Milyen véleményen lennétek, ha a menyetek/párotok nem akarná felvenni a vőlegénye vezetéknevét?
Mondtuk neki, hogy nem muszáj (pl) Nagyné Kis Annának lenni, lehet Nagy-Kis Anna vagy simán Nagy Anna, de egyáltalán nem hajlandó felvenni a vezetéknevet (teljesen normális hangzásra, az övé is, hülyén se hangzana ha felvenné).
A majdani gyereknek pedig kötőjeles vezetéknevet akar adni (plNagy-Kis Béla).
Én sem vettem fel. Boldogan élünk és neveljük 5 gyerekünket, Idén ünnepeljük a 20.házassági évfordulónkat.
A kérdésre válaszolva: miért kellene felvennie? Miért nem jó a sajátja? Miért kellene ebbe bárkinek beleszólnia?
Nem akarom felvenni a párom nevét, egyszerűen azért, mert az enyém így tetszik és kész. Már most szájhúzás van miatta, de nem érdekel. Úgyhogy ne szóljon senki semmit.
A gyerekek neve más tészta, azt a férjemmel megbeszéljük.
semmi. mindenkinek joga van eldönteni ezt.az ő nevéről van szó. én nagyon szeretem a vezetéknevemet,iszonyúan ritka,talán 40 ilyen van az egész országban. nem szívesen venném fel a párom "tucatnevét". ha kötőjelesen tartanám meg,akkor meg nagyon hosszú lenne.. szóval én sem fogom felvenni a párom nevét. nem ezen múlik a sikeres házasság .
nem szabad beleszólni más életébe amúgy. nyilván ha a párod,akkor beszéljétek át.de ott sem szabad ráerőltetni az akaratodat.
Ez mindenkinek magánügye, ha akarja, felveszi a nevet valamilyen formában, ha meg nem, akkor nem teszi.
Viszont aki ennyiböl véleményt formál más valakiröl, az igen primitív ember.
A gyerek nevét meg a két szülö dönti el, ha ök meg tudnak egyezni, akkor semmi gond.
Mert mit számít,most őszintén ? Ezzel a névvel élt 20-30 évig,akkor had ne kelljen már átkeresztelkednie ha ő nem akar.
Én sem vettem fel anno a férjem nevét,és semmi problémája nem volt ezzel senkinek, egyszerűen megszoktam a sajátomat és kész . Amúgy nem tudom kije vagy az illetőnek,de semmi közöd hozzá .
Többen tévedtek, ha magánügynek nevezitek. Nem magánügy!
A házaspár ügye, más csak elfogadhatja, beleszólása nincs!
Én ha nő lennék én sem venném fel.Van egy nevem,ahogy megszülettem,az azén nevem,nem más....
Az ilyen -né,meg kötőjelek túl bomyolultak és hosszúak...
A sportolónők is általában megtartják a nevüket....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!