Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A Papám másodunokatestvérének...

A Papám másodunokatestvérének az unokái velem egykoruak, a fiuk nem tudjak hogy milyen kapcsolat van közöttünk, az egyikőjük pedig a kelleténél jobban erdeklodik irántam. Lehet köztünk párkapcsolat?

Figyelt kérdés

2016. szept. 2. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Elvileg igen, mert ez nem számít sem jogilag, sem biológiailag rokonságnak.
2016. szept. 2. 15:50
 2/8 anonim ***** válasza:
63%

Harmadunokatestvérek vagytok.

Az már nagyon távoli rokonság (hivatalosan nem is az), úgyhogy igen.

(Majd mindjárt jönnek a rokonnal fúj és mit szól a család válaszok. :))

2016. szept. 2. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Ja, várj, ez már inkább negyedunokatesó, nem?

Na, mindegy, a lényegen nem változtat. :)

2016. szept. 2. 15:52
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
A papád alatt nagyapát értesz vagy apát? Mondjuk a kérdés szempontjából lényegtelen, mert ha az apádról írtál, akkor harmadunokatesódról (tehát az ükszülőtöknél ér össze a családfa), ha a nagyapádról akkor negyedunokatesó (ük-ük szülők a közös rokonok) ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag már egyik sem számít rokonnak, olyan távoli, a törvény előtt is, szóval lehet. Egyedül a családoddal lehet összetűzés, ha ők rájönnek a rokoni szálakra és nincsenek annak tudatában, hogy ez már szinte nem számít egy vérnek. Én például csak a másodunokatesóimat ismerem, de annak is csak egy töredékét, harmadunokatesóról nem is tudok hirtelen.
2016. szept. 2. 15:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!🙂
2016. szept. 2. 15:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyapáról van szó!
2016. szept. 2. 15:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor ne is törődj vele. :) A negyedunokatestvér annyira jelentéktelen, nincs számon tartva, annyira nem számít rokonnak, hogy szinte most láttam életemben először ezt a szót, amikor leírtam az előző hozzászólásban. Sok bolsogságot, drukkolok nektek!
2016. szept. 2. 16:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Elvileg lehet közöttetek kapcsolat. De ez úgy lenne tisztességes, ha hogy ha ő is tudná hogy távoli rokonok vagytok - mert ha zavarná. jó lenne ha nem utólag tudná meg. Ha egyikőtöknek sem gond, akkor hajrá! Sok boldogságot :)
2016. szept. 2. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!