Ez normális amit anyám csinál és csak mi csinálunk belőle nagy ügyet? Mit javasoltok megoldásnak?
Párom (29) és én (23) napi szinten stresszesünk már azon amit csinál anyám. Elköltözni nem igen tudunk mert havi szinten nem jönnénk ki úgy a keresetünkből hogy félre is tudjunk tenni. A házon kívül semmi másra nem tudnánk szinte költeni. A környéken igen magasak az árak. Vásárlás és albérlet szempontból is. A hitel meg szóba se jöhet. De félre ne értsétek, mindig minden számlát kifizetünk anyámnak. Sőt adunk nekik a portára is hogy tudják szépítgetni ha arról van szó.
Ami meg megfelelne lakás az messze lenne a munkahelyünktől.
De a lényeg hogy a portán két ház van. Van az ami a nagyház amiben anyám és a párja na meg nagyapám élnek. Az egy tényleg nagy ház kényelmesen elférnek benne. Külön szobát tudnak fenntartani csak a lomjaiknak. (Az én volt szobám.)
De a lényeg, hogy mi a másik házban élünk egy régi nyári konyha aminek a fürdőszoba szoba és konyha része akkora egyben mint a nagyházban 1,5 szoba. Régi és öreges. De mi apránként rendbe tesszük. Egy évvel ezelőtt hálószoba sem volt mi építettük hozzá saját költségen. Ez így szép is és jó is csak az óta mióta mi itt éldegélünk, anyám mindenbe bele akar szólni. Mit hova és hogy tegyünk. A mosógépet nem hajlandó átvinni a nagyházba így mindig van indoka a koszos ruhákat nálunk ledobni itt-ott illetve így megköveteli, hogy nyitva hagyjuk a lakás ajtót. Így míg dolgozunk, átkutatja a házat nem zavarja hogy tudjuk.
Akár hajnalok hajnalán bejön mondvacsinált indokokkal és ez igazából bármely időpontra érvényes.
Kértem szépen, de nem hajlandó semmilyen szinten hajlandóságot mutatni az iránt, hogy tisztelje a saját környezetünket. Persze álltam én a sarkamra és kiálltam magamért, de az sem sokat segít. Maximum megsértődik. Aztán minden megy tovább.
Még rengeteg részlet van de már így is túl hosszú lett. Köszönöm hogy elolvastad.
A mosógépet ne az udvarra tegyétek ki, hanem a fürdőbe, vagy olyan helyre ahol vizre lehet kötni és használni lehet.
Ha hívogat, ne vedd fel, pár hónap és megunja, ha kiabál otthon, az nem a ti szégyenetek, csinálja, ne vegyetek róla tudomást.
Csak az a kérdés ki unja meg előbb.
A halószoba hozzáépítése több százezer Ft lehetett. Apránként mindent rendbe tesztek, évekig minden spórolt pénzetek odamegy, és teljesen megkötitek a kezeteket.
Elképzelni nem tudom, hol és milyen albi 85e Ft. Továbbá, ti fiatalok vagytok, ha összjövedelmetek 160e Ft, abból amúgy sem nagyon tudtok gyereket nevelni. Nem tudom, mi a képzettségetek és mit dolgoztok, de valamit ezügyben is lépni kéne. Vagy más állásokat keresni, vagy más szakmákat tanulni.
Ha pedig több lesz a havi jövedelmetek, nagyobb lesz a mozgásteretek is.
Ha marad a jelenlegi felállás, simán lehet, hogy a kapcsolatotok is rá fog menni.
#10-es, egy olcsóbb pesti albérlet kerül jelenleg ennyibe. A belvárosban 100-tól kezdődnek a 30 nm-es, max. galériás lakások.
Én mondjuk biztos nem költöztem volna anyámék nyakára a pasimmal, inkább keresnék egy jobb melót és mennék albiba.
Nem mondani kell, hogy vigye át a mosógépet. Átviszitek ti. Mondjuk, akkor neked kell oda hordani a szennyest. Az sem jobb megoldás. Szóval valahol érhető, hogy átjár mosni.
Hajnalban meg miért nem zárjátok be az ajtót? Éjszakára csak nem hagyjátok nyitva. Bárki bemehet.
Amikor párom ide költözött akkor még munkaügyes képzésen voltam havi max 45.000 keresettel. Nem volt más megoldás mert ő nem mehetett a szüleihez és az albérletből meg ahol volt el kellett jöjjön. Mert ott is emelni akarták a pénzt és azt már nem tudta volna kifizetni.
Az a helyzet hogy neki az álommunkája teljesült be fél éve. Jó helyen van és imádja. Az ő keresete 90.000 kb de legalább azt csinálja amit szeret.
Én ezzel szemben rossz meló helyen vagyok. De még nem találtam jobbat. Addig ezzel kell beérnem.
Én már költöznék szívesen messzire is csak így most neki a munka miatt ez nem opció. Sosem kérném azt hogy adja fel amit szeret. Ezért a jelen helyzetben míg én nem találok jobban fizető állást vagy e mellé valami mellék állást addig valamiféle megoldást kéne találnom.
szerintem hatalmas nagy hülyeséget csináltatok,amikor elkezdetek költeni a házra. azt a pénzt inkább tettétek volna félre saját házra. kidbott pénz volt.
normális esetben azt mondanám,hogy oké, ha van két ház egy telken és jól kijöttök a szülőkkel,akkor oké,költözzetek be az egyikbe.
de a te anyukád nem éppen partner ebben.én nem tudom elképzelni,hogy tartósan ott éljetek. idővel rengeteg vitát fog szülni ez a helyzet.
én azt ajánlom,hogy vegyetek más környéken házat. mi pl nem a városban élünk,hanem az úgynevezett agglomerizációs övezetben. itt helyben nem nagyon van munka,mindenki szinte a városba jár be dolgozni. kocsival fél óra kb. szerintem ennyit ki lehet bírni. ha ti minden áron a munkahelyetek közelében, a belvárosban akartok házat,akkor el kell fogadni,hogy drága.
egy messzebbi ,kevésbé frekventált helyen hidd el,hogy olcsóbb a dolog. és azt a napi szintű utazást szerintem ki lehet bírni .főleg ha van kocsitok.
én a mostani helyről mindenképp elköltöznék,senkinek sem jó.
Erre egy megoldás van, ha elköltöztök. Ha ez nem opció, akkor meg el kell valahogy tűrni az elmebeteg anyádat, más törvényes megoldás nincs, elvégre nem mérgezheted meg, hogy végre nyugtotok legyen. Irtó beteges, amit csinál, és nem tehetsz semmit, ha az övé a ház, mert a végén még kihajít, joggal.
Ha nem akartok költözni, nem akartok más munkát, hogy több legyen a pénz, akkor ez nem túl nagy mozgástér: tűrsz. Fülhallgató, aztán ordítson, meg dörömböljön, amíg nem vérzik a keze...
Nem olvtam még végig az összes választ,de ha hálószobát tudtatok kialakítani a kisházhoz,nem tudnátok egy különbejáratú mosókonyhát is kialakítani?
Így meg oldódhatna ez a mosásprobléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!