A férjem húga nem tud rendesen vigyázni a gyerekünkre, de a férjem őt védi. Mit csináljak?
A te gyereked is, kérjetek fel valakit akinek ez a munkája.
Szerintem semmi extra agy dolgot nem csinál a férjed húga. Az abortuszt normálisan magyarázta el, ha úgy nyúl a sütőhöz akkor valóban meghalhat. A kígyót meg majd elfelejti.
Tényleg nem a lehető legjobban reagálja le a helyzeteket, de nem ismerjük a teljes sztorit, szerintem a te hozzáállásod sem teljesen oké.
Főleg ez a mondat szúrt szemet: "nem óhajt átfáradni hozzánk" , ebben világosan benne van, hogy te elvárnád, hogy nálatok vigyázzon a picire. Pedig ez aztán tényleg túlzás lenne, ha rendszeresen ingyen vigyáz rá (egész éjszakára!), hogy még azt is elvárd, hogy elmenjen otthonról miattatok.
Itt ő tesz nektek szívességet. De lehet, hogy semmi kedve hozzá, csak jófejségből nem akarja azt mondani a férjednek, hogy nem vállalja, inkább keressetek fizetős bébiszittert. Ha meg nincs kedve ahhoz, hogy éjjelente vigyázzon egy 4 éves gyerekre, akkor nem lesz vele türelmes - akkor ahelyett, hogy ötödszörre is szépen elmagyarázná, hogy miért nem szabad a sütőhöz nyúlni, elintézi azzal, hogy "meghalsz". Bevált? Be. Hozzányúlt a gyerek a sütőhöz? Nem. Valószínűleg azért választ drasztikusabb módszereket, mert biztosra akar menni, gondold bele mit érezne, ha az ő felügyelete alatt égetné meg magát csúnyán a gyerek. Lehet, hogy próbálta szép szóval is, de arra nem figyelt a gyerek és csakazértis nyúlkált. Nem ismerjük a háttérinfókat. Ugyanez a kimászkálással is - gondolom a sógornőd is dolgozik,
Szóval ha elégedetlenek vagytok vele, akkor szerintem ne őt szidjátok, hanem keressetek jobb megoldást. Ő ezt hajlandó nyújtani ingyen. És ha nem is a legjobb ember a gyereknevelésre, elvállalja, vigyáz rá. Ez van, vagy elfogadjátok, vagy fizettek bébiszittert. Ha a férjed nem akarja, legyél erőszakosabb, nem csak az ő gyereke, ne csak ő döntsön, mondd meg hogy a kérésére megpróbáltátok a húgával, de te nem akarod, mert félreneveli, most próbáljátok meg bébiszitterrel.
Nekem amúgy furcsa, amit az abortuszról írsz. Honnan tudod, hogy ezt mondta neki? Elmesélte neked a sógornőd, hogy így adta elő a gyereknek? Az nekem kicsit provókációnak tűnik, mintha azt mondaná, "látod, ilyeneket mesélek neki ha nálam van, ha nem akarod ezt, vidd máshova".
Vagy a 4 éves gyerek adta elő így szó szerint? Azt kötve hiszem...
A munkátokon amúgy nem tudtok változtatni? Azt írod, "sokszor" nincs otthon éjszaka egyikőtök se, az nagyon nem jó egy 4 éves gyerek mellett. Nem csodálom, hogy a sógornőd nem rajong azért, hogy gyakran, sokszor a gyerekkel kell töltenie az éjszakát, hiszen gondolom lenne más, amit szívesebben csinálna.
Valamelyikőtök nem tud munkahelyet váltani? Még ha némileg kevesebbet is keresnétek, legalább nem kéne a gyereket ide-oda hurcolni, bébiszittert sem fizetni (az sok pénzt felemésztene ám!), és a sógornőd sem mondana neki hülyeségeket.
De tényleg, ha a bébiszitterre lenne pénzetek (egy éjszaka akár 10 ezer ft-ba is kerülhet), akkor szerintem van annyi bevételetek, hogy valamelyikőtök másik munkát keressen akár kicsit rosszabb fizetésért, vagy legalább ne vállaljatok mindketten ennyi éjszakai műszakot. Sokkal jobb lenne a gyereknek.
Itt a legnagyobb probléma nem a sógornőd, hanem a munkarendetek, én elsősorban ezen próbálnék változtatni, és akkor rögtön megoldódna az egész béiszitter-kérdés is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!