Ez normális amit anyám csinál és csak mi csinálunk belőle nagy ügyet? Mit javasoltok megoldásnak?
Párom (29) és én (23) napi szinten stresszesünk már azon amit csinál anyám. Elköltözni nem igen tudunk mert havi szinten nem jönnénk ki úgy a keresetünkből hogy félre is tudjunk tenni. A házon kívül semmi másra nem tudnánk szinte költeni. A környéken igen magasak az árak. Vásárlás és albérlet szempontból is. A hitel meg szóba se jöhet. De félre ne értsétek, mindig minden számlát kifizetünk anyámnak. Sőt adunk nekik a portára is hogy tudják szépítgetni ha arról van szó.
Ami meg megfelelne lakás az messze lenne a munkahelyünktől.
De a lényeg hogy a portán két ház van. Van az ami a nagyház amiben anyám és a párja na meg nagyapám élnek. Az egy tényleg nagy ház kényelmesen elférnek benne. Külön szobát tudnak fenntartani csak a lomjaiknak. (Az én volt szobám.)
De a lényeg, hogy mi a másik házban élünk egy régi nyári konyha aminek a fürdőszoba szoba és konyha része akkora egyben mint a nagyházban 1,5 szoba. Régi és öreges. De mi apránként rendbe tesszük. Egy évvel ezelőtt hálószoba sem volt mi építettük hozzá saját költségen. Ez így szép is és jó is csak az óta mióta mi itt éldegélünk, anyám mindenbe bele akar szólni. Mit hova és hogy tegyünk. A mosógépet nem hajlandó átvinni a nagyházba így mindig van indoka a koszos ruhákat nálunk ledobni itt-ott illetve így megköveteli, hogy nyitva hagyjuk a lakás ajtót. Így míg dolgozunk, átkutatja a házat nem zavarja hogy tudjuk.
Akár hajnalok hajnalán bejön mondvacsinált indokokkal és ez igazából bármely időpontra érvényes.
Kértem szépen, de nem hajlandó semmilyen szinten hajlandóságot mutatni az iránt, hogy tisztelje a saját környezetünket. Persze álltam én a sarkamra és kiálltam magamért, de az sem sokat segít. Maximum megsértődik. Aztán minden megy tovább.
Még rengeteg részlet van de már így is túl hosszú lett. Köszönöm hogy elolvastad.
Én megértem az álommunka 90ért. Gyerekkorom óta álmom volt, hogy tanár lehessek. Tanultam, egyetem, stb. Amikor kezdtem a pályám (annyira nem volt rég), akkor bizony az első (meg a többi) fizum netto 90 volt :(
Ha nem jön be az életpálya, akkor is maradtam volna, mert imádom. Erre vágytam 8-10 éves koromtól. Úgyhogy én megértem.
Esetleg nem lehetne ilyen jellegű munkát találni valahol odébb, ahol jobbak a lehetőségek? Szerintem is csak a jó messzire költözés lesz a megoldás. Addigis. Este gyorsan vigyétek àt a mosógépet, te meg vegyél egyet (60 körül van keskeny samsunk), bàr én a kézzel mosást is bevállalnám, ha végre nyugtom lenne.
párod tegyen kiscit félre az álomból, 90? röhej...
minek költötök a házra?
Azt a háza be kell zárni és nem beengedni oda senkit sem!
Egy albérlőnek is védi a jog a birtokon belüli helyzetét, ahonnan még a tulahjdonos se tudja kilakoltatni az albérlőket, ha csak nem írtak olyan albérleti szerződést jegyző előtt, ami ezt lehetővé teszi. Már pedig itt családon belül nyilván semmit nem írtatok.
A saját lakó részeteket be kell zárni!
Azt ami az övék, át kell szállítani az ő házukba, vagy a házuk teraszára. Egy a lényeg, senkinek semmi keresni valója sincs a saját életteretekben az akaratotokon kívül.
A vita egy másik dolog, de ezt sem lehet és nem is kell elviselni. Össze kell fogni a család többi tagjával, hogy álljanak ki mellettetek, ha ők normálisan tudnak gondolkodni. Mert azt gondolom nem kell mondani, itt egy pszichiátriai probléma áll a dolgok hátterében. Normális ember megérti, hogy ez nem illendő, hogy a külön családot alapított gyerekét zaklatja a teljesen külön álló házban. Még egy albérlőt se zavarhatna. Az albérlőnek is ki jár a külön birtok védelem, attól függetlenül, hogy nem az övé a lakás.
Ezt csak az elv miatt mutatom. nyilván nem kell ilyesmihez folyamodni, de jobb ha tisztában vagytok vele. [link]
ha fizetitek az összes járulékos költségeket és még a ház karbantartásához is hozzá járultok, az albérletként is értelmezhető, magyarázható.
Azért linkeltem ide a cikket, mert jobb ha tudjátok, ha netán kizárjátok a mamát és kiteszitek a mosógépét, akkor van jogi védelem a lakrészetekre, ha netán addig fajulna a dolog, de nyilván ne fajuljon.
meg kell próbálni magatok között elintézni, megbeszélni. De a job titeket véd mint rendesen fizető, így akár albérlőnek is minősíthető lakókat. Ezt jobb ha tudja a kedves mama is. perszenem kell elmérgesíteni a helyzetet, de jobb tisztában lenni a jogokkal. Ő oda nem járhat be, csak ha behívjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!