Miért van az hogy folyton beszólnak és kötekednek velem?
23 éves vagyok, eddig fősulira jártam, de már dolgozok. A nagybátyám és a nagynénimmel ritkánt találkozok, de ha igen, beszólnak folyton, vagy gúnyolódnak...
példa: Ha elmegek nyaralni, azt kapom hogy na merre megyek csavarogni?
Ha bemegyek a város központba, akkor azt kapom, de jó világ már...
Ha dolgozok akkor azt kapom hogy de jó világ, mert te otthon is tudsz dolgozni
ameddig fősulis voltam, de jó világom van és mikor fogok pénzt keresni már...
Folyamatosan ezeket kapom, már elege van, midnig utálok velük találékozni...
Nem tudom miért ilyenek velem, pedig nincs okuk rá az biztos...
valami b@$$za a csőrüket. Irígykednek, hogy te megteheted esetleg azt, amik fiatalon nem. Nem tudják elfogadni, hogy a világ ennyit változott (az emberek szemléletével együtt). Ez a nemzedékek közti ellentét (angol "szakszóból"--> generation gap)
Ezt szinte mindenki kivétel nélkül megkapja a fölötte lévő generációtól. Ugyanúgy, bár nem vagyok rá büszke, én is szoktam magamban mormogni, hogy a mai 13-15 évesek miket meg nem engednek maguknak, ahhoz képest én mit engedhettem meg magamnak, amikor én voltam annyi idős (pedig nem vagyok öreg, 32), de elengedem a dolgot. Ilyen a világ, és így van jól, hogy lazulnak a kötöttségek, csökken a formalitás szerepe (ezért sokan lehurrognak, de akkor is így gondolom)
Azzal semmi baj nincs, ha egy tizenéves egyenrangúként kezel (tehát szépen tegez, kerüli a fölösleges tiszteletköröket, csak mert idősebb vagyok, stb), mert alapból én se kezelem "kölyökként", de ha már átesik a ló túloldalára, akkor már ráncolódik a szemöldököm.
Annyira rosszak!! Nekem nagyon fáj, mikor megbántanak...lehet hogy ők csak viccnek szánták ezeket a rengetek beszólást, de mindig amikor bejövök a szobámba, felhívom a barátomat és sírok neki, mert nagyon rosszul esik...:/
Tavaly úgyvolt hogy összeköltözök a barátommal (ami nem jött össze, de jövőre tervezzük újra) és elkezdik na minek költözünk össze? nem jó nekem otthon vagy otthon hagyom anyát stb...?
nagyon unom!
Tényleg gúnyolódás, vagy csak kis szurka piszka?
Faterom öccsének vidéki felesége nekem is dumálta mikor egyetemista voltam, hogy diákmunka helyett nyáron miért csak szórakozom (jól tanultam, fateromék szépen támogattak), fiatal mérnök koromban meg, hogy miért nem alapítottam rögtön családod, miért szórakozgattam, utazgattam.
Az olyan embereknek akik mindig kötelességüknek éltek, keveset szórakoztak, ez böki a csőrét. Faternak ez a sógornője is gyerekként állandóan szülei gazdaságában dolgozott, 18 évesen meg férjhez adták, nem volt gondtalan fiatalkora, irigyelte azt, akinek jutott.
Most már te is tudod, hogy mi az amit el kell nekik mondani és mi az amit nem.
A dolgok többségét nem... Tehát fogod és szépen lesz*rod őket.
Gondolom valami komplexusban szenvednek, hogy meg vannak rekedve. A fiúnak nőhiánya van ésa sok cucc nyomja már az agyát azért ilyen hülye, a nagynénéd meg szimplán unatkozi, de lehet, neki is valami hiánya van, hogy akadékoskodnak. Ne foglalkozz velük. Ne avasd őket semmibe bele.
Ez már nem szúrka piszka...mindenbe bele avatkoznak, nem tök mindegy nekik hogy mikor hova megyek mit csinálok? Az én életem, anya nem szól bele, akkor ők miért dimálnak feleslegesen...
Haza jöttem a nyaralásról már csavargó voltam...
Itthon is dolgozok, és elkezdik nekem, vigyázzak a sok pihenéstől nehogy elfáradjak....mondom mi van?
.....
Az a baj sajnos, hogy 2 házzal lejjebb laknak, így nehéz elkerülni hogy ne találkozzak velük..:/
De ha itt vannak nálunk, inkább ki se megyek...
Nekik van 2 lányuk, 35 évesek, és mind a kettő még otthon lakik...
Kondicionáld magad arra hogy, nem hagyod, hogy felhúzzanak.
Ne keresd a társaságukat, de látványosan ne is térj ki előlük, hogy azt se dumálhassák jólesően, hogy na behúzódtál az odúdba.
Mondjuk ha nyáron napozol a terasztól 10 méterre a kertben, és átjönnek a teraszra, akkor ne menj oda hozzájuk, de egy mosollyal, integetéssel azért köszönj nekik. Ha meg mondjuk asztalnál kezdenek el étkezéskor beszólogatni, akkor kedvesen előbb mondd, hogy bocsi, de most ezt nincs kedved velük megbeszélni, ha tovább feszítik a húrt, akkor mondd nekik továbbra is kedvesen, hogy, "akkor ti most beszólogattok?".
Az ilyen helyzeteket akkor nyernéd meg, ha a végén ők lesznek vörös fejűek, idegesek, kiabálósak, Te meg végig nyugis, szelíd maradsz, majd csak simán faképnél hagyod őket.
Irigyek, egyértelmű. Gondolom, ha a két lányuk 35 éves koruk ellenére még náluk laknak, nem érhettek el túl sokat az életben. Biztos szúrja a szemüket, hogy sikeres vagy, jó munkád van, dolgozhatsz otthonról.
Ne sírj ezért, nem érdemes, inkább szólj vissza nekik valami frappánsat mindig, majd megunják. Vagy kérdezz rá kerek perec, hogy "mi van, ennyire irigyek vagytok?", biztos hebegnek majd, de nagy arconcsapás lesz nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!