Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért baj vagy hihetettlen az...

Miért baj vagy hihetettlen az ha egy családnak van pénze?

Figyelt kérdés

Kiirtam egy kérdést pár napja. Eleinte kaptam értelmes válaszokat, és pár kérdést is tettek fel én meg válaszoltam normálisan. A végén meg mindenki abba kötött bele, hogy honnan van pénze szüleimnek, bár ez a kérdéssel teljesen felesleges dolog.

Anyukám családjának szerintem nem voltam anyagi gondjai, mamám még él és egyedül tartja fent a házát, ezenkívül van még ingatlanja (egy orvosirendelőnek adta ki bérbe) és anya nővérének is van pénze meg anyának is. Apa családja sem szorul segitségre.

Ez miért olyan hihetettlen dolog? Mind dolgoznak meg dolgoztak, és nem élnek nagylábon.

2016. márc. 16. 13:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
96%
A hozzáállás is szomorú, de maga a helyzet is az valahol. Az átlaghoz képest mi is jobban élünk, mert van kocsink, egy nyaraló a Balaton-parton (amit a szüleim maguk építettek), meg nekem egy kisebb lakásom Budapesten, ahol járok az egyetemre. Emellett el tudunk járni évente egyszer külföldre, és van annyi félretett pénzünk is, hogy ha bejön valami hirtelen kiadás, azt ki tudjuk fizetni, és nem kell hitelt felvenni rögtön. Szerintem ez bőven nem a luxus kategória még, hanem az, amennyi tisztességes munkával mindenkinek kellene, hogy járjon. De körülnézve Magyarországon, ahol még az értelmiséginek számító családokban is sokszor egyik napról a másikra élnek, albérletben vagy devizahiteles lakásban laknak, utazásról vagy kocsiról pedig nem is álmodhatnak, hát, nem csodálom, hogy az emberek fásultak, és irigykednek...
2016. márc. 16. 16:50
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

10. És amúgy én is megkaptam, hogy de gazdagok vagyunk meg milyen jó, hogy el tudunk menni külföldre nyaralni...

elég érdekesen hangzott egy olyan embernek a szájából, aki a családjával épp akkor költözött vmi 130 négyzetméteres luxus újépítésű házba meg folyamatosan 10-20ezres plázás cuccokban mászkált.

Tudom, sokan vannak, akik mindent megtesznek, mégsem jutnak egyről a kettőre. De rengetegen vannak, akik tehetnének azért, hogy jobb legyen, de mégse... a cigi, sör, póthaj, műköröm, buli, iPhone létszükséglet, együtt maradnak a munkanélküli /naplopó pasival meg csajjal mert húdejólnézki, albérletbe nem megyek - akkor inkább a hitel...

2016. márc. 16. 16:54
 13/21 anonim ***** válasza:
67%
11. sajnos igazad van! Nem kellene, hogy bizonyos dolgok, napi 8 órai munka mellet luxusnak számítsanak.
2016. márc. 16. 17:05
 14/21 anonim ***** válasza:
90%

Ez egyáltalán nem szokatlan dolog pedig, ha egy családnak van pénze.

Magyarországon az embereknek vagy gazdagok, vagy szegények, középréteg szinte nincs is.

2016. márc. 16. 17:15
 15/21 anonim ***** válasza:
95%
Most legyek én az aki kimondja, hogy aki ambíciómentesen bukdácsolt át az iskolákon, mindig sodródott és sose vitte semmire, az nem is érdemli meg a sok pénzt? Mert volt itt építészmérnök és orvos, akik már letettek valamit az asztalra, de aki sosem törődött a tanulmányokkal és egy piacképes végzettséggel, az mire föl várna el sok pénzt? Igen, kiröhögik az eminens tanulókat, de nem ők lesznek targoncavezetők később. Lehet szórni a pénzt és legatyásodni, de arról sem más tehet. Az ilyen irigykedők nézzenek magukba és keressék vissza, hol rontották el.
2016. márc. 16. 17:18
 16/21 anonim ***** válasza:
36%
Te vagy a làny akinek van egy bàttya akit anyukàtok a sajàt gyerekétöl szakìtott el?? Ott nem a pénz hihetetlen, hanem a hozzà àllàs a dolgokhoz
2016. márc. 16. 17:32
 17/21 anonim ***** válasza:
30%

lehet hogy te nem érzed de most is hencegsz

keres más beszéd témát

2016. márc. 16. 19:35
 18/21 anonim ***** válasza:
68%
10-es ezt te komolyan is gondolod? :"Anyukám, amíg egyetemen meg gyakorlaton volt, mellette maszekban varrt, és akkor meg tudott keresni belőle egy év alatt annyit, hogy egy kisebb lakást tudott belőle venni"
2016. márc. 16. 20:11
 19/21 anonim ***** válasza:
90%

Háromszor leírtad a hihetetlent két t-vel. Mármint a második t dupla nálad.

Azóta itt mondogatom magamnak hangosan, hogy hogyan lehet félrehallani.

A kérdéshez: nekünk is van pénzünk, engem az zavar, hogy a család többi része azt hiszi, anyukámnak csak az ölébe hullott, hogy egész nap csak ül, a pénz meg dől. Pedig nagyon sokat dolgozott, dolgozik a mai napig.

2016. márc. 16. 21:53
 20/21 A kérdező kommentje:
16os Igen, és nagyon bánt, hogy hazugnak neveztek!
2016. márc. 18. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!