, ha nagyobb, akkor közös fagyizás, séta, beszélgetések. Egész jó kapcsolatot is kiépíthettek , csak biztosítsd affelől, hogy te nem akarod tőle elvenni az apukáját, nincs mitől félnie. :)
2017. márc. 9. 08:55
 7/20 anonim ***** válasza:
26%
Mi van, félsz, hogy a párod jobban szereti, mint téged? Hát meg is értem. Vagy zavar a kapocs a gyerek anyjával? Márpedig azzal nem fogsz tudni mit kezdeni, már egész életükben lesz egy közös gyerekük. Inkább tedd félre a hülyeségeidet, és vagy kezdj el normálisan viselkedni vele, vagy mondd meg a párodnak, hogy vége, mert egy hülye, féltékenykedő pycsa vagy, és ezért nem akarod a gyerekét büntetni.
2017. márc. 9. 09:20
 8/20 anonim ***** válasza:
74%

"Talán beszelhetnél vele többet, még az is lehet, hogy félreismerted. Próbáld megtalálni benne a pozitív oldalát, mert nem hiszem, hogy ne lenne neki."

Na, erre most nagyon kíváncsi lennék, hogy vajon miért húztátok le a 3-as válaszát 0-ára??? (nem én vagyok az)

Ennyire elvetemült dolog lenne a mai világban beszélgetni a másik emberrel, energiát fektetni a másikba, közeledni felé? Különösképpen úgy, hogy azóta még az is kiderült, hogy a párja lányáról van szó.

Kérdező, igen, az jó megoldás, hogy csináljatok közös programokat, de csak lazán. Nyilván tinédzser, aki benned látja az okát, hogy elvesztette a másik szülőt vagy egyszerűen csak attól fél, hogy kevesebb figyelem jut rá, féltékeny, stb.

Próbáld észrevenni a jó tulajdonságait - biztosan van - és azt dicsérni, erősíteni. Nem kell erőltetni a dolgot, a gyereknek is idő kell az elfogadáshoz.

2017. márc. 9. 09:28
 9/20 A kérdező kommentje:
A gyerekét büntetni... aki azon kívül, hogy áll a tükör előtt és festegeti magát, esetleg a haját dobálja egy szalvétát nem tesz keresztbe. Vagy azt, amelyik 25 éves és másodikos a második egyetemen, mert nem tud magával mit kezdeni. Sajnos elég eltérő értékrenddel rendelkezünk, ezért elég nehéz "normálisan" viselkednem. Mások a normák... Szóval nem tudom, hogy ki a pycsa ebben a történetben.
2017. márc. 9. 09:30
 10/20 anonim ***** válasza:
61%
A párod nevelte ilyenre. Ha nem tetszik, akkor keress másik párt, mert akkor állandóan konfliktusok lesznek.
2017. márc. 9. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!