Köteles vagyok a sógornőmnek odaadni a gyerekem kinőtt dolgait?
Anyósomnak a lánya a mindene. Sajnálatos módon elég közel lakunk egymáshoz, ők meg együtt laknak anyósomékkal.
Az ő lánya 5 hónappal kisebb az én lányomnál.
Már a terhesség alatt is sokszor elment 1-1 véletlen beszólás, hogy ez meg az milyen jó lesz majd nekik ha már nekünk nem kell.
Nem akartam bunkó lenni, így ezt akkor elengedtem a fülem mellett.
Viszont azóta szó szerint harcban állunk.
Hogy milyen szemét vagyok, hogy nem adom oda a kinőtt ruhákat, a babakocsit(vettünk másikat), játékokat stb.
A férjem is már számtalanszor ült le velük beszélni, hogy miért nem és állítsák le magukat mert nem vagyunk segélyszervezet. Akkor ideig óráig rendeződik a helyzet, de mindig újra kezdik.
Már a lehető legjobban próbálom őket kizárni az életünkből, de 100%-osan nem tehetem meg.
Az okok amiért nem adom oda a dolgokat: mi is szeretnènk mèg gyereket és neki nagyon jók lesznek még ezek a ruhák; általában új ruhákat veszünk amikre vigyázunk már amennyire lehet; illetve nem nekünk kell ellátni őket ruhával mi se kérünk senkitől segítséget.
A béke kedvéért ajánlanék egy köztes megoldást. Amíg anyatejes a baba,nem tudja úgy összekenni,hogy ne legyen rendesen kimosható. Ezeket,ha kinőtte a babád,szigorúan csak kölcsönbe,de oda merném adni-feltéve,ha annyira megbízhatók,hogy visszaadják. Amosdatókád,gyerekágy,azt nem.
Én is kaptam babaruhát kölcsönbe,vissza is adtam. Persze,hogy kizárólag rátok számítanak,az arcátlanság.
Nem vagy köteles odaadni. És nem is szép dolog ezt elvárni.
Ettől függetlenül én tuti odaadnám. Ruhákat nem tartogattuk és a második is újakat kapott. Bútorokat, kiságy, pelenkázó, stb. megtartottuk, mert az nagy kiadás lenne mindent újra beszerezni. De ruhákat nem szívesen tárolok úgy, hogy nem használjuk.
Nálunk ugyan ez volt, 3 hó van a babáink között, mi is tervezzük a másodikat.
Én végül kölcsönbe odaadtam rengeteg mindent, amiket végül eladogatott a neten! Aztán mikor emiatt nem adtunk többet, kitört a polgárháború :/
mondd meg neki,hogy szeretnétek még másik gyereket a jövőben, így nem szeretnétek elajándékozni a holmikat,hiszen még nektek is kelleni fog. és sajnálod,hogyha nem érti meg, hogy nem tőle sajnálod,hanem egyszerűen még nektek is kell.
amúgy a véleményem nekem az,hogy nem kötelező gyereket vállalni. ha annyira szarul állnak anyagilag,hogy anyósnál laknak és az alap felszereléseket nem tudják megvenni,akkor mi a fenének kellett gyerek? ne várja már el,hogy most mindenki az ő gyerekét fogja eltartani..ésszel kellett volna gyereket vállalni. oldja meg turiból meg használt dolgokból a felszereléseket. pofátlanság elvárni,hogy ti megveszitek drága pénzen és utána meg ingyen adjátok oda nekik.. ti ugyanúgy megdolgoztok a pénzetekért. ha nem tetszik akkor így járt. én akkor sem adnám oda,hogyha nem akarnék több gyereket. inkább eladnám később a ruhákat/felszereléseket.
utolsó vagyok. azt még kihagytam,hogyha most engedsz,akkor később is el fogja várni,hogy segítsétek.
tanulja meg ,hogy az a gyerek az övé és a párjáé, nem másé. nekik kell eltartani és megadni neki az alap dolgokat. nem másnak. ha most megkapja az összes felszerlést ingyen,akkor később is úgy lesz vele,hogy hát majd úgyis segítetek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!