Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tehetnék ez ellen?

Mit tehetnék ez ellen?

Figyelt kérdés
Az unokatestvéremet nagyon, nagyon utálom. Kényeskedő, kötekedő, fölényeskedő, pofátlan neveletlen kis rib--- . Azonos korúak vagyunk, ő pár hónappal idősebb nálam. Mind a ketten lányok vagyunk. Amikor jöttek hozzánk nyaralni a keresztanyámmal, sértegetett, és nem tisztelte a territóriumomat. Nem tisztelte azt, ami az enyém, és pofátlanul viselkedett. Hozzányúlt, beleolvasott a füzeteimbe, turkált az asztalomon, nem önellátó, még mindig az anyja fürdeti, pedig már néhány évvel több mint 12 éves! Az anyja köti be a haját, az anyja vasal, az anyja főz, az anyja takarít, ő meg még arra se képes, hogy magától lefürödjön! Hozzátenném, hogy még az apa szüleinél élnek, pedig már legalább 10 éve házasok. Velük lakik a nagyi, a tata és az apa lány testvére a családjával. Nem voltak képesek megnevelni, így egy tiszteletlen hülye gyerek, aki úgy viselkedik, mint egy 6 éves. Sokkal kevésbé érettebb nálam, bár úgymond idősebb is. Ő meg az egész famíliája a súlyproblémámmal zaklat, de nem úgy, mintha segíteni akarnának, csak bántanak vele, mintha nem tennék ellene. Tehetségesnek hiszi magát, pedig igazából nem énekel, csak kornyikál, de ő zeneiskolába jár, ezért én, az átlag iskolás fogjam be a pofámat -.- Okoskodik, közben annyi esze sincs, mint egy fél kiló krumplinak!Szóltam már a szüleimnek, de csak azt kaptam meg, hogy hagyjam őt, mert azért jönnek ide minden évben, mert az apja iszik. DE MI A JÓ ÉGÉRT NEM VÁLIK EL AZ ANYJA? A pénz miatt, mivel betegszabadságra kapja a pénzt, mert már nem lát jól, és ezért az apa pénzén élnek. Pedig, szerintem meg tudná oldali, ha még egy kis lakást is bérel, a válásból kap pénzt, és akkor nem kellene így élniük. De nem, inkább legyen így, hogy idejönnek élősködni -.-Amikor megmondom a magamét, megy sírni az anyjának, és engem letolnak. Hogy tudnám leállítani az idegesítő kis neveletlent?

2016. febr. 18. 18:40
 1/8 anonim válasza:
Mèg kamasz ezèrt ilyen , de azèrt az anyjának nem kène vèlemènyem szerint elkènyeztetnie ennyire.
2016. febr. 18. 18:50
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 az a baj, hogy csak korban kamasz, mentálisan egy 6 éves sincs, és mindig is ilyen volt.
2016. febr. 18. 18:58
 3/8 anonim ***** válasza:
17%
Pofon?
2016. febr. 18. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet furcsàn hangzik, de èn inkàbb sajnálom ezt a lányt. Írtad, hogy az apa iszik, ezért gondolom nem sokat foglalkozik vele, amit az anyuka próbál kompenzálni azzal,hogy elkényeszteti a "pici lányát". Most 12 évesen ezek bántó dolgok számodra, de mikor felnőttek lesztek, te sokkal talpra esettebb leszel mint ő.

A kérdésedre pedig azt válaszolnám, ha ritkán taliztok, akkor nem foglalkoznék vele. Egy évben pár napot ki lehet bírni. Esetleg amíg nálatok vannak tedd el a személyes dolgaidat, vagy mond meg neki mihez nem nyúlhat.

2016. febr. 18. 23:07
 5/8 anonim ***** válasza:
figyu igenis ha csinál valamit szóld le és ha a szülei és te szüleid jönnek és vinnyognak, hogy mit képzelsz magasról tegyél a véleményükre. Ha anyád azzal, kapálódzik, hogy dehát az apa miatt jönnek át közöld, arról te nem tehetsz hogy rossz emberhez ment feleségül és szült neki egy agyilag fejletlen gyereket. Ja és közölheted velük azt is hogy ha 12 évesen még mindig csak iskolában kornyikál és nem jár versenyekre és nem pályázik lehetőségekre akkor már túl idős ahhoz hogy el is érjen valamit (zenesuliba jártam én is bár én hobbiból,de környezetemben aki igazán híres akart lenni az már 7 évesen gürizett érte). és a zenesuli semmivel sem több ha már most nem gyakorol a zeneakadémiára...Ennyi erővel énekelgethetne az általános suli ének óráján...
2016. febr. 19. 10:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem 12 évesek vagyunk, hanem 14, csak szerintem 12 éves korban már szinte teljesen önellátó az ember (én legalábbis az voltam). Sajnos elég gyakran jönnek, főleg nyáron, és nekünk is ott kell lennünk náluk, egyes ünnepekkor, és az apja még akkor sem képes józan lenni, és ezt mind tudják, az anyja is, de nem csinálnak semmit, az anyjának sincs annyi esze, hogy majd maximum kölcsönkér, hogy elváljon már, mert ezzel tönkreteszi a gyereke életét, aki meg az én életemet.
2016. febr. 19. 14:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Az elején én is sajnáltam, de aztán eszembe jutott a személyisége. Az apja foglalkozik vele, amikor épp józan, de amikor részeg nem is hogy vigad, mert már ilyen alkesz, hanem bőg, meg mindenkit sérteget. A lányát is, (ezért volt a sajnálat) és amikor mi is ott vagyunk, minket is. Én az ilyeneket bezárnám, hogy vagy leszokik vagy szétrohad, de ők nem ezen vannak -.-
2016. febr. 19. 14:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Még hozzátenném, hogy nincs rendellenessége vagy hasonló, nem azért ilyen, hanem a nevelés hiánya miatt.
2016. febr. 19. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!