Én vagyok a bunkó? (hosszú lesz)
Köszi a valaszokat, már kezdtem aggodni h én vagyok a hulye. Én nem igy viselkedem vendegsegben. Volt még par dolog, ami meglepett, lenyegtelen is. De én úgy gondolom, úgy legyel valahol vendeg, hogy ne okozz gondot, eszre sem vegyek, hogy ott vagy. Ha ertitek, mire gondolok...
Most már csak az bant, h a parom nem allt ki mellettem, azota nem is vagyunk joban, de nincs is kedvem beszelni rola, nagyon bant. :(
Van közös gyereketek, vagy csak házasok vagytok?
Mert ha nincs gyerek, akkor sokkal könnyebb a helyzeted, még ha lelkileg nem is.
Meg kell értetni a pároddal, hogy normális ember vendégségben nem így viselkedik, főleg, hogy mint vendéglátók, kinyaltátok nekik. Ha ezt nem érti meg, és nem állna mellém, akármennyire fájna, de kiraknám, mint macskát kaksizni, a vagyonon meg lehet osztozkodni, hogy ki mennyit tett bele a költözésbe/házba/lakásba...
A kommentek elolvasása után terveztem megkérdezni, hogy kinek a rokonai, barátai voltak nálatok, mivel azt írtad, a párod megsértődött. Ebből lehetett rájönni, hogy elsősorban az Ő ismerősei, rokonai lehettek, de később ezt meg is erősítetted az egyik hozzászólásodban.
Az emberek többsége elfogult a saját rokonaival szemben, ezért nehezebben látja be, ha azok valamit nem jól csinálnak, arra pedig különösen érzékenyek, ha negatív véleményt mondanak róluk. A másik, ami szintén erősíti a konfliktust, hogy csak a Tiéd és anyukádé a ház, amibe beköltöztetek (párod nem adott bele?), így lehet, hogy a párod valamilyen szintem kívülálló lett, a helyzete bizonytalan, ezért talán még sértőbbnek érzi, hogy a családja viselkedését nem toleráltad a házadban, megsértetted őket, legalábbis ő most így látja.
Szerintem nem az a konfliktus valódi oka, hogy a vendégeitek nem viselkedtek illendően, nektek azt kellene most a pároddal tisztázni, hogy ő hogy érzi magát ebben a helyzetben?
Már az bunkóság volt tőlük, hogy beállítottak még kettő személlyel, akiket szintén vendégül kellett látnotok. Ilyet ottalvós vendégségben végképp nem csinálunk. Ez még a rokonoktól is sok.
Oké, hogy a vendéglátáskor a vendég igényeihez kell igazodni, de a vendég se éljen vissza a helyzetével.
"probalom ugy csinalni a dolgokat, h erezze ez az ő otthona is"
Azzal, hogy rászóltál a családjára az illetlen viselkedésük miatt, pont ezt az érzését gyengítetted. Az lett volna a helyes megoldás, hogy négyszemközt megbeszéled a pároddal, ő rendezze le a családját, mert ez az ő feladata lett volna.
Van egy ilyen kifejezés hogy "én házam, én váram". A te párodnak ez az érzés nem adatik meg otthon, mivel a te "váradban" él. Több családot is ismerek, ahol ez a konfliktusok gyökere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!