Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mikor jár az asszonytartás?

Thule kérdése:

Mikor jár az asszonytartás?

Figyelt kérdés
A férjemtől másfél hónapja költöztem el a fiammal 38-éves skizofrén.A ház amiben élünk az én nevemen van.A férjem ma közölte velem,hogy van barátnője.A férjem nagyon idulatos.Még a fiam Dr.-nőjével is összeveszett mikor a fiam miatta korházba került mert teljesen kiidegelte.Egyszóval mindent othagytunk egyik percről a másikra.Fiam semilyen támogatást nem kap mivel a nyugdíjja 59.899-Ft.A havi gyógyszeradagja 7.000-Ft.Én nyugdíjjas vagyok.Egyszóval illet-e engem valami,hogy el kelett jönnünk és ő pedig már oda is vitte a barátnőjét.
2016. aug. 17. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Asszonytartás általában olyan BIZONYÍTHATÓ esetben jár, ha a házastárs önhibáján kívül, a férj beleegyezésével nem jutott olyan jövedelemhez, amihez egyébként képes lett volna.

Pl. házassági szerződés, amiben megállapodnak, hogy a feleség háztartásbeli lesz, nem dolgozik, de válás esetén a kieső jövedelmet kompenzálja a férj.

Lakhatás: a férjed ingatlanhoz fűződő esetleges jogairól nem írtál. Ha nincs se tulajdonjoga, se haszonélvezeti joga, akkor válás után kényszerkijelentéssel kipaterolható. Ha ez adminisztratí úton megtörtént, akkor akár hatósági segítséggel is távozásra bírható.

De mindenképp keresnék a helyedben ügyvédet vagy legalább bíróságon ingyenes jogsegélyt, mert a kimenetel nagyban múlhat egy jó ügyvéden.

2016. aug. 17. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
nem histem hogy kaphatsz asszonytartást persze jobb ha erről egy ügyvédet is megkérdezel.
2016. aug. 17. 17:31
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Mármint nyilván a házastársi tartásra gondolsz. Szóval - nemtől függetlenül - akkor kérhető a megállapítása, ha az illető házastárs, volt házastárs (vagy élettárs is) önhibáján kívüli okból nem rendelkezik a saját eltartásához szükséges jövedelemmel. Így, krónikus betegség esetén pl. vagy ha - ahogy az első említette - bizonyíthatóan a másik félnek felróható okból nem jut a képzettségének megfelelő jövedelemhez, vagy annak alapján számított nyugdíjhoz.

A te esetedben, ha a gyereked betegsége olyan fokú, hogy rendszeres felügyeletet igényel, jó esélyed van ennek megállapítására - persze, ha a férjed rendelkezik akkora jövedelemmel, amiből a saját eltartása veszélyeztetése nélkül tud ilyent fizetni. (a barátnője ebben nem játszik semmilyen módon)

2016. aug. 17. 17:35
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

"A férjemtől másfél hónapja költöztem el a fiammal "

Ebből az jön le, hogy nem közös a "gyerek".

Ebben az esetben van apja is valahol? Nem?

2016. aug. 17. 17:51
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

Magyarországon erre nem sok esély van.

Angolszász formula.

Most akkor a saját házadba költöztél? Kiadhatod az egyik szobát, plusz bevételért.

2016. aug. 17. 17:55
 6/9 anonim ***** válasza:
72%

"Egyszóval illet-e engem valami,hogy el kelett jönnünk és ő pedig már oda is vitte a barátnőjét."

Azért miért illetne valami, mert van barátnője és odavitte? :S Kártérítés, vagy mire gondolsz? :D

Ha abban a házban is van valami tulajdonjogod, akkor azt érvényesítheted.

A szakítást is méltósággal illik viselni.

2016. aug. 17. 17:57
 7/9 anonim ***** válasza:
94%

Nem jár asszonytartas, hiszen van jövedelmed.

Ellenben ha az ingatlan a te tulajdonod -házasság előtt vásároltad, vagy oroklessel került hozuad- akkor a kedves férj repült is azonnal onnan. Ha viszont valójában közös tulajdon, akkor lakashasznalati díjat kérhetsz tőle. Természetesen a valokereset benyujtasaval egyutt

2016. aug. 17. 18:32
 8/9 anonim ***** válasza:
31%

magyar jogban nincs asszonytartás csak rokon tartás

amire a beteg fiú lehet jogosult

te meg hívj rendőrt és rakasd ki a férjed barátnöstűl

amúgy menj biroságra minél elöbb kérj lakáshasználati dijat ha nem tudod ki tenni

2016. aug. 17. 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Tisztázzuk már, hogy melyik ház a tiéd, amelyikben most élsz a fiaddal, vagy amelyikben a férjed az új nőjével?
2016. aug. 18. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!