Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez normális amit anyám csinál...

Ez normális amit anyám csinál és csak mi csinálunk belőle nagy ügyet? Mit javasoltok megoldásnak?

Figyelt kérdés

Párom (29) és én (23) napi szinten stresszesünk már azon amit csinál anyám. Elköltözni nem igen tudunk mert havi szinten nem jönnénk ki úgy a keresetünkből hogy félre is tudjunk tenni. A házon kívül semmi másra nem tudnánk szinte költeni. A környéken igen magasak az árak. Vásárlás és albérlet szempontból is. A hitel meg szóba se jöhet. De félre ne értsétek, mindig minden számlát kifizetünk anyámnak. Sőt adunk nekik a portára is hogy tudják szépítgetni ha arról van szó.

Ami meg megfelelne lakás az messze lenne a munkahelyünktől.

De a lényeg hogy a portán két ház van. Van az ami a nagyház amiben anyám és a párja na meg nagyapám élnek. Az egy tényleg nagy ház kényelmesen elférnek benne. Külön szobát tudnak fenntartani csak a lomjaiknak. (Az én volt szobám.)

De a lényeg, hogy mi a másik házban élünk egy régi nyári konyha aminek a fürdőszoba szoba és konyha része akkora egyben mint a nagyházban 1,5 szoba. Régi és öreges. De mi apránként rendbe tesszük. Egy évvel ezelőtt hálószoba sem volt mi építettük hozzá saját költségen. Ez így szép is és jó is csak az óta mióta mi itt éldegélünk, anyám mindenbe bele akar szólni. Mit hova és hogy tegyünk. A mosógépet nem hajlandó átvinni a nagyházba így mindig van indoka a koszos ruhákat nálunk ledobni itt-ott illetve így megköveteli, hogy nyitva hagyjuk a lakás ajtót. Így míg dolgozunk, átkutatja a házat nem zavarja hogy tudjuk.

Akár hajnalok hajnalán bejön mondvacsinált indokokkal és ez igazából bármely időpontra érvényes.

Kértem szépen, de nem hajlandó semmilyen szinten hajlandóságot mutatni az iránt, hogy tisztelje a saját környezetünket. Persze álltam én a sarkamra és kiálltam magamért, de az sem sokat segít. Maximum megsértődik. Aztán minden megy tovább.

Még rengeteg részlet van de már így is túl hosszú lett. Köszönöm hogy elolvastad.

2016. szept. 7. 07:57
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
20. Ez egy jó ötlet. Javasolni fogom hátha hajlandó ezzel a dologgal kiegyezni. :) Köszönöm!
2016. szept. 7. 10:25
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp költöznék a helyedben. Pályázzatok meg önkormányzati bérlakást, előbb-utóbb sikerül.

Ha már te is dolgozó felnőtt vagy, szerintem a nagypapa se él örökké, és akkor minden tényleg anyád tulajdona lesz, azt csinál, amit akar.

Ha nem engeded be, még azt is megteheti, hogy kidob. Mivel a házban nincs tulajdonjogod, hiába költöttél rá bármennyit, így nincs hivatkozási alapod, hogy ott lakhass.

A párodnak sincs, őt aztán végképp bármikor ki tudják penderíteni.

Ha pedig elköltözni nem tudtok, akkor marad az, hogy megvárjátok, amíg anyád is kihal a házból. Nem hiszem, hogy a mosógép áthelyezésével megoldódik a gond, itt nem az a probléma, hogy nálatok tud csak mosni.

A gond az, hogy bele akar szólni mindenbe, rendezkedik, teljesen bele akar látni az életedbe, a mosógép csak ürügy. Csinálhatsz, amit akarsz, ez a helyzet nem lesz jobb.

Sőt, ha egyszer lesz gyereketek, te otthon leszel egész nap, akkor fog csak elszabadulni a pokol igazán!

Most nektek így kényelmes, és félelmetes gondolat úgy elköltözni, hogy teljesen magatokra lesztek utalva.

De más megoldás nincs!

2016. szept. 7. 11:23
 23/33 anonim ***** válasza:
42%

Az hol el, aki nem tudja, hol kerul 85 ezerbe egy albérlet? Tok felcsesztek az agyamat az ilyen hozzászólások. Meg a "keress jobb munkát es koltozz el". Ti hol eltek? Szerintetek miert ment ki tobb mint félmillió ember innen?

Mi idősebbek vagyunk mint a kérdező, es jobban is keresünk, megis hazakenyszerultunk anyamekhoz, mert ugy megemelték a bérleti díjat, hogy mar nem tudtunk volna félretenni. Hirtelen emelkedtek az árak, ma egy szoba kerül annyiba, mint 2-3 eve az albérlet.

Mas kérdés, hogy anyamek normálisak.

Kérdező: anyád szinte elmeesetnek tunik. A kulon mosó konyha jo ötlet lenne , de szerintem neki nem a mosás a baja. Nehogy az legyen, hogy felhuztok egy uj epuletreszt, o meg folytatja.

2016. szept. 7. 11:25
 24/33 anonim ***** válasza:
84%
"Álommunka" havi 90 ezerért???? Azért én ezt újragondolnám....
2016. szept. 7. 11:43
 25/33 anonim ***** válasza:
41%
Az a sajat kornyezeted, az anyad tulajdona, amivel es amiben azt csinal, amit csak szeretne. Egyeb kerdes? Koltozz el (vagy meg jobb otlet: nem kell addig felnotteset jatszani amig nincs ra keret), es akkor te diktalsz. Mas tulajdonaban nem. Meg akkor se ha olyan hulyek vagytok hogy penzt oltok valamiben ami nem a tietek.
2016. szept. 7. 12:20
 26/33 A kérdező kommentje:

Igen az bennem is felmerült hogy nem lesz annak se jövője. De valamivel próbálkoznom kell. Így amikor munka helyett haza szökött pihenni akkor neki is szegeztem a dolgot. Erre persze jött hogy neki építkezni nincs pénze. Inkább beviszi a mosógépet majd... Tudom hogy ez csak elodázás részéről de nem fogom annyiban hagyni ha már végre így kimondta.

És igen álom munka mert azt csinálja amire évekig vágyott.

2016. szept. 7. 12:22
 27/33 A kérdező kommentje:
Ja igen nem mellesleg anyám is és nagyapám is kötötte magát ahhoz hogy innen induljunk el. Lakjunk itt amíg nem állunk túlstabil lábakon. Alapvetően én se így terveztem a dolgot. Sőt...
2016. szept. 7. 12:26
 28/33 anonim ***** válasza:
86%
Álommunka 90 ezer? Ahol a férjem dolgozik, a betanított munkás hazavisz kb 200 ezret havonta. Most épül a város szélén egy gyár, ott is 160 ezer a kezdőfizetés. Egy várossal odébb, 180 ezer a fizu. Ez mind betanitott munka, nem kell hozzá ész. Hol éltek ti? Ha errefele költöztök, az anyuka gond is megoldva, és a fizetés is emelkedik. Ráadásul van olyan állás is, ahol kicsit kevesebbet fizetnek ugyan (90 ezernél azért többet) de szállást is adnak, és kapsz 90 ezer forintot az első fizetéssel. Belépési bónuszként. Szlovákiában 1000 euróért+ lakhatásért kínálnak munkát, nektek az is nagyon jó lenne. Pénzetek is lenne, fedél is a fejetek felett. Nem kell anyukával élni, ha nem akartok, csak szedjétek össze magatokat, és merjetek lépni.
2016. szept. 7. 12:28
 29/33 anonim ***** válasza:
Sajnos néha mérlegelni kell, hogy tényleg megéri - e azt az álommunkát csinálni, ha egyébként csak éhezést kapsz cserébe...
2016. szept. 7. 13:22
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Szolnokon is ennyi az albérlet például. Én nézegettem és a legolcsóbb albérlet 60, 70 ezer ft. Ami igényesebb, az igenis 80-100 körül mozog. Szóval marha magy szerencse kell, hogy valaki 60 ezer alatt albérletet fogjon ki.

Övék a ház, vagy nem az övék, én egyet értek a kérdezővel. Nem értem, anyuka miért pattog. Ott van nekik a nagy ház, életük végéig, ugyan mit kezdenének azzal a kicsi rossz házzal? Én már rég a kérdezőéknek adtam volna! Főleg úgy, hogy a saját pénzükből szépen felújtítgatják... Mégis ha elzavarja onnan őket, mit kezd azzal a házzal? Elmegy megnézegeti és örül magának, hogy jé, ez itt van, semmit sem kezdek vele, esetleg eladja. Ha az, akinek a nevén van, sem el benne. Egy csomó pénzük van belefeccölve, ugyan már. Meg kell anyukának mondani, tisztelje a privát szférát, ha már megengedte, hogy ott lakjatok. Egyet értek egy előző válaszolóval, fizessék ki, amit eddig rá költöttetek és akkor elmentek onnan. Anyukát meg ki kell zárni, mi az, hogy átjár? Ha zárva az ajtó, NEM jár át. Ennyi. Nem sajnálkozni kell, hogy te kiálltál magadért és semmi. Zárd be. Azt a mosógépet meg rakd ki az udvarra, magatoknak meg vegyetek egyet. Ha kell meki, beteszi a házba. 23N

2016. szept. 7. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!