Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nektek nem hiányoznak a...

Nektek nem hiányoznak a rokoni kapcsolatok?

Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem mikor kicsi voltam és rendszeresen találkozott az összes család. Ünnepnapokon szül.napokon, stb. Felhívtuk egymást telefonon ki hogy van? Majdnem egész nyáron együtt lógtunk. Ennek már 20 éve. Az én családom senkivel se tartja már a kapcsolatot, karácsonykor se. Másoknál is így van?
2017. jan. 3. 12:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk nincs így.
2017. jan. 3. 13:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

De igen. Mondjuk, mi nem voltunk együtt egész nyáron, de húsvétkor, karácsonykor igen. Azóta felnőttem, nagyszüleim, apám meghaltak. Nagybátyám feleségének az anyja meg dec. 24-én halt meg, nagyjából 12 éve. Nos, ők akkor döntöttek úgy, hogy nem fognak karácsonyozni, és valahogy akörül maradt abba ez a egész családosdi.

Mostanában a kedvesem családjával, és anyámmal töltöm az ünnepeket, de ez mégsem olyan, mint régen. Talán azért is tűnik a régi ünnep másnak, mert akkor még gyerekfejjel láttam a világot. :)

2017. jan. 3. 13:18
 3/14 anonim ***** válasza:
70%
Nekem az a tapasztalatom hogy az ember a barátaihoz, vagy még egy kedves szomszédhoz is jobban tud kötődni és többet tenni értük, mint az ún "vérrokonaiért" akiket kötelező szeretni és jópofizni, mer rokon.
2017. jan. 3. 13:18
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Mi sem tartjuk senkivel se a kapcsolatot . De olyan jó lenne ha olyan az unokazesoim lennének a legjobb barátaim meg ilyenek. De hát ez így alakult.
2017. jan. 3. 13:44
 5/14 anonim ***** válasza:

Régebben tartottuk a kapcsolatot, voltak szülinapozások, névnapozálsok.... aztán rájött mindenki hogy nincs értelme, mert csak a folytonos vita származot mindenből. A rokonaink folyamat belekontárkodtak az életünkbe és ők akartak irányítani. Abszurd, de megesik. Aztán jól kibeszélnek a hátunk mögött. Én ezért nem szeretek máshogy csakis szűk családi körben ünnepelni.

Olyanban isvolt részem hogy felvettem valakit a vállalkozálsomba dolgozni és az illető azt hitte hogy körülötte forog a világ unalmában beleszólt a családi ügyeimbe. Ilyenkor nem tudom egyes emberek mit gondolnak magukról, midnenki a saját háza körül ténykedjen. Persze a vége elbocsájtáls lett, de nem ezen okból, hanem mert alkalmatlan volta munkára. De az okostelefonozás facebook és a rokonokkal való csevej munkaidőben is ment.... mega követelőzés a nulla munkára, ami sajnos inkább minuszba csapott át.... Na de mindegy eltértem a tárgytól. De nyilván ennek az illetőnek a családja is nagyon nagy volt, ők is minden ünepet együtt ünnepeltek, közben meg ment a veszekedés és az áskálódás ezerrel. Ezért nem szeretem a nagy családiünepeket.

2017. jan. 3. 13:46
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Mi most is tartjuk a kapcsolatot, pedig már felnőtt vagyok. Akikkel egy városban lakunk, azokkal rendszeresen találkozunk is, nem csak ünnepnapokon.
2017. jan. 3. 14:03
 7/14 anonim ***** válasza:
83%
Nekem világéletemben pocsék volt a családi hátterem, a rokonaim nagy részét nem is ismerem, mert az alkoholista apám és pszichés beteg anyám teljesen el volt szeparálva a családjuktól - nem véletlenül. Nem részletezem a gyerekkorom, de nekem mindig is természetes volt a "nincs családom" érzés, amikor elköltöztem megszakítottam velük is a kapcsolatot, ennek már több, mint 10 éve, de így is marad. Nem hiányzik egyáltalán, de az ilyen szoros, összetartó család mintája alapból abszolút idegen számomra. A legközelebbi barátaim és a férjem tartom a családomnak, nekem ez így tökéletes.
2017. jan. 3. 14:32
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Az átlag magyar sajnos nem családcentrikus. Ebben lenne mit tanulni a sokat szídott kisebbségtől például. Ilyen téren ezerszer különbek a magyarnál. A szintén szídott ázsiai bevándorlók is.
2017. jan. 3. 16:06
 9/14 anonim ***** válasza:
Nálunk szokott találkozni a család, és ezek az összejövetelek jól is sikerülnek, de... Kicsit egyedül érzem magam ezeken. A felnőttek beszélgetnek egymással, olyan témákról, amik h ez nem tudok hozzászólni (nem politika), az ovis unokatesóim meg egymással játszanak. Azt is mondhatnám, hogy vagy 10 évvel korábban, vagy később kellett volna születnem. Inkább kivárom míg vége a találkozásnak (te ló segít ebben), és otthon játszom multiplayeren, ismerősökkel. 16f
2017. jan. 3. 16:35
 10/14 anonim ***** válasza:
3 assal egyetértek,
2017. jan. 3. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!