Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Én vagyok a bunkó? (hosszú lesz)

Én vagyok a bunkó? (hosszú lesz)

Figyelt kérdés
Párom rokonai jöttek hozzánk vendégségbe, tervek szerint majdnem egy hétre. Háttér sztori, hogy épp költözés után másfél héttel voltunk, annyi időnk volt csak, a fontosabb dolgokat helyrerakjuk, hogy tudjuk fogadni a 4fős családot. Elég fáradtak voltunk, de készültem, hogy jönnek, kedvükben járjunk mindennel. Úgy alakult, hogy jött még két fő, egy felnőtt, egy gyerek, így volt már 3 gyerek. És nekünk maradt a földön alvás. Ami oké egyébként, csak így még fáradtabb lettem, alig aludtam, közben kellett mennem egy nap dolgozni is, összejöttek a dolgok. A vége az lett, hogy hamarabb elmentek, mert megsértődtek, hozzászólásban írom a sztorit.
2017. jan. 2. 21:17
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Igen, lehet h igy kellett volna, csak sajnos vannak korabbi tapasztalataim, amikor szinten nem allt mellem. Pl még albiban testvere volt vendeg a parjaval, nappaliban aludtak, már lassan del volt, és még mindig akkora volt a kaosz, és agyban voltak, h leulni nem tudtam. A kavemat a haloban ittam meg, megsem tett semmit.
2017. jan. 3. 11:14
 22/28 anonim ***** válasza:
87%

OK, akkor ezek szerint a párodnak más a véleménye a családja viselkedéséről, mint neked. Ha ebből már régebben is volt probléma, akkor ezt előre meg kell beszélni.

Lehetséges megoldások:

1. Nem hívjátok meg az olyan rokonokat huzamosabb időre, akik nem tudnak kulturáltan viselkedni.

2. A párod figyelembe veszi az igényeidet és leállítja a problémás vendégeket.

3. Te leszel toleránsabb és rájuk hagyod a rendetlenséget addig, amíg nálatok vannak, ha ez nem túl gyakori alkalom.

Nálunk volt példa mindegyik megoldásra különböző helyzetekben.

2017. jan. 3. 11:36
 23/28 A kérdező kommentje:

Most ejszaka elmondtam neki, h rosszul esett, h nem allt ki mellettem, és elmagyaraztam, h mi nem tetszett, mert ő szerinte nekem mas bajom van, és rajtuk vezettem le.

Érdekes egyebkent, haragszik ram, de elmult ket este is kozeledett szexualisan, amit elutasitottam. Mondtam neki, amig ezt nem beszeljuk at, nekem nem megy.

2017. jan. 3. 11:38
 24/28 A kérdező kommentje:

Lehet, h ő ezeket a viselkedeseket nem latja problemanak, viszont ő sosem viselkedik hasonloan.

Igazad van, meg fogom vele beszelni, ha vmi nem tetszik, neki szolok, de akkor tegyen is vmit.

2017. jan. 3. 11:41
 25/28 A kérdező kommentje:

A rendetlensegen egyebkent nem akadtam fenn, ez ezzel jar, ennyi ember 2 szobaban.

Ők illetlenul viselkedtek, nem hagytak pihenni. Nem vendegkent viselkedtek.

Parom edesanyja epp tegnap magyarazta ezt a kislanynak, akit hozott, h vendegsegben nem zavarjuk a vendeglatot. Ő 10eves. Leultethetne a 40eves rokont is...

2017. jan. 3. 11:49
 26/28 anonim ***** válasza:
55%

A rokonokat sajnos nem lehet megválogatni, de az a fontos, hogy a párod nem viselkedik úgy, mint a családtagjai:).

Régebben nálunk néhány rokon még azt is megengedte magának, hogy rágyújtott a lakásunkban, pedig én pl sosem dohányoztam, a párom is csak házon kívül. Mivel évente 1x jöttek, nagy nehezen túléltem, pedig nagyon szenvedek a dohányszagtól. Ennyire nem kell toleránsnak lenni, de ha ritkán jönnek, az még szerintem belefér a békesség kedvéért, hogy kicsit zajosak.:)

2017. jan. 3. 13:08
 27/28 A kérdező kommentje:

Biztos nem turtem volna h dohanyozzanak! :o

Nem tudom, én magambol indulok ki, ha vendegsegben vagyok, az ottani szabalyok ervenyesek, és igyekszem úgy viselkedni, ne jelentsek problemat.

És peldaul soha nem rendelnem meg a legdragabb kajat az etlaprol, akkor sem, ha a vendeglato utalvannyal fizet...

Na mindegy, még duhongok par napig, sajnos nehezen viselem az ilyen embereket.

2017. jan. 3. 14:02
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Először is: nem kell a pofátlan és tolakodó parazita rokonsággal jóban lenni. Nincs az köbe vésve hogy nektek tartanotok kell a kapcsolatot, pláne hogy jóban kéne lenni. Nem kötelező érintkezni a rokonokkal, ki lehet vonulni egymás életéből, végleg. Most ez a kettőtök életéről szól vagy arról hogy körbeudvaroljuk a rokonságot? Az ilyen parazitákat le kell rázni mint a bolhát, nem kell nektek érintkeznetek, a büdös életbe, rohadjanak meg ott ahol vannak. A ti éltetek se több se kevesebb nem lesz általa, ha ők eltűnnek a képből, vagy tán olyan jó velük együtt lenni? Összehúzzák a szemöldöküket, ki nem sz@arja le magasról? Tán ők adják a kenyeret a szádba? Alapvető érzelmi intelligencia kérdése hogy ha látom hogy a házigazdám megteszi azt értem, hogy képes a földön aludni, nem egy hétre fogadom el a vendéglátást, max 1-2 napra, pláne ha dolgoznia kell menni! Meg még viszek két embert hogy tartsátok el!? Mégis miféle suttyó kis fas@zparaszok ezek? És még neked kell gazsulálni ezeknek? Hát menjenek a pi@csába! nem kell nektek tartani a kapcsolatot ilyenekkel! Olyan embert látok vendégül akit szeretek, élvezem a társaságát, és akiért tényleg őszintén megteszem azt hogy a földön alszok, csak maradjon még! Ezt épp hogy megtiszteltetés, nem kötelesség! Ez a parazita, más életébe pofázó banda elhúzhat a büdös fääszba, nem kell nektek jóban lenni, nem érnek ezek annyit! Az alapján amit meg a párodról leírtál, borítékolható egy kapcsolati válság és szakítás, te ezerszer többet teszel ebbe a kapcsolatba mint ő. Ha meg olyan fontos neki az ún. rokonsága akkor ne beléd hanem beléjük verje a kis fa@@szát, és élvezze hogy beszélnek róla hogy milyen jó gyerek, ettől biztos boldog lesz,te meg keress olyan férfit aki veled akar élni és nem a rokonaival.
2017. jan. 4. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!