Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Elmennétek egy olyan rokon...

Elmennétek egy olyan rokon esküvőjére, akivel nem tartjátok a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Meghívott egy rokonom az esküvőjére augusztus végén.Nem tartjuk a kapcsolatot évek óta a párját sem ismerem.

A dolog érdekessége,hogy éppen most szervezem a saját esküvőmet. És ők lettek volna a legutolsó emberek,akiket meghívtam volna..De a család szerint mostmár ha meghívtak akkor menjek el és hívjam is őket vissza.

Mit gondoltok? Egyáltalán vissza lehet utasítani a meghívást?Hogyan?Mikor? Vagy mit kéne tennem?

2016. jún. 20. 10:24
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
nekem is unokatesóról van szó
2016. jún. 20. 11:59
 12/23 anonim ***** válasza:
Jut eszembe, még az is benne van a pakliban, hogy csomóan úgy vannak, hogy minél több embert meghívjanak, hogy minél nagyobb legyen a puccparádé.... Szóval az is lehet, hogy inkább csak örülnének neked a plusz létszám miatt, mert annyival több ember előtt tetszeleghetnének. De azért nem vennék a szívükre, ha nemet mondasz és nem mész el.
2016. jún. 20. 12:05
 13/23 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nincs kapcsolat, akkor csak azért hívtak meg, mert rokon vagy és ebből kifolyólag pénzforrás. Én ilyen helyzetben nem érezném cikinek megmondani, hogy köszönitek a meghívást, de nem tudtok elmenni. Így, minden körítés nélkül. Normálisabbja ért a szóból, ha meg nekiáll firtatni, akkor jöhet valami szöveg: akkor mentek nyaralni/dolgod lesz/bármi. Az igazi okot felesleges firtatni. Ha megsértődik? Tök jó, mert nem kell legalább minden egyes pénznyelős családi eseménynél eljátszani a műsort...(pl. majd keresztelő, stb.)
2016. jún. 20. 12:53
 14/23 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ő is csak a család nyomására hívott meg. Ha nem tartjátok a kapcsolatot, ne menj el. Ha megsértődik, mi van akkor, eddig sem jártatok össze. Felnőtt vagy, a saját esküvődet tervezed, csak Te és a párod dönthetitek el, hogy kiket akartok meghívni! Régen szokás volt szegről végről minden rokont odacsődíteni, és aztán? Az is szokás volt, hogy mennek végig a falun és osztogatták a kalácsot meg a bort...gondolom ilyen sem lesz.

Amúgy nincs bajom azzal, ha valaki követi a hagyományokat, de nem kell senkire ráerőltetni!

2016. jún. 20. 18:11
 15/23 anonim ***** válasza:

Írj nekik egy gratuláló üdvözlőlapot, és egy levelet mellékelj, hogy tekintve a közelgő esküvőtöket, nem tudtok részt venni az eseményen.

Aztán érti, ahogy érti. Gondolom, mivel nincs kapcsolat köztetek, ezért nem vágja nagyon mellbe a dolog.

2016. jún. 20. 20:07
 16/23 anonim ***** válasza:

Dehogy mennék. Mondjuk akivel én nem akarok kapcsolatot tartani, annak eszébe se jutna engem meghívni az esküvőjére, mert én eléggé egyértelmű vagyok.

Telefonon felhívod, megmondod, hogy köszönöd a meghívást, de a saját esküvődre koncentrálsz most. És pont. End of story.

2016. jún. 20. 21:12
 17/23 anonim ***** válasza:
Megköszönném a meghívást és megmondanám, hogy nem érek rá azon a hétvégén. Aztán ennyi. Neked meg nem kell visszahívnod.
2016. jún. 20. 23:07
 18/23 anonim ***** válasza:

Akkor anyád vagy apád testvérének a gyereke?

Arról függően, hogy te, személy szerint miért nem tartod a kapcsolatot -esetleg bántott, akarattal-, mennék, vagy nem.

Ha nincs konkrét, komoly okom, akkor mennék, mert a meghívás felőle ajánlat a kapcsolat rendezésére.

Egyedül szól a meghívás, vagy a jegyeseddel? Ha kettőtöknek, akkor mindenképpen menj el.

Visszautasítani nem szabad, óriási sértés lenne. Gondold meg, kb, egyidős gyerekeitek lesznek, milyen jó lesz!

2016. júl. 1. 05:20
 19/23 A kérdező kommentje:
18# az a baj, de írtam is, hogy évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, nem tudunk semmit egymásról. és őszintén szólva őt sem zavarja és engem sem túlzottan,vannak barátaim akik örömében ezerszer szivesebben osztoznék, mint egy kb vadidegenében. mert tényleg semmit nem tudunk egymásról,max amennyit a facebookon látunk egymásból.
2016. júl. 1. 14:32
 20/23 anonim ***** válasza:
Nem kell a 18-asfélék illendőségi szabályaival foglalkozni. Ez egy ilyen múlt századi csökevény, hogy csak mert a rokonod, meg kell hívni esküvőre.
2016. júl. 1. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!