A párom nem akar elvenni, de most gyerekünk lesz. Kérhetem, hogy a gyerek az én vezetéknevemet kapja, akkor is, ha ő elismeri az apaságot?
uccsó ne szó szerint értsd a kikürtöléses részt. Az ilyenek csak szimplán valamiért azt hiszik (legbelül talán még maguk elől is elrejtve) hogy az a semmire való kis papír igenis valamilyen szintű elkötelezettség, hisz ha azt aláírod hivatalosan is xy házastársa leszel és akkor nehezebb lesz elszakadni ha neadjisten rosszul sül el(persze van aki csak szeret felvágni vele hogy mi papír nélkül is szeretjük egymást(mert nagy ellenállók a szentjeim)), de az igazság az hogy a mai törvények által már egy hosszabb ideje együtt élő pár is ugyanolyan kötelezettségeket kénytelen lenyelni mintha házasodna, szóval sosem értettem miért kell ellenállni és azt szövegelni hogy:
- csak egy papír(ha "csak" akkor miért fáj házasodni)
- sokba kerül(minden kerületnek van ingyenes terme és csak 2 tanú kell)
- mi értelme hisz a házasságok több mint fele válással végződik(akkor ennyi erővel ne randizz mert azoknak is több mint fele kuka)
- ez egy modern dolog és hülyeség (jah csak réges régen szimplán valamelyik isten előtt egy dombon de egybe keltek) a lényeg a gesztusban rejlik és nem a papírban, csak manapság ezt félreértelmezik
Szóval nem a papír a fontos, hanem a gesztus hogy a másik meg meri e lépni, hisz ha nem olyan fontos neki,de látja a másikon hogy neki az, akkor szimplán szerelemből meg kéne lépnie vagy a házasságot vagy azt hogy elhagyja hisz ha ennyire nem képes ő vagy ennyire más világban élnek akkor nincs is értelme az egésznek.
"csak egy papír(ha "csak" akkor miért fáj házasodni)"
én pl. három nyelven beszélek, a munkám során is használom, de csak az egyikből van nyelvvizsgám (kellett a diplomához). kérdezték, miért nem csinálom meg a többit, de az ember valahogy úgy van vele, hogy ha egy papír megléte nem oszt, nem szoroz, akkor nem keresi magának a plusz macerát, amit a megcsinálása okoz. valahogy ez is így van.
"sokba kerül(minden kerületnek van ingyenes terme és csak 2 tanú kell)"
én annyira nem vágyom rá, hogy évekig azt halljam mindenkitől, hogy mekkora sóher vagyok, amiért így házasodom. a "minden kerületnek" kitételből is látszik, hogy sose volt falusi rokonságod...
"mi értelme hisz a házasságok több mint fele válással végződik(akkor ennyi erővel ne randizz mert azoknak is több mint fele kuka)"
ezt többnyire csak azoknak szoktuk mondani, akik szerint hű de nagy elköteleződés.
"ez egy modern dolog és hülyeség (jah csak réges régen szimplán valamelyik isten előtt egy dombon de egybe keltek) a lényeg a gesztusban rejlik és nem a papírban, csak manapság ezt félreértelmezik"
meglepődnél, hány kultúra volt és van, ahol a házasság semmilyen ceremóniával nem jár, csak összeköltöznek és kész. pl. az ókori Egyiptomban, de még a középkori Európa paraszti közösségeiben is.
Utolsó: a házasság értékét és jelentőségét semmivel sem kisebbíti, hogy neked
a, falusi rokonságod van, aki rosszindulatú
b, nem tudsz ezzel nem foglalkozni.
Ésatöbbi. A házasság, azok szemében, akiknek van, komoly és különleges jelentőséggel bír. A szaktudás sem a puszta diploma, az csak jelzi azt, hogy van. Estébé.
Boncolni, kötözködni lehet, de attól ez még így van. Nem másutt, nem másik korban, hanem ma és itt.
Éltem együtt évekig a későbbi férjemmel. Aztán összeházasodtunk, jó pár éve már. Nem véletlenül nem maradtunk csak élettársak. Akinek tetszik, az maradjon az. De ne akarja bizonygatni, hogy ez ugyanaz, mint a házasság, mert nem. Ha élettárs akarsz lenni, akkor az leszel, ha házastárs, akkor meg az. De nem lehet csak az egyik, miközben hajtogatod, hogy de te tulajdonképpen a másik is vagy. Nem.
Mint a Monet repro. Szép is, meg ugyanúgy is néz ki, sőt, ugyanarra is használod: nézed. De eredeti csak egy van, s akinek van rá szeme, az ezt tudja is.
Te jóó ég! A vallásosoktól kérdezem akik esküvő pártiak...ugye a nászéjszakáig ágyba sem bújtok az emberrel?
😂
Kérdező tényleg kicsinyes vagy. Egyébként apasági nyilatkozat hiányában automatikusan a te nevedet kapja a gyerek!
"de most gyerekünk lesz"
"És egyelőre csak tervezzük a gyereket."
Előbb döntsd el, hogy mi van.
És nem, én nem adom a férfiaknak az utolsó szót, de ahogy a te vágyad megérthető, úgy az ő félelme is.
Ha meg még közel sem vagytok a gyerek elnevezéséhez, de már heves pillanataidban annyira felhúzod magad, hogy még meg is kérdezel a neten egy rakás idegent, akkor nem csodálom, hogy nem akar elvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!