Hogy fékezzem meg a rokonokat, hogy ne járjanak annyit babalátogatóba?
Figyelt kérdés
Kisfiunk 6 hetes. Sajnos a férjem szüleit se a gyerekük se az unokájuk nem érdekli. A többi sem, tehát nem csak mi, ők ilyen emberek, így ismertem meg őket. Férjem ezért nagyon örül, hogy a többi rokona viszont aktívan érdeklődik a baba után. Már 2 hetesen jöttek látogatóba. Mivel sajnálom férjem a szülei miatt, így engedtem a rokonainak. Azóta teljesen ránk szoktak, napi szinten felugranak, órákig itt vannak, beszélnek, hangosak, van, hogy nyolcan jönnek egyszerre és estig itt ülnek. Mivel ezt hétvégén is megcsinálták, férjem is belátta, miről beszélek és megkért mindenkit, hogy jelezzék mielőtt jönnek, hogy ráérek / ráérünk-e?! Erre küldtek neki e-mailben egy excel táblát beosztva mikor jönnek. Szinte semmi nem változott, csak az, hogy nem váratlanul akarnak beállítani. Most én jöttem, felhívtam sorban őket és szépen elmondtam, hogy ami sok az sok... megkaptam, hogy most megzavarodtam a hormonok miatt és azt hiszem, hogy csak én kellek a babának. Most erre már mit mondjak, mit csináljak?2016. okt. 26. 22:10
11/28 anonim válasza:
Jó kikapcsolódás a rokonoknak, nektek meg teher.Hát nem dolgoznak ezek,hogy ennyi idejük van?
Fogd be õket munkára, utána elmegy a kedvük is a látogatástól.
12/28 anonim válasza:
Normális ember megérti, de te beengedted ezt " népet " az életedbe, így tűrnöd kell. Ők nem fogják megérteni. Nagyon nagy a rokonság tűrnöd kell! Csak akkor szűnne meg, ha nagyon messzire mennétek lakni !
13/28 anonim válasza:
Fenét kell tűrnie. Nem engedi be őket és kész. Még ha hagyta volna, hogy a fejére nőjenek, akkor is véget tud ennek vetni megfelelő határozottsággal.
14/28 DuplaKV válasza:
Én befognám őket munkára. Az egyik kiviszi a szemetet, a másik WC-t pucol, a harmadik felmossa a fürdőt, és így tovább. Hidd el hamar leszoknának az odamászkálásról.
15/28 anonim válasza:
Töltsd ki te az excel táblát és küld el nekik.
16/28 anonim válasza:
Mivel már szóltál nekik, hogy ne jöjjenek és nem értettek belőle, azt javaslom, zárd be az ajtót, a csengőt húzd ki/kapcsold ki, a telefont némítsd le és nyugodtan lehetsz tőlük.
Majd rájönnek az ajtó előtt toporogva, hogy ennyiszer valóban nem szeretnétek látni őket.
17/28 A kérdező kommentje:
A szép szóból nem értenek és pont az a baj, hogy ha durvábban mondjuk sértődés lesz. De már nincs jobb ötletem max. Amit javasoltak többen, Az excel visszaküldöm én nekik.
2016. okt. 27. 10:18
18/28 anonim válasza:
" ha durvábban mondjuk sértődés lesz"
Na bumm...
Tudod: aki haragszik, az békül. :) Addig is nyugi van.
19/28 acelsziv válasza:
Sértődés lesz. Lehet. Ha meg nem szóltok akkor marad minden a régiben az jobb lesz? Mellesleg ha bajuk lesz ezentúl veled az még mindig csak az ő bajuk.
20/28 anonim válasza:
nekem is az jutott egyből eszembe, hogy mit dolgoznak a kedves rokonok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!