Elmennétek egy olyan rokon esküvőjére, akivel nem tartjátok a kapcsolatot?
Meghívott egy rokonom az esküvőjére augusztus végén.Nem tartjuk a kapcsolatot évek óta a párját sem ismerem.
A dolog érdekessége,hogy éppen most szervezem a saját esküvőmet. És ők lettek volna a legutolsó emberek,akiket meghívtam volna..De a család szerint mostmár ha meghívtak akkor menjek el és hívjam is őket vissza.
Mit gondoltok? Egyáltalán vissza lehet utasítani a meghívást?Hogyan?Mikor? Vagy mit kéne tennem?
Lehet, hogy ő is csak a család nyomására hívott meg. Ha nem tartjátok a kapcsolatot, ne menj el. Ha megsértődik, mi van akkor, eddig sem jártatok össze. Felnőtt vagy, a saját esküvődet tervezed, csak Te és a párod dönthetitek el, hogy kiket akartok meghívni! Régen szokás volt szegről végről minden rokont odacsődíteni, és aztán? Az is szokás volt, hogy mennek végig a falun és osztogatták a kalácsot meg a bort...gondolom ilyen sem lesz.
Amúgy nincs bajom azzal, ha valaki követi a hagyományokat, de nem kell senkire ráerőltetni!
Írj nekik egy gratuláló üdvözlőlapot, és egy levelet mellékelj, hogy tekintve a közelgő esküvőtöket, nem tudtok részt venni az eseményen.
Aztán érti, ahogy érti. Gondolom, mivel nincs kapcsolat köztetek, ezért nem vágja nagyon mellbe a dolog.
Dehogy mennék. Mondjuk akivel én nem akarok kapcsolatot tartani, annak eszébe se jutna engem meghívni az esküvőjére, mert én eléggé egyértelmű vagyok.
Telefonon felhívod, megmondod, hogy köszönöd a meghívást, de a saját esküvődre koncentrálsz most. És pont. End of story.
Akkor anyád vagy apád testvérének a gyereke?
Arról függően, hogy te, személy szerint miért nem tartod a kapcsolatot -esetleg bántott, akarattal-, mennék, vagy nem.
Ha nincs konkrét, komoly okom, akkor mennék, mert a meghívás felőle ajánlat a kapcsolat rendezésére.
Egyedül szól a meghívás, vagy a jegyeseddel? Ha kettőtöknek, akkor mindenképpen menj el.
Visszautasítani nem szabad, óriási sértés lenne. Gondold meg, kb, egyidős gyerekeitek lesznek, milyen jó lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!