Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy fékezzem meg a rokonokat,...

Hogy fékezzem meg a rokonokat, hogy ne járjanak annyit babalátogatóba?

Figyelt kérdés
Kisfiunk 6 hetes. Sajnos a férjem szüleit se a gyerekük se az unokájuk nem érdekli. A többi sem, tehát nem csak mi, ők ilyen emberek, így ismertem meg őket. Férjem ezért nagyon örül, hogy a többi rokona viszont aktívan érdeklődik a baba után. Már 2 hetesen jöttek látogatóba. Mivel sajnálom férjem a szülei miatt, így engedtem a rokonainak. Azóta teljesen ránk szoktak, napi szinten felugranak, órákig itt vannak, beszélnek, hangosak, van, hogy nyolcan jönnek egyszerre és estig itt ülnek. Mivel ezt hétvégén is megcsinálták, férjem is belátta, miről beszélek és megkért mindenkit, hogy jelezzék mielőtt jönnek, hogy ráérek / ráérünk-e?! Erre küldtek neki e-mailben egy excel táblát beosztva mikor jönnek. Szinte semmi nem változott, csak az, hogy nem váratlanul akarnak beállítani. Most én jöttem, felhívtam sorban őket és szépen elmondtam, hogy ami sok az sok... megkaptam, hogy most megzavarodtam a hormonok miatt és azt hiszem, hogy csak én kellek a babának. Most erre már mit mondjak, mit csináljak?
2016. okt. 26. 22:10
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Nagynénik meg az egyiknek a barátnője, aki szereti a babákat. Így 5-en nyugdíjasok. Unokanővére meg a két lánya dolgoznak, de ahogy vége a melónak 16 után kb. ők hárman is jönnek.
2016. okt. 27. 13:01
 22/28 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos elhiszem, hogy nem kamu. :D a párom rokonai is ilyenek voltak amìg össze nem vesztek velünk. Bèkèsen csináljuk a lakásfelújítást amikor csöngetnek, hogy kint állnak a kapuba HATAN ès bejönnènek egy kávéra. Estig itt voltak. Ès nem egyszer játszották el. Ja ès nem vagyunk rèzbőrűek. :D

Nekünk az vált be-mivel a szèp szó nem használt-, hogy meg kellett őket bántani. Igaz, azóta (5 ève) egyáltalán nem jönnek, de mindkettőnknek jobb így.

2016. okt. 27. 13:07
 23/28 anonim ***** válasza:
89%
Nincs köztes út, vagy a sarkadra állsz, vállalva a sértődést vagy marad a status quo.
2016. okt. 27. 16:20
 24/28 A kérdező kommentje:
Bejelentjük, hogy ennyi volt a szórakozás és egy heti nap ki lesz jelölve, azért remélem jól fogadják.
2016. okt. 27. 20:42
 25/28 anonim ***** válasza:
87%

Amúgy ha megsértődnek tiszta haszon:nem fognak a nyakatokba lihegni! :)de olyat meg aki nem is rokon hanem a szomszédja(wtf?) úG b*nám ki mint macskát sz*ni, kit izgat ha megsértődik.

Én azt is megirtam volna heti 1 nap, max 3(2-1) óra, és egyszerre max X ember.

2016. okt. 27. 21:19
 26/28 hun_74 ***** válasza:
52%
Ha ennyire unatkoznak, miért nem mennek moziba,színházba, nyugdíjasklúbba???? Persze egyszerűbb és főleg olcsóbb a rokonok vêrét szívni... Igazából 2 eset van: vagy minél előbb a sarkatokra álltok, vagy továbbra is szenvedtek miattuk, és mêgjobban a fejetekre nőlnek... Jó ha oda nem költöznek... Én csak az első verziót látom üdvözítőnek, még akár konfliktus árán is... A macska rúgja meg, az ilyen rokonságot...
2016. okt. 28. 21:30
 27/28 anonim ***** válasza:
28%

Én még nem is hallottam olyanról, hogy a rokonok csapatosan járjanak babanézőbe. Ez csak a romákra jellemző.

Bocs, tényleg nem megsérteni akarlak, de nem romák vagytok?

Mert akkor ez a szokás és el kell fogadnotok.

Nekem a szülészeten kellett másik szobát kérnem, mert a szobatársam -rendes, tiszta- roma volt, de a csukám tele volt azzal, hogy örökösen járkált hozzá pereputty. Ráadásul millióan voltak, mindig ráért valaki a kompániában.

Borzasztó lehet ez neked, de a kialakult szokás ellen nem tudsz tenni,

2016. okt. 30. 09:18
 28/28 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk cigányok, egyébként érdekes a felvetésed, én pont azt vettem észre, hogy sz_rnak a gyerekükre, csak a segély miatt kell nekik.

Minden esetre elnézést nem kért a rokonságunk, de nagyon meglepődtek, látszott az arcukon. Úgy vettem észre tényleg nem érzékelték mennyire zavarnak!

2016. okt. 31. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!